Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Ziyaret bizi memnun etti

Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Tony Blair’ın Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, Blair’ın Brüksel’deki AB Zirvesi’nin hemen arkasından Türkiye’ye geldiğini, geç vakit kendileriyle AB süreci, Kıbrıs ve Ortadoğu ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ve son derece yararlı görüşme olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Blair ile AB süreci, Kıbrıs ve Ortadoğu konularında yararlı görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti. Erdoğan, Tony Blair’in Ortadoğu ziyaretinden önce Türkiye’ye uğramasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ‘’İngiltere, AB müzakere sürecini -Türkiye noktasından bakarak söylüyorum- başından beri destekledi ve bu süreç içerisinde kendileriyle gayet olumlu görüş alış verişlerimiz oldu. Bu süreçte sürekli yanımızda oldular’’ diye konuştu. AB içinde Kıbrıs sorununun kendine özgü inceliklerini ve çözümsüzlüğün hangi taraftan kaynaklandığını en iyi İngiltere’nin anladığını dile getiren Erdoğan, bunu AB içinde sürekli gündeme getirmesinden dolayı İngiltere’ye teşekkür etti. Kıbrıs’a ilişkin gelişmeleri Blair ile NATO zirvesinde ele aldıklarını, daha sonra da telefonda görüştüklerini anlatan Erdoğan, bu konuları yeniden müzakere ettiklerini kaydetti. Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye-AB ilişkileri ne yazık ki liman açma gibi tali unsurlara indirgenmiştir. Avrupa Konseyi, ek protokolün uygulanması konusunda aldığı kararlarla ülkemize büyük bir haksızlık yapmıştır. Bu kararlar, ilişkilerimizin ulaştığı boyutla da hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Doğrudan ticaret tüzüğü, Kıbrıs Türk tarafının beklentileri esas alınmak suretiyle ve hiçbir şarta bağlanmadan onaylanıp uygulanmalıdır. Kıbrıs konusunda BM nezdinde kapsamlı çalışmaların yeniden başlatılması sürecinin olabileceğini konuşma imkanım oldu.’’

Erdoğan, ‘Irak’ın toprak bütünlüğünü, Türkiye olarak şiddetle savunduklarını, İran, Suriye ve komşu ülkelerin de aynı düşüncede olduklarını belirterek, ‘’Irak’ta parçalanmayı savunanlar varsa, onlar geleceği göremeyenlerdir diye düşünüyorum. (Filistin’de) içerde ve dışarda ekonomik yaptırımların süratle kaldırılmasının gereğine inanıyorum, bizler, Türkiye olarak elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

17.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ’nın mesajı Kur’ân’dan

  Türk-İş: Ayrımcılık yapılıyor

  Blair: KKTC’ye doğrudan uçuş başlatabiliriz

  Erdoğan: Ziyaret bizi memnun etti

  Marjinal ittifak destek bulamadı

  Kutan: Cumhurbaşkanını halk seçsin

  Komisyon, Çelik’i dinleyecek

  CHP önünde ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemi

  Hoş görüsü, insanlığın barış anahtarı

  Aksu’dan şehit yakınları ve gazilere yardım talimatı

  AP’li Davies: İzolasyonların kaldırılması gecikti

  DYP’li gençler siyasete hazır

  İstanbul’da “kardeş buluşması”

  Unakıtan: Gelir dağılımında açık bir iyileşme var

  Taarruz uçağı ilk denemede tam not aldı

  Doğuda kış, batıda bahar

  Köprüde onarım çalışması

  Türkiye'deki anne ölümlerinin sebepleri

  Solunum yolları enfeksiyonlarını ciddiye alın


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004