Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD ve İngiltere’nin kara günü

Irak’ın Basra kentinde, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlamasıyla 4 İngiliz askeriyle Kuveytli tercüman öldü. İngiliz ordusundan yapılan açıklamada, Basra’nın batısındaki Hayaniye bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın, İngiliz devriyesi geçerken patlatıldığı ve devriyeye hafif silahlarla ateş açıldığı bildirildi.


Bush: ABD halkı savaştan bıktı

ABD Başkanı George Bush, Amerikalıların Irak savaşından bıktığını kabul etti. Bush, Irak için askerlerin hazırlık eğitiminden geçirildiği California’d

Sarkozy ateşle oynuyor

Financial Times, Fransa Cumhurbaşkanlığına aday olan Sarkozy’yi eleştirerek, “Sarkozy ateşle oynuyor. Popülizmi ile AB’yi bütünüyle yakabilir.


  Bu defa da rehineleri İngiltere sorgulayacak

İran tarafından 13 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan 15 İngiliz denizcinin “güvenli bir yerde” ifadelerinin alınacağı belirtildi.


  Krizi Suriye bitirdi

The Guardian gazetesi İran'la İngiltere arasındaki rehine krizinin sona erdirilmesinde Suriye'nin önemli rol oynadığını yazarken, SKY televizyonu da diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Suriye ile birlikte Katar'ın da sorunun aşılmasında etkili olduklarını duyurdu.


  Ruslar Kadirov ile alay etti

Çeçenistan parlamentosu tarafından Başkanlığa seçilen ve dün yemin ederek resmen göreve başlaya Ramazan Kadirov’a “ironik” destek için Moskova’da gösteri yapıldı.


  HAMAS boykotu kırılıyor

AB’nin Filistin yönetiminin Hamaslı üyelerine yönelik boykotu sürmesi rağmen üst düzey bir İngiliz diplomat, kaçırılan BBC muhabirinin salıverilmesi çabaları çerçevesinde Hamaslı Başbakan İsmail Haniye ile bir araya geldi.


  Bağdat ölüm tarlasına döndü

Irak’ın başşehri Bağdat’ta işkence edilerek öldürülmüş 17 kişinin cesedine rastlandığı bildirildi.


  Suud İsrail engeline takıldı

New York Times gazetesi, İsrail’in itirazlarının, ABD’nin Suudi Arabistan’a ve diğer Körfez müttefiklerine yapmayı planladığı büyük silâh satışını engellediğini yazdı.


  İşgalle gelen hortumlama

Irak’ta, yolsuzluğa karşı mücadele veren “Kamu Ar Kurulu” Başkanı Radi Erradhi, 2004 yılı Mart ayından bu yana boşa harcanan veya çalınan miktarın 8 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004