"Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Zafer AKGÜL

Aleyna ve aleyküm selâm



Minik Aleyna, hedefi, hedefleyenleri ve hedeflenenleri belli olmayan bir bombalama faciasında cennete uçtu, masumâne, mazlumane, mağdurâne olarak. Diğer ölenler de, aynen minik Aleyna gibi masum ve mağdur olarak Rahmet-i Rahman’a kavuştular. Türkiye’de terörün ve derin çeteleşmelerin, derin hesaplaşmaların zalimâne, gaddarâne emelleri uğruna harcadığı, yakıp yok ettiği son kurbanlar…

Söyleyecek sözü, beyan edecek bir fikri, ileri sürecek bir tezi olmayan vahşiler, elbetteki bu tür katliâmlara, facialara tiyneti ve tabiatı icabı tevessül edecek. Fikir ve inancı olan zaten bunları medenîce, adaletlice anlatır, söyler; kendisinden başkalarının paylaşımı için meşrû çerçevede gayret gösterir. İnsanlığa hayat için verilecek mesajı olanlar zaten böylesi silâha, bombaya gerek görmez. Belli ki bu mihraklar ve çevreler, insanlığa hayatı değil ölümü, işkenceyi, köleliği, sömürüyü vaat etmekte ve lâyık görmektedir.

Balarısı su içer bal akıtır, yılan su içer zehir akıtır diye bilinir. Bu mesele karakter ve fıtrat meselesi olduğu kadar aynı zamanda kendine yakışanı ve kendinde olanı verme meselesidir de. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri yıllar önce “Elimizde Nur var, topuz yok. Bizim düsturumuz müsbet hareket etmektir..” buyururken kendi iç dinamiklerinde yatan hayatı, olumluluğu, yapıcılığı ve insana ve kâinatta var olan her şeye muhabbetini açıklamış oluyordu. Aynı zamanda şer mihraklarının tarihin seyri içinde ezbere bildiği ve daima kullandığı “tahrip, tahrik, anarşi, zulüm ve katliâm” taktiklerine âlet olmama, tuzağa düşmeme metodunu da öğretiyordu insanlara ve bilhassa insanımıza. Geçen yıllar ve gelişen olaylar, onun ne kadar haklı olduğunu tekrar tekrar gösterdi. Ona ve onu dikkate alanlara selâm olsun.

Hayattayken kendisine yapılan tahrik amaçlı işkenceler karşısında bile hakkını meşrû ve müsbet yollarla arayan ama asla muhalifleri tarafından içine düşürülmek istendiği ve düşmesi beklendiği tuzaklara düşmeyen Üstad Hazretleri, öfkesini, kırgınlığını kontrol altına alarak oyunları boşa çıkarmasını bilmiştir. Takipçilerini de bu müsbet hareket düsturuyla türlü türlü vartalardan korumuştur. Yakın tarihteki anarşi ve terör olaylarına özellikle Nur talebelerinin bulaşmamış olması, Risâlelerdeki hayat, şefkat, merhamet, muhabbet felsefelerinin yüz akıdır. Tarih bunu elbette bir gün yazacaktır.

Bir adalet-i mahza anlayışıyla “Bir gemide dokuz masum bir katil olsa o gemiyi batıramazsınız. Hatta dokuz katil, bir masum olsa yine adalet-i mahza gereği batıramazsınız” buyuran Üstad’ın anlayışına bakın, bir de “Ortalık karışsın da kim ölürse ölsün, hedefime ulaşırken her türlü saldırı, katliâm, zulüm, haksızlık mübahtır” anlayışına bakınız. Bu anlayışların sahiplerine bırakılacak bir dünyanın nasıl bir kan gölü haline geleceğini tahmin edebileceğimiz gibi, Bediüzzamanların anlayışındaki bir dünyanın da nasıl adaletle, merhamet ve şefkatle dolu olacağını da tahmin edebileceğiz kanaatimce.

Dünya yeni gelişmelere gebe… Yeni bir silkiniş arefesinde. Artık yüzlerce yıldır devam edegelen, gücünü gizlililikten, katliâm ve suikastlerden alarak beslenen, ama insanlara vatan, millet, barış ve hürriyet gibi yalancı cennetler vaat eden bu iki yüzlü değil iki yüz yüzlü nifak düzeni artık deşifre olduğundan bundan böyle dikiş tutturması mümkün görünmemektedir.

Dileriz bunlar son kurbanlarımız olsun ve bu katliâm da şer güçlerinin son çırpınışları olsun.

Bu Mi'rac Kandili ertesinde minik Aleyna gibi dünyanın bütün mazlûmlarına selâm ve rahmet... Aleyna ve aleyküm selâm.

01.08.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.07.2008) - Sana, bana Erdem Abiye dair

  (26.06.2008) - Travmanın açtığı travma

  (20.06.2008) - Tartışmalı ÖSS soruları

  (10.05.2008) - Abesle iştigal

  (04.05.2008) - Öze dönmek!

  (25.04.2008) - 23 Nisan, nasıl üzülmez insan?

  (19.04.2008) - “Söz konusu menfaatse, vatan teferruattır!”

  (26.03.2008) - Kendinizi kandırıyorsunuz!

  (20.03.2008) - Törkiş demokreyşin

  (11.03.2008) - Paçavra sözler

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır