20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sigara yasağına DSÖ’den övgü

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Zsuzsanna Jakab, Türkiye’nin, tütün kontrol tedbirlerini ülke seviyesinde kararlı ve sürekli biçimde uyguladığını belirterek, ‘’Türkiye, çalışmalar neticesinde artık DSÖ Avrupa Bölgesinde halka açık kapalı alanlarını yüzde 100 dumansız hale getirmiş üç seçkin ülkeden biridir’’ dedi.

DUMANSIZ 3 AVRUPA ÜLKESİNDEN BİRİ KARARLI VE SÜREKLİ UYGULAMA Türkiye’ye sigara yasağı övgüsü DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Zsuzsanna Jakab, Türkiye’nin, tütün kontrol tedbirlerini ülke seviyesinde kararlı ve sürekli biçimde uyguladığını belirterek, ‘’Türkiye, çalışmalar neticesinde artık DSÖ Avrupa Bölgesinde halka açık kapalı alanlarını yüzde 100 dumansız hale getirmiş üç seçkin ülkeden biridir’’ dedi.

DSÖ tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilen ‘’DSÖ Genel Direktörü Küresel Sigara ile Mücadele 2010 Özel Ödülü’’ takdim töreni Rixos Otel’de yapıldı. Törene, Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığının çeşitli birimlerinde görev yapan yöneticiler, çeşitli hastanelerin başhekimleri ile DSÖ heyetinden temsilciler katıldı. Törende konuşan DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Jakab, ödülü DSÖ Genel Direktörü Dr. Margaret Chan ve Türkiye’nin ulusal tütün kontrol programlarında çalışan bütün DSÖ personeli adına Başbakan Erdoğan’a takdim etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Jakab, şunları kaydetti: ‘’Bu ödül, tütün kontrolü alanındaki güçlü ve sürekli önderliğiniz ile özellikle Türkiye’nin halka açık kapalı alanlarının dumansız kılınarak, sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik konusundaki kararlılığınız ve ülkenizin tütün kontrolü çalışmalarında başı çeken ülkelerden biri haline gelmesine önderlik etmeniz sebebiyle verilmektedir.’’

Türkiye’nin tütün kontrolünü çok ciddiye aldığını ve bu konuda büyük ilerleme kaydettiğini bildiren Jakab, şöyle devam etti: ‘’Geçtiğimiz yıllar içerisinde halka açık, kapalı alanların bütününde sigara içilmesi yasaklanmış ve ikram sektörü de yasak kapsamına alınmıştır. Sigara fiyatları artırılmış sigaraya uygulanan vergi oranları DSÖ MPOWER politikası tarafından önerilen yüzde 75’in üzerine çıkarılarak DSÖ Avrupa Bölgesi’ndeki en yüksek vergi oranlarından birisine ulaşılmıştır. Hükümetin, halk sağlığı çevrelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle halkın farkındalığı, eğitilmesi ve savunuculuk yapılması sağlanmıştır. Bu ülkede çocukları, gebeleri ve diğer bütün yetişkinleri, okullarda, toplu taşıma araçlarında, hastanelerde, restoranlarda ve barlarda sigara dumanına maruz bırakmamak için çok çalıştınız. Türkiye, bütün bu çalışmalar neticesinde artık DSÖ Avrupa Bölgesi’nde halka açık, kapalı alanlarını yüzde 100 dumansız hale getirmiş 3 seçkin ülkeden biridir. Bu seçkin ülkeler Türkiye, Birleşik Krallık ve İrlanda’dır.’’

“TÜRKİYE’NİN GAYRETİNİ TAKDİR EDİYORUZ”

Jakab, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile DSÖ arasındaki işbirliğinin daima örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, DSÖ’nün teknik desteğinden Bloomberg Sigara ile Mücadele Küresel girişimi ortaklarının halk sağlığı alanındaki desteğinden en etkili biçimde yararlanmasını bilmiştir. Tütün kontrol tedbirlerini ülke seviyesinde kararlı ve sürekli biçimde uygulayan ise Türkiye olmuştur’’ dedi. Türkiye’nin bu konudaki tüm gayretini takdir ettiklerini vurgulayan Jakab, ‘’Bu noktaya gelinmesi için ciddi cesaret ve feraset sergilenmiştir. DSÖ, halk sağılığı adına her türlü siyasi farklılıkların üstesinden gelmek için gayret sarf eden ülkelerin yanındadır’’ diye konuştu.

20.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  YIL SONUNA KADAR ZİYARETE AÇILACAK

  Otoyol piknik yeri oldu

  Çatıyı ağaca göre inşa etti

  Küresel bilgisayar satışları arttı

  80 milyon yıllık balık fosili

  Konserini, ezana göre belirledi

  Balkan Ekspresi’nin yeni durağı Macaristan

  Afganistan’a eğitim desteği

  OTOBÜS YÖN LEVHASINA ÇARPTI

  Trafik terörü her yerde

  Doğu’da evlenme yaşı yükseliyor

  TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN GÖNÜL SEFERBERLİĞİ

  ‘DAYANIŞMA BEKLİYORUZ’

  İKİ AYRI SOKAĞA MOLOTOF ATILDI

  POLİS NOKTASINA ROKETLİ SALDIRI

  Eski başkan, bir kişiyi silâhla yaraladı

  El Kaide’ye operasyon

  Çiçek, Mamak Askerî Cezaevi’ne nakledildi

  Yüksek Hakem Kurulu'na yeni üyeler

  Teröristler BOTAŞ boru hattına saldırdı

  Akdağmadeni'nde el bombası bulundu

  Sigara yasağına DSÖ’den övgü

  Kılavuzda 49 yanlış var

  Ramazan pidesi fiyatları açıklanıyor

  15 yıl sonra kan dâvâsını bitirdiler

  Ağustos’a kadar havalar sıcak olacak

  Kuş cenneti göl, köylünün geçim kaynağı

  Her yerde sebze meyve festivali var

  MAHKEME, BALYOZ İDDİANAMESİNİ KABUL ETTİ

  Eroğlu: Önce ‘mülkiyet’

  KKTC Elçiliği’ne Türkmen atandı

  KKTC’ye uygulanan ambargolar kalksın

  Erdoğan: Eroğlu’nun çabalarını destekliyoruz

  ‘’BARIŞ, DÜNYANIN VE RUM TARAFININ TUTUMUNA BAĞL

  Gazze ablukası korkunç bir hata

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.