"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yabancı hastalığımız var

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularından Kerem Tunçeri, İspanya'nın Real Madrid takımında geçirdiği 2 sezonun kendisine çok şey kattığını söyledi. Kerem, yaptığı açıklamada, çok daha olgunlaştığını düşündüğünü belirterek, ''Beşiktaş Cola Turka ve Real Madrid'de geçirdiğim 3 iyi sezonu milli takıma yansıtmak istiyorum'' dedi.

2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları için yoğun tempoda çalıştıklarını dile getiren tecrübeli oyuncu, ''Yaz tatilinden sonra çalışmalar biraz zorlu geçiyor. Bu da normal. İlk haftalar ağrılar olur ama her şey yolunda'' derken, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu ile birlikte takımın tecrübeli oyuncuları olarak öne çıkmalarının kendilerini zorlayıp zorlamayacağı sorusunu, ''Zorlayacak bir durum yok. Diğer arkadaşlar gibi milli takımı daha üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde zorlu maçlar var. Çok iyi çalışıp bu zorlu maçlara hazır hale gelmek istiyoruz'' diye cevapladı.

YABANCI EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR

İspanya'da Real Madrid'de oynadığı 2 yıl boyunca çok çalıştığını söyleyen Kerem Tunçeri, ülke olarak yabancı oyuncu hastalığının olduğunu belirterek, ''Onlar iyi de oynasa, kötü de oynasa hep el üstünde tutuluyor'' dedi. Türk oyun kurucuların da değerli olduğunu belirten milli oyuncu, ''Yeterli fırsatları alamıyorlar. Ama kaliteleri ortada. Yaptıkları belli. Ben gençken çok eleştiri aldım. Ağır eleştiriler yapıldı. İnsan buna alışıyor. Bunlara kafayı takarsak, bunlarla uğraşırsak basketbolumuz düşer. İşini yapacaksın, kimseyle muhatap olmayacaksın, yoluna devam edeceksin'' diye konuştu. Yabancı oyuncu sınırlamasının olması gerektiğini savunan Kerem Tunçeri, ''Çünkü hep 'Milli takım, milli takım' diyoruz ama Türk oyuncular, özellikle gençler takımlarında oynayamıyor. İstedikleri dakikaları alamıyorlar. Bu nedenle federasyonun buna önem vermesi gerekiyor'' dedi.

TÜRKİYE'DE 3 TAKIMDA GÖNLÜM VAR

Yeni sezonda Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımının formasını 2 yıl boyunca giyecek olan Kerem Tunçeri, Türkiye'de 3 takıma gönül bağının olduğunu söyledi. Galatasaray'da yetişen ve Efes Pilsen'de yıldızı parlayan Kerem, daha sonra Beşiktaş Cola Turka'da geçirdiği 1 sezonda ortaya koyduğu performansla Real Madrid'e transfer olmuştu. Kerem, henüz Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini belirterek, ''İki senelik sözleşmeye imza attık. Ama iki sene sonrasında ne olur, şartlar nasıl gelişir şu anda söylemek zor. İllaki bir gün Türkiye'ye döneceğim. Ben Galatasaray'da yetiştim. Efes Pilsen'de güzel zamanlarım geçti. Beşiktaş Cola Turka'da da çok çok güzel anlarım oldu. Şimdiden kesin bir şey söylemek zor. Üçüne de gönlüm var. Ama ne olacağını bilemiyorum. Şimdi kesin konuşmak yanlış olur'' diyerek sözlerini tamamladı.

21.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yabancı hastalığımız var

  Görme engelliler futbol maçı yaptı

  Atalay, Pekin'de 15 madalya bekliyor

  Fenerbahçe evine döndü

  Beşiktaş 2 saat kondisyon çalıştı

  6 yıl sonra gelen dünya şampiyonluğu

  Arda Turan: Gerektiğinde yedek bile soyunurum

  Avustralyalı yüzücü 800 metrede dünya rekoru kırdı

  Tekvando antrenörü İsa Şahin G. Kore'de Dünya Birincisi oldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır