27 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Trafik cezalarında yeni dönem

EMNİYET Genel Müdürlüğü trafik cezalarının elektronik ortamda düzenlenmesine olanak sağlayacak bir yönetmelik taslağı hazırladı.


Her öğrencinin bir dikili ağacı olacak

BİTLİS Eren Üniversitesi ve Bitlis Eğitim Tanıtım Vakfı (BETAV) işbirliğiyle Ağustos ayında gerçekleştirilen çalıştayda Bitlis’in ağaçlandırılması içi

Emniyet’ten ailelere uyarı

BURSA Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlere, “Çocuklarınız tanımadıkları insanlardan para veya herhangi bir hediye almasın” uyarısında b


  Diş hekimleri için uzmanlık sınavı talebi

TÜRK Sağlık Sen tarafından hazırlanan raporda, diş hekimleri için uzmanlık sınavı yapılması önerildi. Türk Sağlık Sen’den yapılan yazılı açıklamada, sendika tarafından ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunları ile ilgili bir rapor hazırlandığı belirtildi.


  Denizli’de mevlid heyecanı yaşanıyor

Bedİüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin Denizli’de medfun bulunan talebelerinden Hafız Ali Ergün ve Hasan Feyzi Yüreğil’in ruhlarına ithaf edilmek üzere yarın Mevlidi Şerif okutulacak.


  Gazeteciler özgür olmalı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Bazı gazeteciler maalesef cezaevine girmiştir. Bu durum hem şahsımı, hem de hükümetimi rahatsız etmektedir. Türkiye, gazetecilerin yazdıklarından ya da düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı cezalandırıldıkları bir ülke değil, gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ülke olmalıdır” dedi.


  Konu yargıda bekleyelim

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kamuoyunda yoğun tartışılan 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili konunun yargıda olduğunu belirterek, beklenmesi gerektiğini söyledi.


  TBMM Başkanı Şahin: Terör örgütü muhatabımız değil

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütünü meşru saymadıklarını belirterek, ‘’O bizim muhatabımız değildir, devletimizin de, hükümetimizin de, güvenlik güçlerimizin de muhatabı değildir’’ dedi.


  Madencilerin cenazesi “Çinlilerin vizesini bekliyor’’

ZONGULDAK'TA, Türkiye Taşkömürü Kurumu, (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıstaki patlamanın ardından 2 madencinin cesetlerinin çıkarılması için hasarlı Yeni Karadon Servis Kuyusunun onarılmasına yönelik ihaleyi kazanan Çin firmasına yer teslimi yapıldı.


  Gül: Minareden korkulacak bir şey yok

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İsviçre’de referandumla minare yapımının yasaklanmasıyla ilgili olarak, ‘’(İsviçre’de) Herkes istediği şekilde ibadetini yapabiliyor.


  Kışlada şehit olan er defnedildi

İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda, kolordu komutanının ziyareti için hazırlık yapılırken şehit düşen Piyade Er Murat Coşkun’un cenazesi, İzmir’in Aliağa ilçesinde toprağa verildi. Cenaze namazına Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı.


  Atlasjet yöneticilerine dâvâ

Isparta’da, 30 Kasım 2007’de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasına ilişkin taşıyıcı firma Atlasjet Havacılık Şirketi’nin üst düzey 4 yöneticisi hakkında dava açıldı.


  KARARGÂH ANAYASASI DEĞİŞMELİ

Fatih Üniversitesi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Referandum Sonrası ve Nasıl Bir Anayasa Olmalı?” konulu konferansa katılan anayasa hukukçusu Doç. Dr. Osman Can, referandum sonrasında Türkiye’de yaşanan anayasal süreci değerlendirdi. Can, “Türkiye Anayasası bir karargâh anayasasıdır. Bu Türkiye için içler acısı bir durumdur” dedi.


  Şehit yakınları, Hantepe’de yeniden keşif istedi

Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, ‘’Özellikle 7 askerin şehit düştüğü Çukurca Terör örgütü PKK üyelerinin Yüksekova’nın Dağlıca ile Şemdinli’nin Aktütün, Gediktepe ve Çukurca’nın Hantepe bölgesindeki karakollara düzenlediği saldırılarla ilgili bazı asker yakınlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması ve savcılığın görevsizlik kararı vererek, dosyayı Van’a göndermesinin ardından Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir süre önce başlatılan inceleme devam ediyor.


  Ailenin desteklenmeye ihtiyacı var

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, toplumun temel taşı olan ailenin günümüzde her zamankinden daha çok desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Diyalog Avrasya Platformu’nun koordinatörlüğünde Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile’ başlıklı konferans Antalya’nın Tekirova beldesindeki Rixos Otel’de başladı.


  Cem Garipoğlu’nun aklî dengesi yerinde

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun aklî dengesinin yerinde olduğu bildirildi. Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.


  YAŞ, 30 Kasım’da toplanacak

Yüksek Askerî Şûrâ’nın olağan toplantısı, 30 Kasımda yapılacak. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantının Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda 30 Kasım 2010 Salı günü saat 09.45’te başlayacağı belirtildi.


  Cansuyu, 15 bin Etiyopyalı’ya kurban eti dağıttı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda, Türk hayırseverlerin bağışladığı kurbanları kestirerek, 15 bin Etiyopyalı’ya dağıttı.


  Yargı reformu şart

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Türkiye’de yargı sorunludur. Bu sorunlarımızı hepimiz biliyoruz ve zaman zaman da dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddî bir yargı reformuna ihtiyacı var’’ dedi.


  Afyon buluşmasında 2011 yılı planlandı

Yeni Asya Medya Grubu idarecileri ile il temsilcilerini bir araya getiren geleneksel buluşmaların Afyon ayağında 2010 yılının genel bir değerlendirmesi yapılırken, 2011 yılının hizmet planları konusunda müzakereler gerçekleştirildi.


  'Hür Adam'ı Çekmeseydim Üstad'ı Tanıyamazdım'

Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatı ilk kez film oluyor. Mehmet Tanrısever yönetmenliğinde çekilen filmin senaryosunu Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin kaleme aldı. Filmin yönetmeni Tanrısever ve senaristlerden Ahmet Çetin ile Hür Adam’ı konuştuk.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.