27 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yargı reformu şart

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Türkiye’de yargı sorunludur. Bu sorunlarımızı hepimiz biliyoruz ve zaman zaman da dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddî bir yargı reformuna ihtiyacı var’’ dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ‘’Türkiye’de yargı sorunludur. Bu sorunlarımızı hepimiz biliyoruz ve zaman zaman da dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddî bir yargı reformuna ihtiyacı var’’ dedi. Kılıç, Anayasa Mahkemesi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğiyle düzenlenen ‘’Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı’’ adlı sempozyumun açılışında bir konuşma yaptı. Kılıç, Türkiye'deki en çok hak ihlâllerinin, maalesef yargıya dayalı, yargı kararlarına dayalı hak ihlâlleri olduğunu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan başvuruların çok büyük bir bölümünün yargıdan kaynaklanan hak ihlalleri olduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle devam etti: “Bir başka ifadeyle, adil yargılama hakkının ihlali sonucunda meydana gelen olumsuzlukların olduğunu görüyoruz. Yılda 3 bin 500-4 bin arasında bir başvurunun AİHM'e yapıldığını eğer düşünürsek bu konuda bireysel başvurunun ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmış oluruz. AİHM'e gitmeden Türkiye'de de bu hakların ihlâli konusunu, daha doğrusu yargı kararlarından doğan ihlâllerin bir kez yurt içinde denetiminin sağlanması noktasındaki anlayıştan hareket edilerek bireysel başvuru konusu hayata geçiriliyor. Tabi şunu da açıkça ifade etmek gerekir ki, Türkiye'de yargı sorunludur. Bu sorunlarımızı hepimiz biliyoruz ve zaman zaman da dile getiriyoruz. Türkiye'nin çok ciddî bir yargı reformuna ihtiyacı var. Yargı reformunu yapmadığımız sürece bugün Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak bireysel başvurular aynen AİHM'de olduğu gibi katlanarak çoğalmaya devam edecektir. Bu sebeple öncelikle bireysel başvurudan önce bir yargı reformunun acilen yapılması ve hayata geçirilmesi gereği açıktır.''

HAŞİM KILIÇ’A

YUMURTALI SALDIRI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Hakkı’ konulu sempozyumda konuşurken bir grup öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı. Öğrenci Kollektifi üyesi oldukları öğrenilen öğrenciler, Kılıç’ı önce sözlü protesto etti, ardından yumurta attı. Atılan yumurtalar Kılıç’a isabet etmedi. Söz konusu öğrenciler ise, güvenlik güçlerince salondan çıkarılarak gözaltına alındı. Konuşmasına devam eden Kılıç, “Arkadaşlar görüşlerini paylaşmak istedi. Elbette görüşlerini anlatabilirler, ama bu şekilde olmamalı. Biz konuşmamız yaptıktan sonra onlar da fikirlerini, sözlerin söyleyebilirlerdi. Ama bu yolla bunlar olmaz. Arkadaşlar keşke daha demokratik olsalardı” diye konuştu.

27.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik cezalarında yeni dönem

  Her öğrencinin bir dikili ağacı olacak

  Emniyet’ten ailelere uyarı

  Kaybolan keşif heyeti 4 saat sonra bulundu

  Diş hekimleri için uzmanlık sınavı talebi

  Denizli’de mevlid heyecanı yaşanıyor

  Gazeteciler özgür olmalı

  Konu yargıda bekleyelim

  TBMM Başkanı Şahin: Terör örgütü muhatabımız değil

  Madencilerin cenazesi “Çinlilerin vizesini bekliyor’’

  Gül: Minareden korkulacak bir şey yok

  Kışlada şehit olan er defnedildi

  Atlasjet yöneticilerine dâvâ

  KARARGÂH ANAYASASI DEĞİŞMELİ

  Şehit yakınları, Hantepe’de yeniden keşif istedi

  Ailenin desteklenmeye ihtiyacı var

  Cem Garipoğlu’nun aklî dengesi yerinde

  YAŞ, 30 Kasım’da toplanacak

  Cansuyu, 15 bin Etiyopyalı’ya kurban eti dağıttı

  Yargı reformu şart

  Afyon buluşmasında 2011 yılı planlandı

  'Hür Adam'ı Çekmeseydim Üstad'ı Tanıyamazdım'

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.