Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan: Askerlerde kafa karışıklığı var

* Sanırım, dünyanın en konuşkan generallerine sahibiz. Bilebildiğim kadarıyla başka hiçbir ülkede bu kadar çok konuşan general yok. Bu garipliği açıklamak için de sürekli ‘Türkiye’nin özel şartları olduğu’ söyleniyor. Nedir bu özel şartlar?

Bu ‘özel şartlar’, Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının evrensel gereklerini yerine getirmemek için mazeret olarak ileri sürülüyor. Türkiye’nin coğrafi ve stratejik olarak çok hassas noktada olduğu, etrafının hep düşman ülkelerle, halklarla çevrildiği, yabancı güçlerin bizi yok etmek, bölmek, parçalamak istediği anlatılıyor. Ve, herkesin de Türkiye’nin bu ‘özel şartlarının’ gerektirdiği modele uyması isteniyor. Bu modele uymayan farklı bir görüşü savunanlar, ‘yabancıların uzantıları ve işbirlikçileri’ olarak tanımlanıyor. En büyük tehlike olarak da ‘bölücülük’ ve irtica’ gösteriliyor.



Kamuoyu önünde tartışmak

Son irtica tartışmaları, Türkiye’de kriz çıkartmak ve kriz yönetmek konusunda canlı bir laboratuvar değerinde idi. Bu laboratuvardaki deneylerden ve gözlemlerden herkes bazı sonuçlar çıkartmış olmalı.



Ağar’a kulak kabartanlar artıyor

DYP lideri Mehmet Ağar’ın son dönemde ilginç çıkışları oluyor. Ancak, ele aldığı konuların hassas doğası nedeniyle, pek net konuşamıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004