Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

28 Şubat’la hesaplaşmadan adalet olmaz

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu her hafta Abdi İpekçi parkında yaptığı eylemlerin 61. haftasında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, “28 Şubat sürecinin tüm aktörleri ve figüranları yargılanmadan, bu figüran ve aktörler toplumla ve adaletle hesaplaşmadan toplumsal huzur ve barıştan, adalet ve eşitlikten bahsedilemez” dedi.


Türkiye rayına oturdu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan gelen şoklara karşı sağlam hale gelmesinde en büyük katkıyı AB

AB süreci darbeye engel

Hürriyet gazetesi yazarı Enis Berberoğlu, “darbenin kimyasal reaksiyonu tetiklenemediğini” belirterek, “AB sürecini kesintiye uğratmaya, geri çevirmey


  14 Nisan mitingine hayır

14 Nisan’da yapılacak olan “Cumhuriyet Mitingi”ne tepkilerini ortaya koyan bir grup aydın, yaptıkları açıklamayla mitingi desteklemediklerini bildirdiler.


  Hilmioğlu: Rektör siyasette görev bekliyor

14 Nisan’da yapılacak “Cumhuriyet Mitingi” için sınavları erteleyen İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Fatih Hilmioğlu, siyasete girip girmeyeceği yönündeki bir soruya karşılık, “Şimdi eskisi kadar siyasete soğuk bakmadığımı söyleyebilirim. Kamuoyundan bir talep olur, bu talep ilgili partinin kurulları tarafından tartışılır uygun görülürse eskisi gibi soğuk bakmayacağımı söyleyebilirim. Görev verilirse Malatya’ya hizmet ederim” dedi.


  CHP’li Erdem: Erdoğan bal gibi seçilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Adamın arkasında 350-360 milletvekili var, gelir kardeşim bal gibi seçilir. Gelin cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçelim” dedi.


  Küresel ısınma arılarla ayıları da vurdu

Küresel ısınmanın etkisiyle erken gelen yalancı bahar ve ardından yaşanan dondurucu soğuklar başta arılar olmak üzere yabani hayatı olumsuz etkiledi. Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Sorkun, “Yaşanan iklim değişikliği ve öğle saatlerinde ısınan hava nedeniyle kovanlarından çıkan arılar, daha sonra sıcaklığın düşmesi nedeniyle kovanlarına geri dönemiyor. Bu nedenle pek çok arı kaybı yaşandı” dedi.


  Karadeniz sahil yolu açıldı

Karadeniz Sahil Yolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle resmen açıldı. Samsun’dan başlayan Sarp Sınır Kapısı’nda sona eren 542 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu, 4.2 milyar dolara mal oldu.


  Kutan: AİHM zorlansa da 28 Şubat’ı mahkûm etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Merve Kavakçı ile ilgili verdiği kararın 28 Şubat’ı zorlanarak da olsa mahkûm ettiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın haksızlığını gösterdiğini söyledi.


  Aksu: Özürlülere bağlanan maaş miktarı 2-3 kat arttırıldı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, özürlülere verilen maaş miktarının attırıldığını ve 2006 yılı itibarıyla yaklaşık 570 milyon YTL ödendiğini belirtti.


  Kıyafet ayrımcılığı bitsin

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Baskanı Dr. Refia Kızılhan, kişilerin kıyafetlerine göre ayrılcılığa tabi tutulmaksızın haklarını serbestçe kullanmaları için utunç verici bir hak ihlâli olan başörtüsü yasağına, son verilmesi gerektiğini söyledi.


  TMSF, Toprak hakkında suç duyurusunda bulunacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Halis Toprak’ın eski Carlton Oteli arsası ihalesi ile ilgili tek beklentisinin, o araziyi sattırmamak olduğunu belirterek, ‘’Ama şunun farkında değil ki biz, yeni ihalede girip orayı yüzde 50 indirimli fiyata alacağız. Şimdi ihaleye fesat karıştırdı, onun için suç duyurusunda bulunuyoruz’’ dedi.


  Binali Yıldırım: Yanlış iş yapan hesabını verir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Yanlış iş yapan hesabını verir, yanlış iş yapmayanın da endişe edeceği bir şey olmaz’’ dedi.


  Hain tuzak: 2 asker şehit

Bitlis’te terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayına basan 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.


  Yangın seferberliği

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, bu yıl rüzgârlı havalarda vatandaşların ormanlık alanlara girişinin engellenmesi konusunda yasak getirmeyi düşündüklerini kaydetti.


  Çiftçiye damla sulama eğitimi

Konya’da kuraklığın yaşandığı bir dönemde az su sarfiyatı, daha az maliyet ve yüksek verim için düzenlenen programlarla çiftçilere damla sulama detaylı olarak anlatılıyor.


  Okuma yazma bilenler artacak

İzmir Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, İzmir’de yaklaşık 120 bin kişinin okuma-yazma bilmediğini söyledi. Aydoğan, İzmir’de 2000 yılında okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 221 bin 611 olduğunu belirterek, yaklaşık 6 yıldır sürdükleri kurs çalışmalarıyla bu sayının yüzde 41’ine ulaştıklarını kaydetti.


  Düğüne gitmeme cezası

Edirne’de, kaçak elektrik kullanmaktan yargılanan iki kadına, 3’er ay 10’ar gün güzellik salonu ve düğüne gitmeme cezası verildi.


  Osmangazi Feribotu 21 Nisan’da Bursa’da

Avustralya’dan yola çıkan Bursa- İstanbul arasını 75 dakikaya indirecek olan hızlı feribot seferlerinin yapılacağı Osman Gazi Gemisi, 21 Nisan Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle Güzelyalı’ya geliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004