Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Böyle oynamalı

Zor geçmeye aday bir maçtı. Gençlerbirliği geçen hafta Trabzon'u çok iyi oynayarak üç farklı yenmişti. G.Saray düzelmeye, galibiyetler almaya başlamıştı. Yani iki takım da son haftalarda formdaydı. Ve maç beklenildiği gibi de geçti. Sıkı bir lig maçı izledik. Puan için sahada mücadele üst düzeydeydi. Gençlerbirliği daha maçın başında bu maçta nasıl oynayacağının sinyalini verdi. Agresif oynayacaktı. Futbol kuralları içinde bu normaldi. Kuralların ihlalini ise hakem kontrol edecekti. İşte burada maçın hakemi Bülent Demirlek başarılı değildi. Çifte standart uyguluyordu. Eşit ihlallere farklı uygulama yapıyordu. Mesela elle çekmek sarı kartı gerektiriyordu. Bu hareketi Bülent Demirlek beden diliyle anlatıyor, ama G.Saray'a farklı, Gençlerbirliğine farklı uygulama yapıyordu. Bu da seyirciyi çileden çıkarttı.Uzun süre "Bülent gol gol gol" diye protesto tezahüratı yaptı.

G.Saray Teknik Direktörü Gerets, ilk on birde Carrusca ve Ferhat sürprizi ile takımı sahaya sürdü. İkinci devre sürpriz oyuncularını kenara alıp Hasan ve Cihan'ı oyuna soktu. Bu değişiklikler G.Saray'ın daha baskılı oynamasını sağladı. Üçüncü değişiklik ise golün atılmasını getirdi. Oyuna İliç'in yerine giren Hakan, mevkisine koşup 10 saniye içinde golü attı. Bu Hakan'ın yeni bir rekoru oldu.

İlk yarıda G.Saray golü atabilirdi. Çünkü bu pozisyonları yakalamıştı. Takımın ortaya koyduğu oyun maçın kazanılabileceğini anlatıyordu. Fakat bütün oyuncular İnamoto'nun kalitesinde mücadele etmiyordu. Bazıları biraz kaçak güreşiyordu. İnamoto'yu daha evvel eleştirmiştim. Hücum yönü eksik, risk almıyor diye. Ama bu oyuncu mücadele gücünü yüksek tutarak o açığını kapatmaya çalışıyor. Dolayısıyla yanında oynayan Ayhan'ın hücuma daha fazla çıkmasına yardımcı oluyor. Nitekim Ayhan sık hücum ve şut denemelerinde, atamadıysa da gole bayağı yaklaştı.

Bu maçta tekrar gördük ki, G.Saray elindeki oyuncu yapısıyla bu şekilde oynar. Yani çift ön liberolu ve ileride tek santroforlu. Maçın içinda gidişata göre çift santrofora dönülebilir. Bu maçta olduğu gibi. En önemlisi ise sistemden öte bütün oyuncuların kazanma arzusu, isteği ve hırsıyla mücadele etmeleri. Bunu uyguladığı zaman G.Saray kazanma serisini sürdürmeye devam eder.

Said OKUR

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GERETS: SIRADA PSV VAR

  Hakan'dan şampiyonluk sözü

  Hagi: Türkiye için herşeye katılırım

  Albayrak: Fatih Tekke yıprandığı için sattık

  Trabzon, Çaykur Rize'yi Aker'de konuk ediyor

  Yıldırım rahatsızlandı

  Böyle oynamalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004