Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Altı ok'ta demokrasi var mı ki?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirirken kullandığı, “Yıllar yılı bu ülkede ‘şöyle demokrasi, böyle demokrasi’ diyen ana muhalefetin lideri, 6 tane ilkesinin içine de bunu koyan bir bakıyorsunuz ki kendine göre davetiyeler çıkarıyor” şeklindeki sözleri, “Altı okun içinde demokrasi var mı?” sorusunu gündeme getirdi.


Avrupa Konseyi raporu

Merkezi Strasbourg’da bulunan ve aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 46 devletin üye olduğu Avrupa Konseyi verilerine göre Türkiye’de 1999-2006 yılla

İşsizlik AKP’nin de derdi

AKP, teşkilat mensuplarının profilinin ortaya çıkarıldığı bir anket çalışması yaptı. Ankete göre, AKP’nin yerel yöneticileri arasında en fazla kesimi


  Medya şiddeti özendirmesim

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Nazmi Bilgin, medya kuruluşlarının şiddeti özendirmemesi gerektiğini bildirdi. Bilgin, TGF ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından düzenlenen ‘’Anamur Medya Günleri’’ne katılmak üzere geldiği Mersin’de, yaptığı açıklamada, medyanın yayınlarına özen göstermesi gerektiğini belirtti.


  Yargıtayda başsavcı seçimi öne alındı

argıtay Birinci Başkanlığı, 4 yıllık görev süresi 20 Mayısta dolacak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok’un yerine aday belirleme seçimini erkene aldı. Başsavcılık için adaylar 12 Nisan Perşembe günü yapılacak seçimle belirlenecek.


  Işıkara: Deprem hutbeleri vereceğim

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, “Kısa bir süre sonra beni Cuma namazlarında camilerde deprem hutbesi verirken görebilirsiniz. İstanbul’daki bazı büyük camilerden başlayarak, Cuma namazlarında camilerde deprem konusunda hutbe vereceğiz” dedi.


  Polis, AB reformlarına hızla adapte oluyor

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Türk Polis Teşkilâtının Avrupa Birliğine (AB) giriş sürecinde yaşanan değişikliklere hızla adapte olduğunu bildirdi.


  Sabah tesislerinde yangın

TMSF tarafından önceki gün el konulan Sabah grubunun Samandıra’daki tesislerinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu söndürülen yangın alanına TMSF yetkililerinin gelmesi dikkat çekti.


  Alman Yeşillerden AB üyeliği desteği

Alman Yeşiller Partisi Avrupa Politikası Sözcüsü Rainder Steenblock “Türkiye’nin AB üyeliğine siyaseten sempatiyle yaklaşıyoruz ve Türkiye’nin AB’ye entegrasyonu yönünde çaba sarfediyoruz” dedi


  Bağımlılıkla da mücadele edilmeli

‘Çağın Vebası Uyuşturucu’ konulu konferansta, günümüzdeki kaçakçılıkla mücadelenin, bağımlılıkla mücadelede de ön plana çıkarılması gerektiği belirtildi.


  Turhan Çömez’den Gül’e şehitlik mektubu

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Hazar Denizi’ndeki Nargin Adası’na Türk şehitliği yapılması için Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e mektup gönderdi.


  TSK, Kabil Bölge Komutanlığını devralacak

Afganistan’da NATO bünyesinde Türkiye, Fransa ve İtalya tarafından dönüşümlü olarak icra edilen Kabil Bölge Komutanlığı’nın 2. dönem liderliğini, 7 Nisan’dan itibaren Türkiye üstlenecek.


  Hastahane binaları standartlara uymuyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de Hastahane olarak kullanılan binaların, uluslararası standartlara uymadığını bildirdi.


  Nurların dili sadedir

‘Bediüzzaman ve sevgi’ konulu bir konuşma yapan Dr. Senai Demirci, ”İddia ediyorum Risâle Nur’un dili sadedir. Onu anlama sorunumuz varsa, kendimizi biraz sadeleştirerek onun seviyesine çıkmamız daha anlamlı olur” dedi


  Nisan ayında kar yağdı

Karaman’a 10 yıl aradan sonra nisan ayında kar yağdı. Önceki gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden sağanak yağışın ardından gelen kar, ağaç ve evlerin çatılarını beyaza bürüdü.


  Köylüyü kaya korkusu sardı

İzmir’in Bergama ilçesi ile Kozak Yaylası’nı birbirine bağlayan kara yolunda bulunan tonlarca ağırlığındaki kaya parçasının tehlike meydana getirdiği bildirildi. Kozak Yukarıbey Muhtarı İlhan Çakır, yaptığı açıklamada, Ediz Çeşmesi bölgesinde, keskin virajın üzerindeki kaya parçasının ‘’her an yola düşecekmiş gibi durduğunu’’ belirtti.


  Selzedeye Kızılay’dan yardım

Kızılay Güneydoğu Anadolu Afet Müdahale Lojistik Merkezi, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dün yağıştan zarar gören bölgeye yardım malzemesi gönderdi.


  Urfa'da barış yemeği

Şanlıurfa’da bundan 5 yıl önce 2 kişinin ölümü, 16 kişinin yaralanması ile başlayan bir olayın, kan dâvâsı meselesi haline getirilmemesi için şehrin ileri gelenleri araya girerek barış sağlandı.


  Dumlupınar şehitleri anılacak

Çanakkale Boğazı’nda 54 yıl önce İsveç bandıralı Nabolant şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 Türk denizci, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde düzenlenecek törenlerle anılacak.


  Teleferik bakıma alındı

Bursa’da 44 yıldır Uludağ’a şehir manzaralı ulaşımı sağlayan teleferik, 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren 15 günlük yıllık periyodik bakıma alınıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004