21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Cüneyt Çakır'ın cesur kararı

2010-2011 sezonunun ilk İstanbul derbisiydi. Bir yanda Avrupa'ya erken veda etmiş, lige de kötü başlamış ev sahibi Fenerbahçe, diğer yanda lige iyi başlamış 4 büyükler içinde UEFA'da yoluna devam tek takım olan Beşiktaş, maça Fenerbahçe'ye göre daha rahat bir ortamda hazırlandı.

Öyle ki; Schuster takımı kampa dahi almadı. Çalıştırdığı takımlarda Beşiktaş’a puanlar kaybettiren Aykut Kocaman ise sıkıntılıydı. Zira alınacak bir mağlubiyet, kendisine olan güvenin sarsılmasına yol açacaktı. Beşiktaş’ın dünya çapında tanınmış futbolcuları, Guti ve Quaresma ile yakaladığı hava ve oynanan futbol Beşiktaş’ı maçın favorisi yapsa da Şükrü Saracoğlu Stadı faktörünün her zaman Fenerbahçe'ye güç kattığı gerçeği göz ardı edilmemeliydi.

Bu maç Beşiktaş için de bir test niteliğindeydi. Nitekim, Avrupa kupası maçları dahil hiçbir güçlü takımla oynamamıştı. Schuster, Fenerbahçe karşısında da oynatmak istediği hücum ağırlıklı futbolla rakipler arasında fark gözetmediği mesajını vermiş oldu. İlk 11'de Ernst-Necip ikilisini bozup, Aurellio'ya yer vermesi ve Bobo’yu sona bırakıp Nobre ile başlaması hariç, Schuster doğru bir kadro ile maça başladı. Nitekim ilk 25 dakika Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçildi. Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan son beş lig maçında galip gelinememesi ve rakibi karşısında üstünlük kuramayan Beşiktaş için her şey çok iyi giderken kaleci Hakan’ın büyük hatası, bir anda her şeyi değiştirdi.Yenilen gol ve Ekrem’in sakatlığı bir anda Beşiktaş’ın dağılmasına sebep oldu.Öyle ki ilk yarı Fenerbahçeli oyuncular biraz becerikli olsalar maçı bitirecek farka ulaşabilirlerdi.Ama olmadı.

Hakan’ın yerine Cenk’in girmesi (kalede güven veren bir futbolcu) ve Ekrem’in yerine İbrahim Üzülmez’in sağ bek oynaması Beşiktaş için ikinci yarının da zor geçeceğinin işaretiydi. Ama olmadı, Beşiktaşlı futbolcular maçın sonuna kadar ayakta kalmayı başardılar. Guti, Quaresma, Ernst, İsmail ve 2 İbrahim’in gayreti ve Schuster’in risk alıp Aurellio-Bobo değişikliği ikinci yarının tek hakimi Beşiktaş’a beraberliği getirdi. Bu arada Bobo’ya yapılan hareketi penaltı olarak değerlendiren Cüneyt Çakır’ı da kutlamak gerekir. Geçen yıllarda Ali Sami Yen ve Şükrü Saracoğlu’nda çok daha net pozisyonları es geçen hakemleri hatırladığımız zaman Cüneyt Çakır’ın UEFA'da 1. kategoriye yükselmesinin tesadüf olmadığını daha iyi anlamış olduk.

Cüneyt Çakır Fenerbahçeli futbolcuların (Emre başta olmak üğzere) sert el-kol hareketlerine karşı tavizkâr tutumu dışında başarılıydı. Zannediyorum, Beşiktaş için alınan bir puan ve oynanan futbol (topla oynama oranı bir ara %31-%69 Beşiktaş lehineydi) taraftarlarına ilerisi için ümit vermiştir.

NADİ AKSOY [email protected]

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Aykut'la olmuyor

  Beşiktaş yenilgiyi unuttu

  CÜNEYT ÇAKIR DERBİDE HATA YAPMADI

  Guti İspanyol spor medyasına “İstanbul'da mutluyum” dedi

  Daum'lu F.Bahçe mumla aranıyor

  Volkan Demirel penaltı için özür diledi

  Cüneyt Çakır'ın cesur kararı

  Mehmet Topal İspanya'da ilk maçına çıktı

  Semih Erden'in ismi yaşatılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.