Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AİHM: Merve Kavakçı’ya haksızlık yapıldı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kapatılan Fazilet Partisi’nin eski milletvekilleri Merve Kavakçı, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Sılay’ın açtığı dâvâda Türkiye’yi haksız buldu. AİHM, yapılan başvuruyla ilgili olarak, “Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) serbest seçimlerle ilgili 1. protokolünün 3. maddesini ihlâl ettiği” görüşüne vardı.


DENETİM TALİMATI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum etkinliklerinin çeşitli gruplar tarafından i

Askerî savcı emirle çalışır

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Emekli Hakim Binbaşı Yusuf Çağlayan, askeri savcıların normal prosedürde adlî yönden bağlı bulunduğu komutanlığ


  Cenaze herkesi buluşturdu

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin yakın talebe ve hizmetkârlarından Mehmet Emin Birinci Ağabey, önceki gün Fatih Camii’nde, on binlerce kişi tarafından kılınan cenaze namazın ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’na, Zübeyir ve Tahirî Ağabeylerin yakınına defnedildi. On binleri buluşturan cenaze, şeb-i arus havasındaydı.


  Kamudaki tüketimle büyüdük

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı İbrahim İşlek, “2006 büyümesinde sanayi ve inşaat sektörleri ile ihracat ve harcamalar bakımından da kamu tüketim harcamaları sürükleyici olmuştur” dedi.


  Türkiye'nin demokrasi dışında çaresi yok

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, darbe söylentilerine tepki göstererek, “Türkiye’nin demokrasi dışında çaresi yoktur. Türkiye yoluna güçlü şekilde devam edecektir” dedi.


  Aklıselim çağrısı

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik-Haber-sen) Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ülke ekonomisini ve demokrasiyi riske atmadan aklıselim olunması çağrısında bulundu.


  Teziç eyleme katılmayacak

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 14 Nisan’da Atatürkçü Düşünce Derneği’nin organize ettiği Tandoğan Meydanı’ndaki mitinge katılmayacağını açıkladı.


  Gül: AB, bizden korkmamalı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin AB üyeliği hakkında Avrupa’da yapılan tartışmaları eleştirdi ve “AB’nin Türkiye’den korkmasına gerek olmadığını” söyledi.


  TBMM Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

TBMM tarafından 47 kişi ve kuruluşa verilen Üstün Hizmet Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi Törende konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türk milletinin yardım etme özelliğinin çok güçlü olduğunu ifade ederek, ‘’Bu duygu, bizim köklü kültürümüzün, ulvi dinimizin genlerimize işlediği bir özelliktir. Bizi yaşatan, güçlendiren ve birbirimize daha sıkı bağlayan şey, işte bu yardımlaşma duygusudur’’ dedi.


  Başsavcıdan ‘sayın’sözüne takipsizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, terör örgütü elebaşına ‘’sayın’’ dediği iddiaları üzerine yaptığı inceleme sonunda takipsizlik kararı verdi.


  Seçimler ekonomiyi etkilemesin

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’nin ekonomik istikrarının Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinin gölgesinde kalmamasının gerekliliğini vurguladı.


  Okullarda turnike dönemi

İzmir’de bir meslek lisesi, okulda güvenliği sağlayabilmek amacıyla ‘’akıllı kart’’ uygulaması başlattı.


  Sağlık taşerona emanet

Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, devletin her geçen gün hastahanelerden elini çektiğini, bu kurumların hizmet alımı adı altında özel şirketlerin kucağına itildiğini öne sürdü.


  Arıcılar sıkıntılı

Ardahan Kafkas Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kemal Gültekin, bu yıl kışlatmada çıkan kovanlarda kayıpların beklenenden fazla olduğunu söyledi.


  Hedef en iyi olmak

Samatya’da denize nazır bir konumda yer alan ve koğuş sistemini terk etmeye başlayan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastahanesi, Türkiye’nin en iyi hastahanesi olmayı hedefliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004