Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kavakçı: Statükocular kaybetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), kapatılan Fazilet Partisi’nin eski milletvekilleri Nazlı Ilıcak ve Mehmet Sılay’la birlikte açtıkları dâvâ hakkındaki kararını Yeni Asya’ya değerlendiren Merve Kavakçı, “Bu karar, tektipçi, zulüm yapan, statükocu zihniyete karşı bir zaferdir” dedi.


Ağar: Toplanma sayısı 184’tür

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç’in “Cumhurbaşkanlığı seçimi için üçte ikilik bir çoğunluk gerekir” sözünü değerlendirir

CHP’liler darbeye karşı çıkamadı

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ın andıç ve günlükteki iddiaların insan hakları ihlâli olduğu gerekçesiyle olağanüstü toplantıy


  Bekir Coşkun’dan tuhaf çağrı

Hürriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Türkiye’de darbe olması için şartların oluştuğunu iddia ederek, “Pekiiii; kendini Atatürk devrimlerinin ebedi bekçisi sayan ve elinde silahlı güç olanların, tüm bu olanlar karşısında sessiz ve seyirci kalmalarına ihtimal veriyor musunuz? Hayır...” diyerek açıkça darbe çağrısında bulundu.


  Orhan Erinç: Fikre tahammül yok

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, aradan yaklaşık 130 yıl geçmesine karşın Türk basınında 2 konunun gündemden hiç düşmediğne dikkat çekerek, bunlardan bir tanesinin “siyasal iktidarların hala ifade özgürlüğünün önüne yeni engeller koymaya çalışması, diğerinin ise gazetecilere uygulanan kaba kuvvet olduğunu” söyledi.


  Demir: Ülkeyi karıştırmak istiyorlar

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED) Başkanı Mehmet Demir, son günlerde sivil toplum faaliyeti adı altında ülkeyi karıştırma girişimlerini ibretle ve kaygıyla takip ettiklerini söyledi.


  Mumcu: YÖK bildirisi demokrasiye müdahale

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, YÖK Rektörler Komitesi’nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bildirisinin “demokrasiye haksız bir müdahale” olduğunu söyledi.


  Türk halkından tutsak vekillere tam destek

Filistinli tutsak vekillerin serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasında bugüne kadar 928 bin 166 imza toplandı. 1 milyon hedefine ulaşılması için geriye sadece 71 bin 834 imza kaldı.


  Cuma öncesinde deprem tatbikatı

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Ataköy 5. Kısım Camii’nde Cuma namazı öncesi depremde yapılması gerekenleri anlattı.


  Makam aracına haciz

Mardin Belediyesi’nde 17 yıl çalıştıktan sonra kendi isteğiyle emekli olan 46 yaşındaki işçi Veysi Veske, belediyeden alacağı emeklilik ikramiyesine karşılık açtığı dava sonucu Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun makam aracına haciz koydurdu.


  Geçit töreni hazırlığı

Polis Teşkilâtının 162. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 10 Nisan’da yapılacak geçit töreninde Ankara’da bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  Hırsızlık olayına DNA testli çözüm

Kars Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, çalınan hayvanların kime ait olduğunu DNA testiyle çözdü.


  Hakkari’de tifo salgını iddiası

Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, şehirdeki tifo salgını iddialarıyla ilgili, ‘’Sağlık kuruluşlarımıza tifo hastalığı şüphesiyle gelen 71 vaka bulunmaktadır.


  Bursa’da fetih coşkusu

Bursa’nın fethinin 681. yıl dönümü, törenlerle kutlanıyor. Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen törenler, Vali Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla başladı.


  Es’ad Coşan Camii, duâlarla ibadete açıldı

Es’ad Coşan Hocaefendi’nin hayrına İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaptırılan camiî, dün duâlarla ibadete açıldı.


  New York’ta sünneti teşvik kampanyası

New York Times’ın internet sitesindeki habere göre, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), sünnetin AIDS’e yol açan virüs HIV’in bulaşmasını önlemede etkili olduğunu açıklamasından sonra New York sağlık yetkilileri harekete geçti.


  Hadis-i şerife uydu, orman sahibi oldu

Günümüzde birçok kişi ormanları keserek, yakarak tarla elde etmeye çalışırken, emekli hakim Yakup Şafak Hz. Muhammed’in (asm), “Elinizde bir ağaç fidanı varsa kıyamet kopmaya başlasa bile eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa mutlaka dikin” tavsiyesine uyarak kendi özel arazisini sedir ormanı haline getirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004