Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2006’da yüzde 6 büyüdük

Türkiye 2006’da yüzde 6 büyüme gerçekleştirdi. Milli gelir 400 milyar dolara çıkarken, kişi başı gelir 5 bin 477 dolar oldu. Büyüme rakamlarını değerlendiren Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin 20 çeyrektir büyüyerek rekor kırdığına dikkat çekerek, büyümenin önemli kısmının özel sektör yatırımlarından kaynaklandığını kaydetti.


Tüzmen: Büyümenin sebebi ihracat

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mart ayında ihracat rakamının 9 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, Türkiye’nin ü

İhracat Mart’ta rekor kırdı

Türkiye’nin Mart ayı ihracatı, yüzde 19,3 artarak 8 milyar 935 milyon dolarla, tarihin en yüksek aylık ihracat seviyesine çıktı.


  İstanbul’da fiyatlar yüzde 1,52 arttı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’ne göre, perakende fiyatlarda Mart ayında yüzde 1,52, toptan fiyatlarda yüzde 1,40 artış kaydedildi.


  Serbest kur terbiye edici

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ‘’Ben serbest kurdan yanayım. Bunun çok terbiye edici yönü var. Ekonomi için de tabii ki subaptır. Dünyanın her yerinde de özellikle gelişmiş ülkelerde serbest kur modeli benimsenmiştir’’ dedi.


  Antalya’dan ihracat yüzde 37 arttı

Antalya’dan yılın ilk üç ayında yapılan ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 arttığı bildirildi.


  Mermer ihracatı otomotivi geçecek

Türk mermercilik sektörü, her yıl yüzde 30 gibi rekor seviyelerde büyümesini sürdürürken, dünya devi İtalya ile rekabette tanıtıma ağırlık verecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004