"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran şaşırtmaya devam ediyor

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batı ile nükleer müzakerelere devam edileceğini söyledi. Ahmedinejad, BM Güvenik Konseyinin daimî üyeleri ve Almanya’dan oluşan 5 artı 1 ülkeleriyle yürütülen müzakereleri olumlu bulduklarını belirterek, “Her müzakere, ileri atılmış bir adımdır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, eşit şartlarda, ön şartsız ve adil müzakerelerle sonuca varılacağına inancını dile getirdi. ABD ve İsrail’in son dönemdeki askerî tehditlerini de değerlendiren Ahmedinejad, “Düşmandan düşmanlık beklenir. Düşman her zaman vardır, ancak biz günbegün güçleniyor ve ileri gidiyoruz” diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai, bir konferanstaki konuşmasında, “İran bugün, ABD ve İsrail halkıyla dosttur. Dünyada hiçbir millet düşmanımız değil, bu bir iftihardır. Elbette düşmanımız var ve İran halkına karşı en namertçe düşmanlıklarda bulunuyorlar” ifadesini kullanmıştı.

ABD: YA İŞBİRLİĞİ, YA ÇATIŞMA

Bu arada, Amerikan yönetimi, İran rejiminin ya nükleer işbirliğini ya da çatışmayı seçmesi gerektiğini düşünüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Sean McCormack, bakanlığın üç numaralı ismi William Burns’ün Cenevre’de AB ile İran arasında yapılan nükleer müzakereye katıldığını hatırlatarak, “İran halkı şunu anlamalı: Yöneticileri ya işbirliğini ya da İran’ı daha da fazla yalnızlığa mahkûm edecek çatışmayı seçmek zorunda” dedi.

Sözcüye göre, Burns toplantıda İran’a “açık seçik mesaj” vererek, Washington’un İran’ın uranyum zenginleştirmekten vazgeçmesi konusunda “ciddî” olduğunu gösterdi.

Sözcü, ABD’nin nükleer müzakerelere, ancak İran uranyum zenginleştirmekten vazgeçerse katılacağını söyledi.

Cenevre’deki müzakereden sonuç çıkmamış ve taraflar, iki haftaya kadar tekrar bir araya gelmeyi ümit ettiklerini söylemişti. Batı, İran’ın nükleer programını durdurmasını istiyor, Tahran ise programının barışçıl olduğunu iddia ederek bu isteğe sıcak bakmıyor.

21.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İran şaşırtmaya devam ediyor

  NATO, 4 sivili daha vurdu

  Brown, Irak’tan İsrail’e geçti

  Arap Birliği Beşir’in arkasında

  Gilani’den ABD’ye kırmızı kart

  Obama, Karzai ile görüştü

  Nuri El Maliki cambaz gibi

  Alman rehinelerde mutlu son

  Muallim Beyrut’a gitti

  Irak’ta 6.5 milyon çocuk öksüz kaldı

  Bütün UFO’lar Kanada’da!

  ABD, doğum çağı yaşıyor

  BBC, Saddam’ın hayatını dizi yaptı

  Obama, Müslümanların yanında

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır