Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

ULUSOY: AKLANACAĞIM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 11 yıl hapsi istenen dâvâ ile ilgili olarak, "Daha önceki dâvâda olduğu gibi bu sürecin de aklanmamızla sonuçlanacağından eminim. Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır" şeklinde kararlı konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettiği'' gerekçesiyle hakkında dava açtığı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, gerçeklerin ortaya çıkması açısından yararlı olacağını söyledi. Haluk Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce açılan davada olduğu gibi bu sürecin de aklanmalarıyla sonuçlanacağından emin olduğunu belirterek, ''Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır'' dedi. Türk adaletine güvendiğini ifade eden Ulusoy açıklamasında şunları kaydetti:

''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açmış olduğu dava konusunda memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.Aylardır değişik amaçlarla yargısız infaz yapılan bir konunun, sonunda yüce Türk adaletine intikal etmiş olması hem benim açımdan hem de tüm futbol kamuoyu açısından son derece sevindiricidir.Daha önceki davada olduğu gibi bu sürecin de aklanmamızla sonuçlanacağından eminim. Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır. Yargıya intikal eden bir konuda daha fazla yorum yapmam, görüş bildirmem şu an için mümkün değil. Bu süreçte ilgili tüm kişi ve kuruluşların da adalete ve yasalara aynı saygıyı göstermelerini bekliyorum. Mahkeme süreci içerisinde savunmanın tüm gereklerinin yerine getirileceğine kimsenin şüphesi olmasın. Türk adaletine güveniyorum, güvenmeye de devam edeceğim.''

Öte yandan eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Orhan Saka ise, ''En ufak bir suç işlediğimiz kanaatinde değilim'' dedi. Tek suçlarının ''hizmet etmek'' olduğunu belirten Saka, ''Karşılığı bu olmamalıydı. Üzüntüyle karşılıyorum. 12 yıl Futbol Federasyonu'nda görev yaptık, karşılıksız hizmet ettik. Trabzon'a gerçekten çok güzel bir eser kazandırdık. Hizmetin karşılığı böyle mahkemeye çıkmak olunca, insan üzülüyor'' dedi.

11'er yıl hapis cezası isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri' gerekçesiyle, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozzakoğlu hakkında, 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapis istemiyle dava açmıştı. İddianamede, ''kendilerine teslim edilen kurum parasını, kendileri veya başkalarının çıkarı için sarf ettikleri'' ifadeleri yer almıştı.

28.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ULUSOY: AKLANACAĞIM

  En genç Ankaragücü, en yaşlı Antalyaspor

  F.Bahçe'ye değişim yaradı

  Süper Ligde bugün: G.Saray-G.Birliği

  Umut, Trabzon'da yedeğe hapsedildi

  Millî atlet Aktaş Aladağ'da kampta

  Malatya'da Beşiktaş tır'ına boyalı saldırı

  Alpay'ın hedefi 100. defa millî formayı giymek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004