21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail ordusu kendini akladı

İSRAİL ordusu, 31 Mayıs’ta Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlenen ve 9 Türk’ün vefat ettiği saldırıya ilişkin iç soruşturmasını tamamladı. İsrail radyosunda yer alan habere göre, soruşturma raporunda toplu bir savunma beklemedikleri için İsrailli komandoların gösterdikleri tepkinin uygun olduğu savunuluyor.

Ancak istihbarat eksikliği olduğu kabul ediliyor.

İsrail ordusu içinde gerçekleştirilen soruşturmaya göre operasyonu gerçekleştiren birliğin yeterince hazırlıklı olmadığı belirtiliyor. Ayrıca yeterli istihbarata sahip olunmadığı ve Türk Bayraklı gemilere müdahalede komando birliğinin gerektiği gibi kullanılmadığı aktarılıyor. Hazırlanan rapora göre İsrail askerlerine karşı gösterilen toplu savunma hesaba katılmadığından, askerlerin o an şartlara göre davrandığı kaydediliyor. İsrail radyosuna konuşan bir ordu yetkilisi, “Askerler tören elbiselerini giymek istedi, yolcularla konuşma yoluyla iletişim kuracaklarını bekliyorlardı ve bu bir hataydı” dedi. Aynı yetkili, askerlerin yaşanan gelişmelerin gereğince davrandıklarını savundu. Soruşturma kapsamında sorgulanan askerlerin de “gemide bulunanların bir saldırı hazırlığı içerisinde olduklarına” dair istihbaratları olmadığı kaydediliyor. Raporda sonuç olarak ise gemilere operasyonun, ancak gemidekiler suyla ıslatılıp ve sis bombası atılarak etkisiz hale getirildikten sonra düzenlenmiş olması gerektiği vurgulanıyor. Raporda ayrıca gemiye gerçekleştirilen ve “Sky Winds 7” (Gökyüzü Kanatları) adı verilen operasyonun, standart operasyon prosedürlerine göre gerçekleştiği savunuluyor.

Lübnan’dan gemilere izin yok

GAZZE'YE yardım götürmek amacıyla hazırlık yapan “Julia” isimli gemiye, Lübnan Ulaştırma Bakanlığı izin vermeyeceğini açıkladı. Lübnan’da yayımlanan Nahar gazetesinde yer alan habere göre, Trablusşam Limanı’na iki ay kadar önce cam yüküyle gelen, ancak camların kırılması sebebiyle sahibiyle davalı olan geminin yöneticileri, Gazze’ye yardım filosuna katılmak istedi. Ulaştırma Bakanı Gazi Aridi, geminin son hareket noktasını da içeren, seyahat planını Lübnanlı yetkililerine vermediğini belirterek, Lübnan kanunlarına göre geminin hareket etmesini engellediklerini açıkladı. Aridi, Lübnan limanlarından hareket eden gemilerin sorumluluğunun devlete ait olduğunu ve bu tür seyahat planlarının kendilerine iletilmesi gerektiğini belirtti.

21.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat kan gölü

  İhsanoğlu, Çin’deki Müslümanlarla görüştü

  Olağanüstü hal uzatıldı

  Darfur’da kabileler arası gerginlik

  Sığınmacıların adresi G. Afrika

  İsrail ordusu kendini akladı

  Filistinliler seçim istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.