Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyonda riskler sürüyor

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bursa iş dünyası temsilcileri enflasyonun düşmemesinin belirsizliklere sebeb olduğunu belirterek, ekonomideki durgunluğa, nakit sıkıntısına işsizliğe, cari ve dış ticaret açığına dikkat çektiler.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, “İç piyasadaki durgunluk ve nakit sıkıntısına rağmen enflasyonun düşmemesi bize belirsizliklerin sürdüğünü gösteriyor. Gecikmiş kamu zamlarına ilave olarak, petrol fiyatlarında bir süredir gözlenen düşüşün yeniden artış eğilimine geçmesi gibi etken de, önümüzdeki dönemde enflasyonu olumsuz etkileyebilir” dedi.

Türkiye’nin önemli bir dönemeçte olduğunu belirten Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras da, ekonomideki genel gidişatın durma noktasına geldiğini söyledi. Enflasyon ile birlikte cari açığın ve dış ticaret açığının sanayicinin sırtında bir kambur olduğunu belirten Aras,” Seçimlerin yaşanacağı 2007 yılı Türkiye için önemli bir dönemeç buna bağlı olarak ekonomiye baktığımızda ibre her an değişebilir. Biz sanayiciler bu süreçte kendimizi diken üzerinde hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Ülkenin en çok üretime ve istihdama ihtiyacı olduğuna değinen Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık ise Türkiye’de hala uygulanmakta olan yüksek faiz oranlarına dikkat çekerek hedefinden devamlı sapan enflasyon oranlarının da sanayicinin elini kolunu bağlayan bir husus olduğunu söyledi. Merkez bankasının yüksek faiz ile cari açığı teminat altına alma çabasında olduğunu belirten Varlık, bunlara bağlı olarak faiz konusunda merkez bankasının duruma müdahale edecek bir stratejisi dahi olmadığını dile getirdi.

Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin ise iş dünyasının zorlu bir sürece girdiğine işaret etti. Sezgin, “İhracat ve ithalat oranlarında bir dengesizlik söz konusu bunlara bağlı olarak Türk sanayicisi hem vergiler, hem de enerji iç politikası sebebiyle ağır bir enerji faturası ödemek zorunda kalıyor. Girdi maliyetleri de sanayici geleceğe dair beklentileri açısından önünü görmesini engelliyor. Enflasyon düşse bile piyasalar bunu hissedemiyorken bir de enflasyonun yükselmesi sanayiciyi içinden çıkılmaz bir kıskaca sokuyor. Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’ler için önlemler bekliyoruz. Ayrıca cari açığın ve dış ticaret açığının azaltılmasını, sürekli artan işsizliğe çözüm bulunması şart ” dedi.

Hüseyin HİÇDURMAZ / BURSA

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyonda riskler sürüyor

  Enflasyon şaşırtmadı

  Eker: Tarımsal kuraklık riski yok

  Vergi iadesinin yerine geçim indirimi

  Merkez: Enflasyon kademeli düşecek

  Maliye Antalya’da 144 oteli denetledi

  Dolar 1,36 YTL’ye geriledi

  Karayolları arazisinin parası otoyola

  Malatyalı gençler bölgenin geleceğine ışık tutacak

  Arçelik’ten 324 milyon YTL net kâr


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004