21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Aykut'la olmuyor

Beşiktaş'ın oynadığı Fenerbahçe'nin bolca pozisyona girip kaçırdığı bir maç izledik Kadıköy'de. Alman hoca Bernd Schuster alışılmışın aksine çift ön libero ile sahaya takımını sürerken oyunu tutup, ayağa toplarla sonuca gitmeye çalıştı.

Bunda da şartlar aleyhine gelişmesine rağmen başarılı oldu. Aykut Kocaman ise rakibinin en zayıf noktası olan defansının arkasına atacağı toplarla gol aramayı planlamıştı. İlk golü bulan taraf olunca da, golden ilk yarının sonuna kadar olan süre zarfında oyun kurgusu tıkır tıkır işledi. Emre Belözoğlu sakatlanıp çıkınca oyun golden önceki şekline döndü ve siyah beyazlıların hakimiyetinde geçti.

Fenerbahçe'nin hocası pozisyona girme noktasında takımını iyi örgütlemişti. Çünkü oyuncularına ayağa top yaptıracak, çalışılmış bir oyun planı yoktu kafasında. Karşılaşmayı izlemeden, sadece 3 dakikalık maç özetini gören biri, kaçan golleri görünce 'Fenerbahçe bu Beşiktaş'ı elinden kaçırmış' derdi. Ancak genel görüntü böyle değildi. Golden sonraki 20 dakika haricinde sahanın her yerinde sezonun flaş takımının futbolcuları vardı. Bu da Aykut Kocaman'ın yanlış taktik tercihlerinden kaynaklandı. Maçı 4-1, 5-1'de kazansa bu tenkitlerden kurtulamazdı. Türkiye' nin en etkili hücum gücüne sahip ekibi karşısında kalene yaslanıp, topun kendi yarı alanında oynanmasına izin vermek intihardan başka bir şey değildi. Zaten golde bağıra bağıra geldi. Oyuncuları yedikleri baskıdan bunalmaya başlayınca ofsayt taktiği yapmaya başladılar.

İşte tam o sırada Beşiktaş'ın hocası Mehmet Aurelio' yu çıkartıp, Bobo'ya forma verirken, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Alex de Souza' yı yanına alıp, Cristian Baroni'yi sahaya sürdü. Böylece futbolcularının psikolojisini daha da bozarak, skoru koruma telaşına düşürdü. Savunma daha da geriye çekildikçe rakibin usta ayakları ver kaçlarla son çizgiye kadar rahatça inip yan toplarla pozisyon buldular. Kayseri'de Şota Arveladze'nin hamlelerini süzemeyen genç hoca, bu sefer de Bernd Schuster'in Bobo tuzağına düşmüş oldu.

Alex de Souza ile ilgili tercihleri genç hocanın akıbetini belirleyecek gibi. Ne zaman oyundan kaptanını çıkarttıysa ya öndeyken beraberlik golünü yedi, ya da mağlubiyet gollerini kalesinde gördü. Bu durumu iyi tahlil etmeli. 5 haftada kaybedilen 8 puan, takımın son yarım saatlerde kondisyon olarak oyundan düşmesi ve oynanan futbol hiç de iç açıcı değil. Aykut Kocaman'ın buna çare bulması da zor görünüyor.

MEHMET ILGAZ [email protected]

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Aykut'la olmuyor

  Beşiktaş yenilgiyi unuttu

  CÜNEYT ÇAKIR DERBİDE HATA YAPMADI

  Guti İspanyol spor medyasına “İstanbul'da mutluyum” dedi

  Daum'lu F.Bahçe mumla aranıyor

  Volkan Demirel penaltı için özür diledi

  Cüneyt Çakır'ın cesur kararı

  Mehmet Topal İspanya'da ilk maçına çıktı

  Semih Erden'in ismi yaşatılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.