|
Atatürkçü Düşünce Derneğinin 14 Nisan mitingini ‘statükocuların demokratikleşme ve sivilleşmeye karşı direnişi’ olarak yorumlayanlar, söz konusu mitinge karşı imzalarıyla bir araya geldiler. İHD İstanbul Şubesinde düzenlenen basın toplantısında, grup adına Avukat. Eren Keskin, hazırlanan ortak metni okudu. Metinde, cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşması üzerine statükocu kesimlerin bilinçli olarak tırmandırdığı gerginliğin farkında olunduğu belirtildi.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, grup adına Avukat Eren Keskin, hazırlanan ortak metni okudu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşması üzerine statükocu kesimlerin bilinçli olarak tırmandırdığı gerginliğin farkında olduklarını söyleyen Keskin, “Askerlerin dayattığı Anayasanın ön gördüğü şekilde bile sivillerin cumhurbaşkanı seçmesini hezmedemeyen kesimler, son günlerde ‘Cumhuriyete sahip çıkma’ gibi iddialarla mevcut statükonun devamını sağlayacak çeşitli eylem ve söylemlerde bulunmaktadırlar” dedi. Keskin, 14 Nisan mitingini de mevcut statükocuların demokratikleşme ve sivilleşmeye karşı bir direnişi olarak nitelendirdiklerini belirterek, “Burada imzası bulunan kişiler olarak, bu mitingi desteklemiyor, bu demokratik hakkımızı kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
Metinde imzası bulunan insan hakları aktivistlerinden Hürriyet Şener, Negahan Bayram, Veysi Altay’ın hazır bulunduğu toplantıda bir diğer aktivist Şaban Dayanan da YÖK’ün 14 Nisan mitingine verdiği destekle 12 Eylül ürünü oluşunun hakkını verdiğini vurguladı. Aktivistler, çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçının da katıldığı imza kampanyasına herkesi davet etti. “
|