Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Büyük Çamlıca Koleji Yeni Asya’yı ağırladı

Karakter eğitimi konusunda okul-çocuk-aile ekseninde çeşitli faaliyetler düzenleyen Büyük Çamlıca Koleji, ‘Sorumluluk’ değerini işlediği önceki hafta Yeni Asya Medya Grup’u misafir etti.

Yeni Asya Medya Grup Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Recep Taşçı ve Can Kardeş Dergisi Genel Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu’nun yanı sıra Yazar Hülya Kartal ve Psikolog Arzu Seven, meslekleriyle ilgili birer sunum yaptı.

Büyük Çamlıca Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda ilk konuşmayı yapan Yeni Asya Medya Grup Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Recep Taşçı, çocuklara, bir reklâmın hazırlık aşamasında neler yapıldığını anlattı. Çok kısa süreli reklâm fimlerine çok büyük miktarlarda paraların harcandığını ve Türkiye’deki reklâm teknolojisinin Hollywood’daki teknolojiyle eşdeğer olduğunu belirten Taşçı, reklâm filmlerinin çekilme amaçlarına da değindi. “Firmalar satışlarını arttırmak, tüketiciyi etkilemek ve o ürüne bağımlılık oluşturmak istiyorlar” diyen Taşçı, reklâmın bir diğer adının da ‘etkileme san’atı’ olduğunu söyledi. Reklâmların arkasındaki görünmeyen hedefin ‘çok kazanmak’ olduğunu belirten Taşçı, “Akıl ve irade sahibi insanlar ihtiyaçlarını kendileri belirlemeli” dedi.

Psikolog Arzu Seven ise, psikologların nasıl bir eğitim aldıklarını ve bu mesleğin ne işe yaradığını anlattı. “Psikologlar pratik hayatta insanlar arası iletişimde ortaya çıkan problemleri çözmeye çalışırlar” diyen Seven insan ilişkilerinin sağlıklı olmasının ruhsal anlamda rahatlama sağladığına dikkat çekti. Konuşmasında, ergenliğe de değinen Seven, “İnsan iki kere doğuyor aslında. Birincisinde annelerimiz bizi doğuruyor. İkincisinde biz kendi kendimizi doğurmak zorundayız. Bu ergenlik dönemine tekabül ediyor. Ergenlikte kendinizdeki değişimleri fark edip yetişkin olmaya adım atıyorsunuz. Bu gerçekten zor bir dönem” dedi. Seven, çocukların aileleriyle yaşadıkları sorunlardan örnekler alarak da neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.

Can Kardeş Dergisi Genel Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu ise çizgi roman serüvenini anlattı. Çocukken okuduğu Teksas Tommiks çizgi romanlarından kitap okuma alışkanlığı kazandırdığını ve çeşitli ülkelerin tarihini öğrendiğini anlatan Kadıoğlu, bizim kültürümüzün daha zengin olmasına rağmen bunun çizgilere yansımadığını söyledi. Çizgi romandaki sınırlılığı gördüğünde ve çocukluğunda çıkan çocuk dergilerini takip ettiğinde “Ne yapılabilir” düşüncesi oluştuğunu anlatan Kadıoğlu, Can Kardeş’te bu alanda hizmet etmeye böylece karar verdiğini ifade etti. Aynı zamanda "Derginin vitrini çizgidir. Çizgi olmazsa çocuk dergisi düşünülemez" dedi.

Büyük Çamlıca Koleji öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte katıldığı toplantıda yazarlık hakkında bir konuşma yapan Hülya Kartal da, “Yazar öncelikle kendisiyle konuşmak, kendi yüreğinin kapısından girmek için yazmalı” dedi. Yazarlığı, “Kendi içinde kabaran duyguları, düşünceleri, bazen savunduğu doğruları tek bir kişiyle değil dünyadaki bütün insanlarla, hatta yeryüzünde şu an yaşayan insanlarla değil, bundan sonra geleceklere ulaştırma çabası” olarak tarif eden Kartal, yazarın öncelikle kendisiyle konuşması gerektiğine de dikkat çekti. Yazarlığa günlük tutarak başladığını da söyleyen Kartal, öğrencilere, günlük tutma tavsiyesinde bulundu. Toplam kalite yönetiminde il çapında ikincilik ödülünün yanı sıra öğrencilerinin katıldığı yarışmalardan birçok ödülü olan Büyük Çamlıca Koleji’nde geçtiğimiz hafta küçük bir kitap fuarı da gerçekleştirildi. Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma saatlerini arttırdıklarını belirten okul yönetimi, kitap fuarı ile de öğrencilere kitabı sevdirmeye çalıştıklarını belirtti.

/ İSTANBUL

04.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyük Çamlıca Koleji Yeni Asya’yı ağırladı

  Diyarbakır’da diksiyon eğitimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004