Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Dağda savaş yerine ovada siyaset”e destek

DYP lideri Mehmet Ağar’ın Güneydoğu gezisinde yaptığı “Dağda silâh sesleri olacağına düz ovada siyaset yapsınlar” çıkışı ses getirdi. “Ovada siyaset”in sınırını “Ama etnik ayrıma dayalı siyaset yapılamaz” sözüyle çizen Ağar’ın, “Türkiye bölünme korkusundan kurtulmalı. Bugün dağda çocuklar varsa, yolunu bulup indireceksin. Bir daha silâh patlamamasını sağlamak lâzım” sözleri bölgede ve kamuoyunda olumlu karşılandı.


BASIN NİYE ALET OLUYOR?

Medyanın son dönemdeki gelişmelere ilişkin tavrıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Milliyet yazarı Hasan Pulur’un Yeni Şafak’ta Mehmet Gündem’e ver

Rehn Fransa’yı uyardı

Fransa Parlamentosu’nda 12 Ekim’de görüşülecek olan “Ermeni soykırımı olmamıştır” ifadesine hapis ve para cezası verilmesini öngören yasa tasarısına b


  Mecliste gündem 25 yaş

TBMM yoğun bir haftaya giriyor. Genel Kurul’da bugün saat 14.00’te CHP’nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler ve oylama yapılacak.


  Gericiliğin her türlüsüne karşıyız

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, parti olarak gericiliğin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, ‘’Demokrasiyi çekip alırsanız, laik cumhuriyeti tehlikeye düşürürsünüz’’ dedi.


  Cumhurbaşkanını öteki Türkiye seçecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, 2007 Mayıs ayında cumhurbaşkanını jakobenlerin, Ankara’dakilerin değil, öteki Türkiye’nin seçeceğini söyledi.


  Kamuya özgür yazılım geliyor

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft’un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.


  Şehitler abidesi güçlendiriliyor

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’ni güçlendirme çalışmaları sürüyor.


  AKP’li Erden anjiyo oldu

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem anjiyo oldu. Kalbe giden damarlarının birindeki rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde Ankara’da anjiyo olan Erdem’in dinlendiği öğrenildi.


  Emin Alıcı'ya karşı platform

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı’ya karşı üniversite bünyesinde platform oluşturuluyor. Avrasya Arkeoloji Araştırmaları Bilim Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Semih Güneri, muhalif ve mağdurları platform çatısı altında toplayarak güçbirliği yapmak istediklerini söyledi.


  Batı, Ermenistan’a kötülük yapıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Batılı ülkelerin sözde Ermeni soykırımı konusunda, Ermeniler ve Ermenistan’a kötülük yaptıklarını söyledi.


  Fransa Orta Çağ yolunda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Fransa, 1789’dan bu tarafa fikir özgürlüğünün dünyada öncüsü olmuş bir ülke. Şu anda tartışmanın yasaklanması, tamamıyla Fransa’nın Orta Çağa geri dönüşü demektir’’ dedi.


  Orman mühendislerine iş umudu

Açık öğretim programlarının altında puanla öğrenci alan bazı orman mühendisliği fakültelerinin oluşturduğu “işsiz orman mühendisi ordusu’’na, Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanunu ile istihdam kapısı açılacağı belirtildi.


  Diyanet: Zekât taksitle ödenebilir

Diyanet İşleri Başkanlığına göre, zekât, bir defada verilebileceği gibi taksitle de ödenebilir. Ücretli olduğu halde, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve başka bir mal varlığı bulunmayan kişilere de zekât verilebilir.


  17 Ağustos Camii göz kamaştırıyor

Sakarya'da depremin anısına kalıcı konut bölgesi Karaman'da yaptırılan 17 Ağustos Camisi, özgün mimarisi ve sosyal tesisleriyle göz kamaştırıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından ibadete açılan cami görenleri hayran bırakıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004