Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YANAL'LA GÖRÜŞMEDİK

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Vestel Manisaspor'da görev yaparken Ersun Yanal'a teklifte bulunmalarının etiğe sığmayacağını söyledi. Canaydın, Teknik Direktörleri Erik Gerets ile opsiyonlarını kullanarak sözleşmelerini uzattıklarını hatırlatarak, "Eğer kendisi ayrılmak isterse bunun yolları var. Zorla güzellik olmaz" dedi.

Memorial Hastanesi'nin düzenlediği 11 Altın Adam Yarışması'nda Başkan Canaydın, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandırdı. Gerets'in yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı şeklindeki bir soruya Başkan Canaydın, "Gerets ile opsiyonumuz vardı bizde onu kullandık ve sözleşmemiz uzattık. Sözleşme uzatılırken Adnan Polat'da yanımızdaydı onunla hocamız arasında bir sorun yok. Gerets'in ayrılmak gibi bir düşüncesi olursa bunun yolları var. Bizim bir yıllık daha anlaşmamız var. Ama zorla güzellik olmaz" diye cevap verdi.

ŞAMPİYONLUKTA İDDİALIYIZ

Zirve yarışını son ana kadar kovalayacaklarını kaydeden Canaydın, şöyle konuştu: "Ligin bitmesine 8 hafta var. Biz bu maçların hepsini kazanabilirsek yine şampiyon olacağımıza inanıyorum. Biz yılmadan sonuna kadar bu yarışı kovalayacağız." Seyrantepe Projesi konusunda da konuşan Canaydın, buradaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Burada güzel bir stat için çalışmalar devam ediyor. Projeyi çizdiren biz değiliz. TOKİ bu konuda yetkili. Mayıs ayının sonuna kadar ihale biter diye tahmin ediyorum. Buraya Fenerbahçe Stadı'nın ardından güzel bir stat yapılacak ve ülkemize kazandırılacaktır." dedi.

YANAL'A TEKLİF YAPMADIK

Başkan Canaydın, Galatasaray-Trabzonspor maçında ayağı kırılan Musa Büyük'ü hastanede ziyaret etmesinin popülizm olarak değerlendirilmesinin de yanlış olduğunu kaydetti. Galatasaray Kulübü Başkanı görevinin yanısıra aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Canaydın, "Kulüpler Birliği Başkanı'nın aynı zamanda otomatikten federasyon yönetim kurulu üyesi olması gerekiyor. Bizim Kulüpler Birliği tüzüğünde hiçbir görev tanımı yok. Zaten bir yaptırım gücümüzde yok. Toplantılar yapıyoruz sadece tavsiye kararları verebiliriz. Kulüpler Birliği'nin aynı Avrupa'da olduğu gibi güçlü olması için çalışıyoruz." dedi. Canaydın, Vestel Manisaspor'da görev yaparken Ersun Yanal'a teklifte bulunmalarının etiğe sığmayacağını sözlerine ekledi

04.04.2007


 

Vural: 39 puan toplayan ligde kalır

Antalyaspor Kulübü Genel Direktörü Yılmaz Vural, Türk futbolu içindeki bu kadar düzensizliğe rağmen 2002'deki Dünya Kupası Üçüncülüğü ve Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası'nı almasına şaşırdığını söyledi.

Vural, Türkiye'de 18 kulüpte değişik defalarca görev aldığını hatırlatarak, "Çağdaş kulüp seviyesine gelme yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bir sürü eksiklik ve düzensizlik göze çarpıyor. Bu kadar düzensizliğimize rağmen uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılara şaşıyorum. Biz büyük kulüpleri örnek almaya çalışıyoruz ama hala onların da bir sürü eksikleri var. Türk futbolunun modern seviyeye bir an önce gelmesi gerekiyor" dedi.

Şampiyonluk yarışı ile ilgili sorulara Vural, "Şampiyonluk yarışını üç takım götürüyor gibi görünüyor. Şu anda Fenerbahçe'nin bir avantajı var. Bunu kabul etmek gerekiyor ancak geçen yılı da unutmamak gerekiyor. Neyin ne olacağı son ana kadar belli olmayacak. Düşme hattı ise tamamen karışık görünüyor. Biz bile hala potanın içindeyiz. 39 puanı alan takım ligde kalır. Düşme potası tamamen bir kaos içinde" diye konuştu.

04.04.2007


 

Hasan: F.Bahçe puan kaybedecek

Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş, "Ben Fenerbahçe'nin puan kaybedeceği maçları olduğunu düşünüyorum. Son 5 haftaya 4-5 puan farkla girersek umudum çok fazla'' diye görüş bildirdi.

Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş, kendisini her zaman ilk 11'de yer alacakmış gibi hazır tuttuğunu ve genç oyunculara örnek olmak için çabaladığını belirterek, ''Yedek kalmam, profesyonel düşününce çok yaralayıcı bir durum değil'' dedi. Yıldız futbolcu, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak ise ''8 maçımız var. Bunların hepsini kazanacak güçteyiz. Ben Fenerbahçe'nin puan kaybedeceği maçları olduğunu düşünüyorum. Son 5 haftaya 4-5 puan farkla girersek umudum çok fazla'' diye görüş bildirdi.

04.04.2007


 

Gökdeniz ligde 50. golünü attı

Süper Ligin 26. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u tek golle deviren Trabzonspor'da takımını galibiyete taşıyan isim olan Gökdeniz Karadeniz, Bordo-mavili forma altında 50. golünü attı.

Futbola Giresun Yenilyolspor'da başlayan ve Trabzonspor alt yapısında yetişen yıldız futbolcu, 1997 yılında Trabzonspor'da A takıma yükseldi. Savunmanın sağından görev almaya başlayan Gökdeniz, 1998-99 sezonunda fazla forma şansı bulamadı. 1999-2000 sezonunun 18. haftasında oynanan ve Trabzonspor'un Adanaspor'a 1-0 mağlup olduğu maçta 69. dakikada Mehmet İpek'in yerine oyuna giren yıldız oyuncu, o günden bu yana aldığı formayı bir daha bırakmadı.

Bordo Mavili takımda 2005-2006 sezonunda yaşadığı bahis olayı nedeniyle 6 ay ceza alan Gökdeniz Karadeniz, hatalarından ders alarak bu sezon kendisini yeniden futbola verdi. Son olarak Kayseri Erciyesspor deplasmanında takımının galibiyet golünü atan Gökdeniz Karadeniz takımına 3 puanı kazandırırken, kendisi de Bordo-mavili forma altında 50. golünü attı. Kayseri Erciyesspor maçı ile birlikte Trabzonspor'un formasını ligde 223. kez giyen Gökdeniz Karadeniz, bugüne kadar 18 bin 291 dakika sahada kalma başarısı göstererek 2000 yılından beri Trabzonspor'un en istikrarlı ve en kalıcı oyuncusu oldu.

04.04.2007


 

Daum'un Köln'de Alpay ile başı dertte

Almanya 2. Lig takımlarından 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum, Alpay Özalan'ın özel sorunları olduğunu söyledi.

Daum, Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada, geçen hafta sonunda Koblenz karşısında kötü bir performans sergileyen ve karşılaşmanın 53. dakikasında oyundan alınan Alpay ile ilgili olarak, ''Kendisi yıkıldı. Alpay'ın spor dışında özel sorunları var'' dedi.

Alpay'ın çok hassas bir insan olduğunu ve bu konuda konuşmak istemediğini ifade eden Daum, kendisine derdi sorulduğunda, ''Bu özel'' şeklinde karşılık verdiğini kaydetti. Daum'un yardımcısı Murat Kuş, Alpay'ın, bazı özel işlerini yoluna koymak amacıyla İstanbul'a gitmeyi düşündüğünü, ancak daha sonra Köln'de kalarak Daum ile bir görüşme yaptığını söyledi.

Alpay'ın danışmanı Ahmet Bulut, Alpay'ın maddi sorunları olduğu şeklindeki söylentileri reddederek, ''Alpay'ın maddi sorunları olduğu iddiaları saçma. Kendisi yaklaşık 15 yıldan bu yana profesyonel oyuncu ve her zaman iyi sözleşmeler imzaladı. Para sorunu olsaydı 1. FC Köln'ün yeni sözleşmesini kabul etmezdi'' şeklinde konuştu.

04.04.2007


 

Emre Aşık ayın altın adamı oldu

Memorial 11 Altın Adam yarışmasında mart ayının altın adamı Galatasaraylı Emre Aşık seçildi.

Jüri, Trabzonspor ile yaptıkları maçın devre arasında statdan ayrılarak, ayağı kırılan bordo-mavili takımın futbolcusu Musa Büyük'ü hastanede ziyaret eden Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı, mart ayının altın yöneticisi seçti. (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç karşısında aldığı sonuçlarla jürinin adaylar arasına aldığı teknik direktör Fatih Terim de mart ayının altın antrenörü seçildi. Hakem Kamil Abitoğlu ise, 24. haftadaki Ankaragücü-Beşiktaş ve 25. haftadaki Bursaspor-Fenerbahçe maçlarındaki yönetimiyle adaylar arasına dahil olduğu seçimde, ilk sırada yer alarak mart ayının altın hakemi oldu.

04.04.2007


 

Sinirler geriliyor

Haftalar ilerledikçe sinirler geriliyor. Bundan sonraki haftalarda daha da gerilecek. Sükünetini muhafaza edecek olan takımları daha avantajlı olacağını düşünüyorum. G.Saray deplasmanda A.Gücü'ne karşı kazanma zorluğunun da vermiş olduğu stresle böyle bir 90 dakika oynadı. İkinci yarı oyuna giren Hasan Şaş'ta bu durumu açıkça gördük. Top toplayıcı çocukla başlayıp rakip seyirci ve oyuncularla süren didişme ile kendini kırmızı kartla sahanın dışında buldu. Tabi skor olarak geri düşmek ve rakibin gündüz kazanması bu stresi tetikleyen başka faktörlerdi. Bu maçta çokça eleştirdiğimiz Hasan ve Necati maçı çeviren isimler oldu..

Gerets, iki milli maç oynayan Hakan'ı, ilk on birde başlattı. İkinci yarı değiştirilmesini ise eleştirdi. Maçtan sonra çıkarılmayı beklemediğini belirterek bizleri şaşırttı. Verim olarak düşüktü. Milli takımda da pek etkili değildi. Beşiktaşlı yönetici Celal Kolot, "Artık Hakan milli takımı bırakmalı" gibi net bir açıklama yaparak, Hakan'ın tepkisini alan ayrı bir isim oldu..

Her maçtan sonra G.Saray cephesinden ilerleyen haftalarda daha iyi olunacak mesajları veriliyor. G.Saray'ın bu saatten sonra, bu kadro yapısıyla bundan daha iyi olacak hali yok. Bir de buna Gerets'in sürekli kadro değişiklikleri eklenince ortaya çıkacak futbol istikrarı yakalamakta zorlanıyor. Bir futbol adamının şu sözü çok manidardır: "Bana hiç sakatlanmayacak, sürekli formda olacak 11 oyuncu lazım". Böyle bir şeyin olması tabiki mümkün değil. Anlatılmak istenen şu: Başarı için değişiklikleri de başarıya engeldir..

Said OKUR

04.04.2007


 

Kartal takipte..

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Ankara takımları karşısındaki galibiyetlerinden sonra Beşiktaş’ın Gençlerbirliği karşısında alacağı sonuç merak ediliyordu.Maçın Pazartesi olması olması, zeminin kötülüğü ve eksik kadroya rağmen alınan galibiyet siyahbeyazlıları hem şampiyonluk ümitlerini diri tuttu, hem de lig ikinciliğini korumuş oldu..

Delgado’nun iştahı, Ricardinho’nun tekniği, Serdar, Koray ve Baki’nin mücadelesi “Ben bu şampiyonluk yarışında varım” der gibiydi. Nobre karambol golcülüğünügösterip, takımı öne geçirdikten sonra ,Burak ile bir çok pozisyonu değerlendiremeyen Beşiktaş, Adem’in kendi kalesine attığı golle iyice rahatladı ve rakibine pozisyon vermeden rahat bir galibiyet aldı. Bu maçta Bobo’nun yokluğu hissedilirken, İbrahim Üzülmez’in yokluğu ise hiç farkedilmedi.

Maçın hakemi Vedat Yüksel iyi bir yönetim gösterdi, ancak Serdar’a niye sarı kart gösterdiğini anlayamadım. Aslında hakemlerimiz kart konusunda bir sdandart tuttursa iyi olur. Düşünsenize, gole giden Bilal'i düşüren Fenerbahçeli Lugano da sarı kart alıyor, Serdar da. Bunda bir adalet var mı? Bana göre yok..

Nidai PAKSOY

04.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004