Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur’ân kursunda yıkım gerginliği

İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Beyoğlu Kasımpaşa Mahallesi’nde bulunan Büyükpiyale Kur’ân Kursu’nun kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verdidi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da okuduğu Kasımpaşa’daki Kur’ân Kursu’nu yıktırmak istemeyen cemaat, kurs etrafından etten duvar ördü. Yıkımı engellemek isteyen vatandaşlar, Kur’ânı Kerim okuyarak yıkım ekiplerine karşı çıktı. Kursta eğitim gören 100 öğrenci ise başka kurslara nakledildi.


İLERLEME SAĞLANAMADI

Siyasî kriterlere uyum ve uygulamaların, Katılım Ortaklığı Belgesi (KOB) ve Ulusal Program (UP) ile çizilen hedeflere uyumunu takip için hazırlanan çi

Mehmet Emin Birinci vefat etti

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin yakın talebe ve hizmetkârlarından Mehmet Emin Birinci, dün, kalp yetmezliğinden vefat etti. Bir süredir Üsküdar H


  Sezer’li son MGK, 10 Nisan’da

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 10 Nisan Salı günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanacak


  DTP’li başkanlara 15 yıl hapis istendi

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV’nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dâvâ açılan DTP’li 53 belediye başkanı hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası, 3 belediye başkanı hakkında ise beraat istendi’’


  Köprü ve otoyol zammına iptal

Ankara 10. İdare Mahkemesi, CHP’li Mehmet Sevigen’in açtığı davada köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptaline karar verdi.


  Gaziantep milletvekiline ağlıyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, vefat eden Anavatan Partisi Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu için, “Hakiki bir devlet adamını kaybettik. Adı Ömer’di, ahlâkı da Ömer’di’’ dedi.


  Erdoğan: Eğitim kurumları bilimle uğraşır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “öğrencileri eyleme götürmek için üniversitedeki sınavlarıın ertelendiği” yönündeki haberlerle ilgili olarak, “‘Eğitim kurumlarımız bilimle uğraşır, eğitim verir, imtihan zamanlarında da herkes sınavına girer. Doğru bulmuyorum, eğer doğruysa çok çirkin birşey” dedi.


  Mehmet Sağlam: Kurumlar da ahlâka muhtaç

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye’de sadece siyasetin değil, diğer toplumsal kurumların da etik kurallara ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Elkatmış: Türkiye'nin üyeliği AB'nin de faydasına

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, ‘’Türkiye’nin AB’ye girmesi sadece Türkiye’nin değil, AB’nin de faydasınadır. Biz, AB’yi kültür hareketi olarak görüyoruz ve bu yüzden girmek istiyoruz” dedi.


  Türkmenler birbirine düşürülüyor

Kerkük Vakfı Sözcüsü Prof. Dr. Mahir Nakip, Kerkük’ün Kürtleştirilmeye, Türkmenlerin yurtlarından edilmeye çalışıldığını söyledi.


  Bediüzzaman doğru İslâmı anlattı

Yeni Asya Gazetesi Adıyaman Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Bediüzzaman’a Göre Sevgi” konulu konferans kalabalık bir dinleyici topluluğunun katılımı ile Hisar Düğün Salonunda gerçekleştirildi.


  Dünya barışını sevgi sağlar

Kocaeli, Bekirpaşa ve Körfez'de gerçekleştirilen Bediüzzaman Etkinlikleri Haftasında konuşan Eğitimci-Yazar Salih Çökren, bu yılki Bediüzzaman haftasında konunun muhabbet olarak seçildiğini belirterek, “Çünkü Bediüzzaman’a göre kâinatın temeli sevgi üzerine kurulmuş olup en güzel hakikat sevgidir. Dünya barışını da sevgi sağlayacaktır” dedi.


  Meslekî eğitime destek

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), meslekî eğitimin geliştiril-mesi amacıyla meslekî eğitim ve teknik eğitim liselerine 2 milyon YTL katkı sağlamak için Valilik ile protokol imzaladı.


  Değnekçilere arabanızın anahtarını vermeyin

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Zafer Şahin, şehir merkezinde yeterince otopark bulunmadığı için cadde ve bulvarlarda illegal parkçılık yapan ‘’değnekçilerin’’ vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.


  Kar yağışı köy yollarını kapadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.


  Su kaynaklarında azalma var

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Faruk Demir, nüfusun 100 milyona ulaşacağı 2030 yılında Türkiye’nin, gelecekte ise oldukça sorunlu bir ülke olacağının ortaya çıkacağını söyledi.


  Mektupla fidan diktirdi

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Topkapı köyünde yaşayan 12 yaşındaki bir kız öğrenci, Orman İşletme Müdürlüğü’ne yazdığı mektup sayesinde köyüne bin adet çam fidanı dikilmesine öncülük etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004