20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Yeni sezonda statlar dolacak

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, yeni sezonda stat tribünlerini daha ''cazip'' hale getirmek istediklerini söyledi.

Federasyonun tesislerden sorumlu üyesi Arif Koşar, Türkiye'nin Euro 2016'yı hak etmesine karşın kaybettiğini anımsatarak, ''Yeni sezona 2020'yi yüzde 200 hedefleyen bir lig olarak başlayacağız'' dedi. Özellikle Türk seyircisinin statlara daha fazla gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Koşar, ''İngiltere ve İspanya'da statlar dolabiliyorsa bizde de olabilir. Biz de statları daha cazip hale getirmeliyiz. Federasyonun kararları doğrultusunda çalışmalar yürüteceğiz. Altyapıdan tutunda tesislere kadar planlamalarımız var'' diye konuştu.

Statların kışın ısınma sorunuyla karşılaştığını dile getiren Koşar, ayrıca statların fiziki ortamlarının da rahat olması gerektiğini kaydetti. ''Koltuklar daha insani olmalı'' diyen Koşar, ''Taraftarlarımız da fair-play içinde maçları izlemeli. Ailesiyle birlikte gelen taraftarlarımız küfür ve benzeri ifadeler ya da rahatsız edici davranışla karşılaşmamalı. Ayrıca takımlar arası maçları birer kan davası gibi takip etmemeliyiz. Müsabakalar, tatlı rekabet ve eğlenceye dönüşmeli. Maçlar insanları kaynaştıran birer aktivite olmalı'' diye konuştu.

UEFA kriterleri, federasyon kararları ve kulüplerin ortak çalışmalarıyla bu yaz statlarda ciddi kararlar alınabileceğini ifade eden Koşar, ''Şu an Kayseri Kadir Has ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlar için rahatlık var. Saracoğlu'nda kışın insanlar havadan ısınıyor. Çevresindeki restoranlardan maça 10 dakika kala tribüne rahatça geçiş yapabiliyor'' dedi. Ayrıca Koşar, bütün statlarda engelli tribünlerine yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞÜKÜR: FEDERASYON BAŞKANI OLABİLİRİM

  Yeni sezonda statlar dolacak

  Quaresma'dan 3 yıllık imza şov

  BURSASPOR 4 OYUNCU DAHA ALACAK

  Hakemler kupada çok fazla kırmızı kart gösteriyor

  Wimbledon'da heyecan Pazartesi günü başlıyor

  Galatasaraylı Uğur Uçar Ankaragücü'ne gidiyor

  Bucaspor Hırvat Jerko'yu transfer etti

  İngiltere hayal kırıklığı yaşatıyor

  Daum: Taraftar beni destekliyor

  Çözüm şart

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.