Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kıyafet ayrımcılığı bitsin

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Baskanı Dr. Refia Kızılhan, kişilerin kıyafetlerine göre ayrılcılığa tabi tutulmaksızın haklarını serbestçe kullanmaları için utunç verici bir hak ihlâli olan başörtüsü yasağına, son verilmesi gerektiğini söyledi.

AKDER Baskanı Dr. Refia Kızılhan, AİHM’in başörtülü olduğu için milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı’nın müracatını haklı bulması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Merve Kavakçı’nın halkın oylarıyla mevcut hukuk düzeninin gereklerine göre seçilmiş bir milletvekili olmasına rağmen başörtülü olduğu için milletvekilliğinin engellendiği hatırlatıldı.

Merve Kavakçı’nın “seçilme” ve halkın “seçme” hakkının başörtüsü yasağı zorbalığı ve “bu kadına haddini bildirin” sözleri ile ihlâl edildiğini vurgulayan Dr. Refia Kızılhan, Kavakçı’nın partisinin de “laiklik ilkesine karşı faaliyetlerin merkezi haline gelme” suçlamasıyla kapatıldığını, halkın verdiği 6 milyon oyun hiçe sayıldığını ifade etti.

Merve Kavakçı’nın mağduruyetini giderilmesi talebiyle AİHM’e başvurduğunu, mahkemenin hak ihlâli yaptığını tesbit ettiğini vurgulayan Dr. Kızılhan, şunları ifade etti: “Mahkemeye göre Kavakçı’ya karşı gerçekleştirilen müdahale ciddî bir hak ihlâli olup, izlenen amaçla orantısızdır. Bu noktada AİHM’in verdiği Merve Kavakçı hakkındaki karar önem arz etmektedir. sonuçta Anayasa Mahkemesi, başörtüsü kullandığı için Merve Kavakçı’nın haklarını kısıtlamıştır. AİHM’de Merve Kavakçı’nın seçilme hakkının ihlâl edildiğini tesbit etmiştir. AİHM kararıyla Meclis için başörtüsü yasağının gfeçerli olmadığı, halkın iradesinin dikkate alınması geretiği ortaya çıkmıştır.”

Dr. Kızılhan, şunları söyledi: “550 milletvekilinden sadece 24’ünün, 3 bin 225 belediye baskanından ise 18’i tanesinin kadın olduğu ülkemizde, toplumun yarısını oluşturan temsil kurumlarındaki oranın arttırılması gerekliliği ‘kadınlara bıyık takılarak’ ifade edilmektedir. Bu noktada, AiHM’in kararı vesilesiyle, başörütülü kadınların önündeki fiili engellerin kaldırılması gerekmektedir. AKDER olarak talebimiz, kişilerin kıyafetlerine göre ayrılcılığa tabi tutulmaksızın haklarını serbestçe kullanmaları için gereğinin yapılması ve utanç verici bir hak ihlâli olan başörtüsü yasağına, artık bir son verilmesidir.”

/ İSTANBUL

08.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  28 Şubat’la hesaplaşmadan adalet olmaz

  Türkiye rayına oturdu

  AB süreci darbeye engel

  Prof. Oran: Derslerime devam edeceğim

  14 Nisan mitingine hayır

  Hilmioğlu: Rektör siyasette görev bekliyor

  CHP’li Erdem: Erdoğan bal gibi seçilir

  Küresel ısınma arılarla ayıları da vurdu

  Karadeniz sahil yolu açıldı

  Kutan: AİHM zorlansa da 28 Şubat’ı mahkûm etti

  Aksu: Özürlülere bağlanan maaş miktarı 2-3 kat arttırıldı

  Kıyafet ayrımcılığı bitsin

  TMSF, Toprak hakkında suç duyurusunda bulunacak

  Binali Yıldırım: Yanlış iş yapan hesabını verir

  Hain tuzak: 2 asker şehit

  Yangın seferberliği

  Çiftçiye damla sulama eğitimi

  Okuma yazma bilenler artacak

  Düğüne gitmeme cezası

  Osmangazi Feribotu 21 Nisan’da Bursa’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004