21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

BEŞİKTAŞ Kulübü, yeni transferi Ricardo Quaresma ile üç yıllık sözleşme imzalarken, İnönü Stadındaki törene gelen yaklaşık 22 bin taraftar bugüne kadar Türkiye'de yapılamayan şova hem önderlik etti, hem de kırılması güç olan bir rekora da imza atmış oldu.

Yeni transfer Quaresma, yaptığı konuşmada takımını şampiyon yapmak için gerekirse saha içinde kanını bile akıtabileceğini söylemesi yönetim ve taraftarların büyük alkışını aldı. Konuşmasında Türkiye'nin, Hakkari'deki terörist saldırıda verdiği şehitler için üzgün olduğunu belirtmesi de taraftarın gönlünde ayrı bir sevgi bıraktı. Quresman, ''Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe ve taraftara geldiğimi biliyorum. Buraya gelmem hayatımın en güzel anı oldu'' dedi. Beşiktaş'a gelmesinin en büyük nedeni olarak yeni kulübünün geçmişi ve taraftarların büyüklüğünü gösteren Quaresma, şunları söyledi:''Başta başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri beni almak için büyük çaba gösterdi. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Çok mutluyum. Beşiktaş'a gelmemin en büyük nedeni hep beraber bu takımı şampiyon yapmaktır. Söz veriyorum, her şeyimi vereceğim. Şampiyonluklar yaşayacağız. Herkese teşekkür ediyorum. ''

MAĞAZAYA HÜCUM ETTİLER

Quaresma'nın imza törenine 21 bin 320 taraftarın geldiği açıklandı. Daha önce saat 17.00'de açılacağı açıklanan stat kapıları ilgiden dolayı erken açılırken taraftarlar adeta akın etti. Yaptıkları şovlarla renkli görüntüler oluşturan siyah-beyazlılar, Quaresma'nın transferinden dolayı büyük sevinç yaşadı. Portekizli oyuncu, imza töreni sonunda psaha kenarında dizili toplarla şovlar yaptı. Topları bir süre sektirdikten sonra taraftarlara atan yeni transfer, formasını da küçük bir çocuğa hediye etti. Bu arada imza töreni sonrası taraftarlar, statta bulunan ''Kartal Yuvası'' mağazasına hücum etti. Taraftarların Quaresma'nın numarasını taşıyan formalardan almaya çalışmaları nedeniyle mağazada izdiham yaşandı.

21.06.2010


 

Quaresma barışı

Kamuoyu Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma'nın yeni sezonda nasıl bir performans göstereceğini tartışırken, karizmatik bir görünüşe sahip olan Portekizli oyuncu gelir gelmez taraftarla, yönetimin barışmasını bile sağladı.

Geçen sezon yaşanan olaylar sonrası BJK İnönü Stadı'ndaki maçlara gelmeyen Başkan Yıldırım Demirören'e cephe alan taraftarlar, uzun bir aradan sonra ilk kez Quaresma'nın imza töreninde başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini alkışladı. Yöneticilerle birlikte sahaya çıkan Demirören, gördüğü bu ilgiye hem şaşırdı, hem de memnun kaldı. Taraftarların alkışlarına ayakta teşekkür ederek karşılık verdi.

Ricardo Quaresma'nın transferi Beşiktaş camiasına ayrı bir hava ve heyecan getirdi. Kulüpte bugüne kadar yapılan yabancı transferlerin hiçbiri bu futbolcu kadar ilgi ve yakınlık görmedi. İnönü Stadındaki imza törenine 22 bin kişinin toplanması onu şimdiden taraftarın en büyük gözdesi yaptı. Türk futbolunda bugüne kadar çok büyük yıldız futbolcular geldi, geçti ama hiçbiri bu futbolcu kadar tribünlerin sevgisini kazanamadı. O da bu sevgiyi boşa çıkarmamak için kanının son damlasına kadar sahada mücadele vereceği sözünü verdi. Bu söz bile tribünlerin coşkusunu bir kat daha artmasına yolaçtı.

Beşiktaş yönetimi Quaresma'nın transferi ile birlikte kasasını da dolduracak. Kombine kart satışlarında şimdiden büyük artışlar yaşanmaya başlandı. Taraftar yıldız futbolcuyu izlemek için kombineye özel bir ilgi gösteriyor. Ayrıca Querasma'nın 7 numaralı formaları kapış kapış gidiyor. İnönü Stadı içindeki mağazada izdihamlar yaşandı. 88 TL'ye satılan formalarıdan satın alabilmek için büyük uğraşlar verildi. Siyah ve beyaz renkli Quaresma tşörtlerinin talep çokluğundan yeni baskıları yapılıyor. Bu ilgi sezon boyunca sürecek gibi görünüyor. Quaresma Beşiktaş'ta rüştünü ispatlamak isteyecek. 2-3 yıldır yedek kalmasının acısını ortaya koyacağı performansla çıkarmak isteyecek. Beşiktaş yönetimi bana göre iyi bir iş yaptı. Quaresma sayesinde camia kenetlendi. Forma gelirleri ise geçen yıllara göre büyük oranda patlama yapacak.

EROL DOYRAN [email protected]

21.06.2010


 

Hilbert geliyor

PORTEKİZLİ yıldız oyuncu Ricardo Quaresma'yı görkemli bir törenle renklerine bağlayan Beşiktaş Kulübünde transfer şovu sürüyor.

Alman teknik adam Bernhard Schuster'i takımın başına getiren ve Quaresma ile sözleşme imzalayan Beşiktaş'ta, daha önce anlaşmaya varılan Alman oyuncu Roberto Hilbert'in de 21 Haziran Pazartesi günü İstanbul'a geleceği bildirildi. Hilbert'in, İstanbul'a gelişinin ardından Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenecek törenle kendisini siyahbeyazlı renklere bağlayacak sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.

21.06.2010


 

Kırkpınar heyecanı başlıyor

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ise 25-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Güreşlerin başlayacağı 25 Haziran Cuma günü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediyesi hizmet binası önünde karşılanacak.

Belediye önünde toplanacak olan tören korteji, Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek ve çelenk konmasının ardından İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunacağı tören kapsamında, Pehlivanlar Mezarlığı'na çelenk konulup, dua edilecek. Selimiye Camii'nde mevlit okunmasının ardından, Sarayiçi mevkisindeki Er Meydanı'nda tören yapılacak. Burada saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunması sonrası 2009 yılı Kırkpınar Başpehlivanı tarafından göndere bayrak çekilecek. 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılışı nedeniyle Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim birer konuşma yapacak. Güreşlere katılacak tüm pehlivanların resmi geçit töreniyle güreşler başlayacak. Etkinlikler kapsamında aynı gece Selimiye Meydanı'nda Japonya Sumo Federasyonu'nun organize ettiği, ''Sumo Güreşi Gösterisi'' yapılacak. 25 Haziranda başlayacak güreşler, 27 Haziran Pazar günü 2011 yılı 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası ve başpehlivanın belirlenmesiyle sona erecek. Diğer taraftan hafta boyunca Belediye Bandosu konser verecek, halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak. Sergi açılışları ve Trakya Ev Yemekleri Yarışması yapılacak, Caner&Grup 2010, Kurtar&Grup Frekans, Grup Seyyah&Savaş, Süheyla&Blues Of Rumeli, Edirne Devlet Korosu sanatçıları, Volkan Konak, Kara Davut ve Kolbastı Ekibi konser verecek.

21.06.2010


 

KEWELL HAKEMİ SUÇLADI

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Gana ile oynanan maçta kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Avustralyalı futbolcu Harry Kewell hakemi suçladı.

Kewell, gazetecilere yaptığı açıklamada, topa kasıtlı olarak eliyle müdahale etmediğini söyledi ve ''Hakem, kırmızı kart göstererek benim için Dünya Kupası'nı sonlandırdı'' dedi. Topa göğsüyle müdahale etmek istediğini ancak eline çarptığını, bu pozisyonda elini saklayacak bir yer olmadığını ifade eden Kewell, hakemin farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak ağır bir karar verdiğini belirtti. Avustralya Teknik Direktörü Pim Verbeek de oyuncusuna destek vererek, hakemin yanlış karar verdiğini, Kewell'ın oyundan atılmaması gerektiğini savundu.

21.06.2010


 

‘Vuvuzela’ çılgınlığı Türkiye'de yayılıyor

GÜNEY Afrika'da düzenlenen Dünya Futbol Şampiyonası'nda 'gürültü makinesi' olarak isimlendirilen 'vuvuzela' Türkiye'de de eğlence alanlarında yerini aldı.

Ülkenin bir çok kentinde olduğu gibi şampiyon Bursaspor'un kutlamalarında da 'vuvuzela' kullanılmaya başlandı. Çeşitle mekanlarda devam eden şampiyonluk kutlamalarında vuvuzela çalan taraftarlar ilgin görüntüler oluşturuyor. Yabancı oldukları vuvuzelayı çalmakta zorlanan taraftarlar, Afrika kökenli müzik aleti ile ilginç birliktelik sunuyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Futbol Kupası ile gündeme gelen ve karşılaşmalarda oluşturduğu gürültü kirliliği ile eleştirilen 'vuvuzela', Türk girişimcileri sayesinde Türkiye'de de ilgi odağı oldu. Afrika ve Çin'de dünyaya yayılan vuvuzela, 5 ila 10 TL arasında satılıyor. Vuvuzela 130 desibele kadar çıkabilen sesiyle yakın mesafeden kulakta geçici sağırlığa yol açabiliyor.

21.06.2010


 

Beşiktaş potada 3 oyuncu aldı

BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka, Bekir Yarangüme, Serhat Çetin ve Mustafa Abi ile anlaşmaya vardı.

Antrenör Burak Bıyıktay, Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Türk Telekom'dan Bekir Yarangüme, Fenerbahçe Ülker'den Serhat Çetin ve Türkiye Basketbol 2. Ligi takımlarından İTÜ'den Mustafa Abi ile 1 yıllığına anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

21.06.2010


 

Oğlu için sahaya inen anneye gaz

ISPARTA'NIN Yalvaç İlçe Stadı'nda Isparta 2. amatör play off müsabakasına çıkan Yalvaçspor ile Gelendostsporlu futbolcular maçtan sonra kavga etti.

Yalvaçspor, üç oyuncusunun kırmızı kart görmesinden sonra iki oyuncusunu sakatlandığı gerekçesiyle sahadan çekti ve maç tatil edildi. Futbolcular sahadan ayrıldıkları sırada maçı tribünden izleyen bir taraftarın tahrik edici sözlerinin ardından sahada kavga çıktı. Yalvaçspor'da forma giyen oğlunun maçını izlemeye gelen Menekşe Kocabey, kızı ve yakınlarıyla sahaya indi. Polislerin sıktığı biber gazından etkilendi.

21.06.2010


 

Portekiz-Kuzey Kore

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda bugün Portekiz ile Kuzey Kore karşı karşıya gelecek.

Cape Town'daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadyumu'nda saat 14.30'da başlayacak maçı Şilili hakem Pablo Pozo yönetecek. FIFA dünya sıralamasında Portekiz 3. sırada bulunürken, Kuzey Kore 105. sırada yer alıyor.

21.06.2010


 

Şili-İsviçre

2010 Dünya Kupası H Grubu'nda bugün Şili ile İsviçre karşı karşıya gelecek.

Port Elizabeth'deki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay stadyumunda oynanacak maçı Suudi hakem Halil İbrahim El Hamdi yönetecek. El Hamdi'nin yardımcılıklarını İran'dan Hasan Kamranifar ve BAE'den Salih Muhammed El Marzuki yapacak. FIFA dünya sıralamasında Şili 18. sırada, İsviçre ise 24. sırada bulunuyor.

21.06.2010


 

İspanya-Honduras

2010 Dünya Kupası H Grubu'nda bugün İspanya-Honduras maçı oynanacak.

Johannesburg'daki 61 bin seyirci kapasiteli Ellis Park'ta saat 21.30'da başlayacak maçı Yuiçi Nişimura (Japonya), Toru Sagara (Japonya) ve Hae Sang Jeong (Güney Kore) yönetecek. FIFA dünya sıralamasında 2. sırada bulunan İspanya ile 38. sırada yer alan Honduras milli takımlarının karşılaşması Latin Amerika'da ilgiyle bekleniyor.

21.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.