21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ASKERİN MORALİNİ YÜKSEK TUTMAK İÇİN

Rus ordusunda askerlerin morallerini en yüksek seviyede tutmak için din adamları resmen göreve başlıyor. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill çalışmaların son aşamaya geldiğini, önümüzdeki günlerde kara ve deniz kuvvetlerinde asker din adamlarının görülmeye başlanacağını söyledi.

MEDVEDEV'İN ONAYLADIĞI KARARLA

Devlet Başkanı Medvedev, orduda din adamlarının resmî olarak subay kadrosunda görev yapması kararını onaylamıştı. Şu an 400 civarında din adamı askerî birliklerinde görev yapıyor. Gezici kilise ve mescitler de dinî ihtiyaçların karşılanması için organize edilmeye başlandı.

Kızıl Orduya din subaylığı geliyor

RUS ordusunda reform sürecinde askerlerin morallerini en yüksek seviyede tutmak için din adamları resmen göreve başlıyor. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill çalışmaların son aşamaya geldiğini, önümüzdeki günlerde kara ve deniz kuvvetlerinde asker din adamlarının görülmeye başlayacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in kararı ile asker din adamı kurumunun oluşturulduğunu kaydeden Patrik Kirill, “Şimdi biz ilk adımı atıyoruz… Ancak resmi yapılanmanın tamamlanmasının ardından etkin bir şekilde çalışmalar başlayacak” dedi.

Patrik Kirill Rusya’nın Uzakdoğusu Kamçatka bölgesinde bulunan Pasifik Deniz Filosu personeli ile bir araya geldi. Savaş gemisini ziyaret eden Ortodoks din adamı, askerlerin manevi açıdan desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Kirill askeri serviste görev yapanların üstlendikleri risklerin her zaman maddi olarak karşılığının olmayacağına da dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre orduda görev yapanların üçte ikisi kendini inançlı olarak tanımlıyor. Yüzde 83 kendisini Ortodoks Hrıstiyan olarak tanımlarken, yüzde 8 Müslüman ve yüzde 9 da diğer dinlere inandığını ifade ediyor.

Temmuz 2009’da Medvedev, Sovyet döneminde olduğu gibi orduda din adamlarının resmi olarak subay kadrosunda görev yapmaları yönünde kararı onaylamıştı. Şu an subay kadrosunda olmasa da 400 civarında din adamı Rus askeri birliklerinde görev yapıyor. Rus ordusunda gezici kilise ve mescitler de dini ihtiyaçların karşılanması için organize edilmeye başladı.

>>>>>BEDİÜZZAMAN: RUS DA DİNSİZ KALAMAZ<<<<<

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BURSA VE BALIKESİR BEDİÜZZAMAN’A KUCAK AÇTI

  ASKERİN MORALİNİ YÜKSEK TUTMAK İÇİN

  Kol ve bacaksız Manş’ı geçti

  Çardak için referandum

  Akıllı otomobiller kaza anında hastaneye haber verecek

  100 yaşındaki hava durumcu

  Emekli müftünün orman sevgisi

  Klasik ‘Anadol’ otomobiller görücüye çıktı

  Şahinkaya da araştırılsın

  Siyasî Partiler Kanunu antidemokratik

  Ücretsiz ulaşıma yoğun ilgi

  İslâm-demokrasi uyumunun en iyi örneği, Türkiye

  Zeynep bebek uyandı ve “anne” dedi

  Yeni anayasa 2011 sonrasına bırakılmasın

  İstanbul serinleyecek

  PKK ateşkesi uzattı

  Boykot çağrısı tutmadı

  İzmir’de bir astsubay daha intihar etti

  Okul boykotunda 3 gözaltı

  3 otoyolda daha nakit geçiş kaldırıldı

  Eğitim maratonu başladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.