Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will Futbol Federasyonu genel kurulunun Mayıs ayının ilk haftasında yapılmasını istedi. Ancak oylamaya katılan 241 delegeden 192'si 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasından yana oy kullandı. 48 delege seçime 'hayır' dedi, 1 oy geçersiz sayıldı.

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylamada, 241 delegeden 192'si 'evet' oyu kullandı. FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in talebi üzerine gündemden çıkarılan, ancak 229 genel kurul delegesinin imzaladığı önergeyle divan tarafından yeniden gündeme alınan, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylama sona erdi. Oylamaya katılan 241 delegeden 192'si 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasından yana oy kullandı. 48 delegenin seçime 'hayır' dediği oylamada, 1 oy de geçersiz sayıldı. Oylama sonuçlarına göre Futbol Federasyonu delegeleri, 14-15 Şubat tarihlerinde, federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerini seçmek üzere yeniden sandık başına gidecek.

FIFA'NIN MAYIS ÖNERİSİ

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TFF için bağımsız statü hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturulmasını, bu grubun hazırlıklarını 30 Nisan'a kadar tamamlamasını ve statüyü mayıs ayının ilk haftasında yapılacak TFF Genel Kurulu'na sunmasını önerdi. Will, genel kurul gündeminin 7. maddesi olan, Federasyon Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun seçimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesi ile ilgili maddenin gündemden çıkarılmasını teklif etti. Bu maddenin gündemde kalması halinde, daha sonra söz alarak bu konudaki fikirlerini açıklayacağını belirtti.

KABUL EDEMEYİZ

TFF'nin sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Eğer ki TFF sorunlar yaşıyorsa, bu hem FIFA hem de UEFA için rahatsızlık yaratır. Biz de bu sorunları çözmek için buradayız. 2005 yılının başından beri üyemiz olan federasyonların statülerini, FIFA statüsüne uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışma başladığında fark ettik ki, TFF'nin bağımsız statüsü yok, kanunla işleyişi düzenlenmiş. Üzülerek söylüyorum ki bu durum artık kabul edilemez'' dedi.

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

  Ulusoy: Kalırsam Avrupa'da final oynarız

  Fenerbahçe 3 maçlık gurbete çıkıyor

  Daum Türk medyasına kırgın

  Bermek: Adayım

  İlhan Cavcav: Ulusoy iyi işler yaptı

  Trabzon'da tek yabancı Yattara

  Emre'nin yeni hocası Kevin Keegan oldu

  HAKEMLER AÇIKLANDI

  Sivas'ın soğuğu hakemi de ısırdı

  Kayseri 5 golle moral buldu


 Son Dakika Haberleri