"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

Arabam geniş olsun diyenlere

Küçük yaşlarımdan skodayı önde bagajı arkada motoru ile hatırlarım. O zamanlarda skoda, pek bilinmeyen bir markaydı. Bu güne geldiğinizde şunu açıklıkla söyleyebilirim ki Skoda, Doğuş ailesinin kalitesini ve tecrübesini ruhuna yansıtmıştır. Adeta Wolsvagen bir aracı kullanıyormuşsunuz hissini yaşıyorsunuz.

Artık daha çok tercih edilen Skoda, farklı kullanıcı profillerine hitap etmek içinde farklı segmentlerde kendine yer aramakta. 2007 yılında lansmanı yapılan Yeni Fabia, segmentinde rakiplerine varlığını ciddî olarak hissettirmekte. Bu haftaki test konuğumuz olan Yeni Fabia Combi, 2007 yılı Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı gerçekleştirdi ve showroomlarda yerini aldı. 26.836 YTL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan Yeni Fabia Combi'de, classic, classic plus ve ambiente donanım seçenekleri bulunmakta. Yeni Fabia'nın dinamik tasarım çizgilerini taşıyan Combi, geniş iç hacmi ve yüksek kullanım kapasitesi ile tam bir aile otomobili olduğunu gösteriyor. Özellikle şık ve kaslı duran ön tasarımını kısmen spor duran arka profil ile tamamlıyor.

Yolcular için daha iyi konfor seviyesi sunan Yeni Fabia Combi, eşyalarınızı da unutmamış ve bir çok eşya gözünü kullanıcılarına ayırmış. Yeni Fabia Combi'nin bagaj hacmi bir önceki modele göre 54 litre büyütülerek 480 litreyi bulmakta. Arka koltukları tam olarak katlandığında bagaj hacmi 1.460 litreye kadar çıkmakta. 4.239 mm uzunluğu, 1.642 mm genişliği ve 1.498 mm yüksekliği ile segmentinde sınırları zorlamakta.

GÜVENLİKTE 3. BOYUT

Yeni Fabia Combi'de bir çok güvenlik unsuru bir arada yer almakta. Araç, kapsamlı ve modern güvenlik sistemleri ile sadece yolcularını korumakla kalmıyor, trafikteki diğer katılımcıları da koruyor. Herhangi bir çarpma durumunda yayaların incinme tehlikesini asgarî düzeye indirmek için; ön kaput ve ön tampon çarpışma halinde enerjiyi dağıtarak, çarpma etkisini azaltmakta. Aynı zamanda yeni Fabia Combi'de bulunan ASR fren sistemi, ESB (Elektronik Sabitleme Programı) ile birleştirilmiş Elektronik EDS (Elektronik Diferansiyel Kilidi), çift etkili frenleme yardımcısı, ABS sensörleri ile birlikte çalışan lastik basıncı görüntüleme sistemi, park sensörü, yanlarda ve üstteki hava yastıkları ile geniş bir donanım paketi sunmakta.

EKONOMİK YAKIT PERFORMANSI

60 Hp ve 105 Hp'lik 4 benzinli ve 3 dizel motor seçeneğini yer almaktadır. Fabia Combi 1.6 16V / 105 Hp benzinli motoru ile tam taşıma kapasitesinde optimum güç ve dinamizmi ile üstün verim vermektedir. Ekonomik yakıt performansı isteyen sürücüler için 60 Hp, 69 Hp ya da 85 Hp gücündeki benzinli motorlar sunulmakta. Yeni Fabia Combi'de bütün motorlar, motorun karakterine göre 5 vitesli iki tip manuel şanzımandan birisi ile kombine edilmiştir. Otomatik şanzıman ise en yüksek performanslı 1.6 16V / 77 kW benzinli motorlar için tasarlandı. 2007 yılı sonuna kadar 640.000 adet ilk jenerasyon Fabia Combi üreten Skoda, Mlada Boleslav'da üretimine devam edeceği Yeni Fabia Combi ile station modellerdeki başarısını sürdürmeyi hedefliyor ve Türkiye'de de büyümesi öngörülen station pazarında Yeni Fabia Combi ile iyi bir yer elde etmeyi planlıyor.

SKODA'NIN TEMMUZ HEDİYESİ +2 YIL GARANTİ

Kampanya kapsamında Skoda sahibi olan müşterilere +2 yıl VDF Full Life garanti paketi hediye ediyor. Kampanya paketi, bütün Skoda modellerinde, 2 yıllık fabrika garantisinin sona ermesinin ardından 150.000 km'ye kadar geçerli ek +2 yıl garantiyi içeriyor. Yeni Fabia 4.300 YTL'ye varan indirimli fiyatlar, ayda 297 YTL'den başlayan taksit seçenekleri, Roomster, 2.100 YTL'ye varan indirimli fiyatlar, ayda 302 YTL'den başlayan taksit seçenekleri, Octavia, 3.400 YTL indirim ve ayda 304 YTL'den başlayan taksit tutarları, Octavia Tour 3000 YTL'ye, Superb ise 3.600 YTL'ye varan indirim seçenekleri ile Skoda showroomlarında sahiplerini bekliyor.

Esad SİVRİ

21.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Arabam geniş olsun diyenlere

  Volkswagen Ticarî’den yılın fırsatı

  Hırsızlığa karşı en iyi koruyan marka yine Audi oldu

  Yeni Nissan Navara “New Edition” satışta

  “Persona” Endonezya’da sahneye çıktı

  KIA’dan, özel yaz kurtaran kampanya

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır