21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Boykot çağrısı tutmadı

Kürt Dili ve Eğitimi Hareketi’nin (TZP Kurdî) öncülük ettiği ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) destek verdiği okul boykotu tutmadı.

Yeni eğitim dönemine, 726 okulda 212 bin 540 öğrenci ile başlayan Mardin’de boykot çağrısına il genelinde ilgi gösterilmedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren okula giden öğrenciler, 3 aylık tatilin ardından arkadaşları ile hasret giderdi. BDP’lilerin ağırlıkta olduğu bazı mahallelerde bulunan Anafartalar, Abdulhamit İncioğlu, Kocatepe İlköğretim okullarına giden öğrenciler de boykota aldırış etmedi. Mardin Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk, il genelinde sorunsuz bir şekilde eğitime başladıklarını söyledi. Ailelerin boykot çağrısına kulak asmadan çocuklarını okula getirdiğini ifade eden Öztürk, “Çocuklarımızın eğitimini engellemenin bir anlamı yoktur. Siyaseti ve eğitimi bir birine karıştırmamak lazım. Polis ekipleri, çocukların güven içinde eğitim alabilmeleri için okullarda görevlendirdi” dedi.

DİYARBAKIR'DA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

BDP’nin eğitimi boykot çağrısının Diyarbakır’da da etkili olmadığı görüldü. Yaklaşık 450 bin öğrencinin eğitim gördüğü Diyarbakır’ın Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde on binlerce öğrenci yeni yılın heyecanıyla okula başladı. Diyarbakır’ın modern yüzünü temsil eden Kayapınar’da öğrencilerin neredeyse tamamı okula geldi. Bağlar ilçesinde ise birkaç lisenin dışında bütün ilköğretim okulları eğitime başladı. Yenişehir ilçesindeki bazı liselerde kıyafet alışverişi sebebiyle bazı öğrencilerin sabah ders başı yapmadığı öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların açıldığı ilk haftalarda her yıl ortalama yüzde 25 devamsızlık olduğunu açıkladı. Bunun sebebi olarak tarım işçilerini gösteren yetkililer, ailelerin Diyarbakır’a dönmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 15 günlük gecikmeyle çocukların da ders başı yaptığını kaydetti.

VATANDAŞ SAĞDUYULU DAVRANDI

Sıırt Valisi Musa Çolak, vatandaşların boykot çağrısına uymayarak, çocuklarını okula gönderdiğini söyledi. Vali Çolak, Sancaklar İlköğretim Okulunda düzenlenen İlköğret3im Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmada, okullarda eğitim ve öğrenimin normal şekilde başladığını belirtti. Çolak, şöyle dedi:

‘’Vatandaşlarımız sağ duyulu davranarak, boykot çağrısına uymadı ve çocuklarını okula gönderdi. KPPS’de Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilmesi sebebiyle öğretmen sıkıntısı oldu, ancak hiçbir sınıfta derslerin boş geçmemesi için gerekli önlemler alındı. Son yıllarda ülkemizde eğitime büyük bir bütçe ayrılmaktadır. İlimizde de eğitim alanında önemli atılımlar içerisindeyiz. Okullaşma oranında yüzde 96’ ya ulaşmış durumdayız. Bu yıl ilköğretimde 2 bin 182 sınıfta 70 bin öğrencimiz eğitim görecek.’

EĞİTİM YUVALARI SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

Hakkarı Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, ‘’Okullarımızı, eğitim yuvalarımızı, siyasete alet etmemeliyiz’’ dedi.Bulut, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim öğretim yılının ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bütün personellerle, öğretmenlerle, hizmetlilerle ve memurlarla yeni eğitim ve öğretime hazır olduklarını belirten Bulut, ‘’Bütün okullarımız, şu anda eğitim öğretime açık ve herkes görevinin başındadır. Herhangi bir görev aksaması söz konusu değil. Bir öğrenci dahi olsa biz derslerimize devam edeceğiz’’ dedi.Eğitim öğretim hakkının, kutsal ve en temel insan hakkı olduğunu dolayısıyla farklı amaçlar için kullanılmaması gerektiğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:‘’Geleceğimizin, yarınımızın teminatı olan gençlerimizi başka şekilde değerlendirmememiz gerekiyor. Okullarımızı, eğitim yuvalarımızı, siyasete alet etmemeliyiz. Son 1.5 ay içinde, eğitim yuvalarımız bir takım hedeflere maruz kaldı. Bu durum bizi son derece üzmüştür. Çağımız bilgi çağıdır. Bilgiye hakim olan ve bilgiyi kullanan insanlar, güçlü insanlardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, başka amaçlara alet edilmemelidir. Başka amaçlar için kullanılmamalıdır. Hakkari halkından okullara sahip çıkmalarını temenni ediyoruz.’’

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BURSA VE BALIKESİR BEDİÜZZAMAN’A KUCAK AÇTI

  ASKERİN MORALİNİ YÜKSEK TUTMAK İÇİN

  Kol ve bacaksız Manş’ı geçti

  Çardak için referandum

  Akıllı otomobiller kaza anında hastaneye haber verecek

  100 yaşındaki hava durumcu

  Emekli müftünün orman sevgisi

  Klasik ‘Anadol’ otomobiller görücüye çıktı

  Şahinkaya da araştırılsın

  Siyasî Partiler Kanunu antidemokratik

  Ücretsiz ulaşıma yoğun ilgi

  İslâm-demokrasi uyumunun en iyi örneği, Türkiye

  Zeynep bebek uyandı ve “anne” dedi

  Yeni anayasa 2011 sonrasına bırakılmasın

  İstanbul serinleyecek

  PKK ateşkesi uzattı

  Boykot çağrısı tutmadı

  İzmir’de bir astsubay daha intihar etti

  Okul boykotunda 3 gözaltı

  3 otoyolda daha nakit geçiş kaldırıldı

  Eğitim maratonu başladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.