"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ders kitabı mı, kırmızı kitap mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve lise öğrencilerine okutulan Millî Güvenlik Bilgisi ders kitabında, “Bugün de irticaî unsurların, din perdesi altında her alanda Atatürk’e ve onun inkılaplarına saldırısı devam etmektedir. Bizlere düşen görev, Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlanarak, cumhuriyetimizin temel kazanımı olan laikliği her türlü tehdide karşı korumaktır” deniliyor.

Mıllı Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve lise öğrencilerine okutulan Millî Güvenlik Bilgisi ders kitabında, irticaî ve bölücü faaliyetlere vurgu var. Kitapta, irticaî faaliyetlerle ilgili bölümde, “Bugün de irticaî unsurların, din perdesi altında her alanda Atatürk’e ve onun inkılaplarına saldırı devam etmektedir. Bizlere düşen görev, Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlanarak, cumhuriyetimizin temel kazanımı olan laikliği her türlü tehdide karşı korumaktır” deniliyor.

Radikal'in haberine göre, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının lise öğrencilerine okutmak için hazırladığı ve askeri bir yetkilinin de katkı yaptığı Milli Güvenlik Bilgisi ders kitabında, irticai faaliyetlere dikkat çekiliyor. Kitapta, irticanın tanımı, “Dinî değerlerin istismar edilerek siyasî emellere alet edilmesi, yanlış düşünce ve inanışların din adına halka benimsetilerek mevcut devlet ve toplum hayatını yıkıp onun yerine daha geri bir düzen kurma amacına yönelik faaliyetlere verilen ortak isimdir” ifadeleriyle yapılırken, irticaî faaliyetlere ilişkin şu ifadelere yer veriliyor:

Dinî siyasete alet eder: Dinî siyasete alet ederek hedeflerine ulaşmaya çalışan gruplar devlet düzenini dinî kurallara dayandırmayı, buna göre mevcut düzeni değiştirmeyi esas almıştır. Söz konusu grupların ideolojileri, milliyetçiliği reddederek millet yerine ümmeti koymakta, halk iradesini reddetmekte, beşerî hukuk yerine, dinî kuralları esas almakta, vatandaş yerine kulu, din ve vicdan özgürlüğü yerine dini kuralların esas alındığı çağdışı bir yaşam zorunluluğunu dayatmaktır

İrticanın panzehiri laiklik: İrticaî faaliyetlerin ülkemizdeki amacı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik, laik, sosyal ve hukuk sistemlerinde dinî kuralları esas kılarak, teokratik düzene dayalı devlet kurmaktır. İrtica laikliğin karşıtıdır. İrticanın panzehiri laikliktir. Laiklik, siyasî otoritenin dinî otoriteden ayrılması, kişilerin dinî inancından veya inançsızlığından dolayı baskıya maruz kalmasının önlenmesi ve bunun devlet tarafından güvence altına alınmasıdır

Saldırı devam ediyor: Bugün de irticaî unsurların, din perdesi altında her alanda Atatürk’e ve onun inkılâplarına saldırısı devam etmektedir. Bizlere düşen görev, Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlanarak, cumhuriyetimizin temel kazanımı olan laikliği her türlü tehdide karşı korumaktır. Unutmamalıdır ki bu topraklarda yüzyıllardan beridir yönetime egemen olmak isteyen irtica, bugün olduğu gibi gelecekte de halkımızın masumane dini inançlarını kullanarak çok farklı yöntemlerle iktidarı ele geçirmeye çalışacaktır.

Kitapta, bölücü faaliyetler adı altında da PKK’ya ilişkin bilgiler ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maç ziyaretiyle farklı bir boyut kazanan Ermenistan’la ilişkiler de var.

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Bir dahaki sezon değişecek

  NE DEMEK TOPLAYAMAYIZ? DERHAL TOPLATIN

  ‘Kitap dağıtıldı, toplatamayız’

  Ders kitabı mı, kırmızı kitap mı?

  Dinî özgürlüklere baskılar artt

  Anayasada yine fırsat kaçmasın

  Balkanlar’da 500 yıllık gelenek

  Erdoğan: İslamofobia insanlık suçu ilan edilsin

  Tersanelerdeki işçi ölümleri ILO’ya bildirildi

  Genelkurmay'da ''iletişim toplantısı''

  Nüfus işlemleri durdu

  ÜAK yarın toplanacak

  TOKİ’den memura kurasız konut

  Mumcu, 18 Ekim’de siyaseti bırakıyor

  Süleyman Hilmi Tunahan duâlarla anılıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır