27 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ailenin desteklenmeye ihtiyacı var

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, toplumun temel taşı olan ailenin günümüzde her zamankinden daha çok desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Diyalog Avrasya Platformu’nun koordinatörlüğünde Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile’ başlıklı konferans Antalya’nın Tekirova beldesindeki Rixos Otel’de başladı.

Toplantıda konuşan Bakan Kavaf, ailenin, insanî değerlerin ve kültürün devamlılığını sağlamada öncü ve belirleyici bir role sahip olduğunu kaydetti. Ailenin korunması, çağın gereklerine göre donatılması ve sağlıklı bir yapıyla devamlılığının sağlanmasının temel sorumlulukları olduğunun altını çizen Kavaf, ‘’Aileye destek mekanizmalarına günümüzde her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunun farkındayız. Zira, başta sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler olmak üzere çocukların ve kadınların istismarında, uyuşturucu ve diğer suçlarda, muhtaç bireylerin bakımında ortaya çıkan devasa sorunların çözüm adresi de ailedir’’ dedi. Aile kurumunun ‘modernleşme’ sürecinden olumsuz etkilendiğini ifade eden Kavaf, ‘’Küreselleşme ve toplumsal değişimin sonuçlarının aile kurumunu zayıflattığı tüm toplumlar tarafından kabul gören bir gerçektir. Geleneksel hayat ile modern hayatın karşılaşması; hayatın tüm alanlarında olduğu gibi ailede de ciddi değişimler ve dinamikler ortaya çıkarmıştır’’ diye konuştu. Modern toplumda ailenin tehdit altında olduğunu kaydeden Kavaf, ‘’Aile kurumunun yaşadığı krizle ortaya çıkan sosyal ve psikolojik problemlerin toplumlara getirdiği ve getireceği faturanın yanı sıra bu sürecin aynı biçimde devam etmesi durumunda toplumların kendilerini tekrar üretmeleri ve varlıklarını sürdürmeleri dahi tehdit altındadır. Bazı ‘gelişmiş’ ülkelerde nüfusun azalmaya başlaması bu durumun açık bir göstergesidir’’ diye konuştu. Antalya / aa

Saran, “casusluk”

soruşturmasında

ifade verdi

nİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘’şantaj ve askerî casusluk’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi ve iş adamı Sadettin Saran’ın ‘’şüpheli’’ sıfatıyla ifadesi alındı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne avukatıyla birlikte gelen Saran, burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından ‘’şüpheli’’ sıfatıyla ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin niçin geldiğini sordukları Saran, ‘’Benim çalışanlarımdan birinin bir yakınıyla ilgili, organizasyonla ilgili bir şeyi varmış. Onunla ilgili soru sordular. Fikret Seçen savcı sordu. Şahısla ilgili sordu’’ dedi.

27.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik cezalarında yeni dönem

  Her öğrencinin bir dikili ağacı olacak

  Emniyet’ten ailelere uyarı

  Kaybolan keşif heyeti 4 saat sonra bulundu

  Diş hekimleri için uzmanlık sınavı talebi

  Denizli’de mevlid heyecanı yaşanıyor

  Gazeteciler özgür olmalı

  Konu yargıda bekleyelim

  TBMM Başkanı Şahin: Terör örgütü muhatabımız değil

  Madencilerin cenazesi “Çinlilerin vizesini bekliyor’’

  Gül: Minareden korkulacak bir şey yok

  Kışlada şehit olan er defnedildi

  Atlasjet yöneticilerine dâvâ

  KARARGÂH ANAYASASI DEĞİŞMELİ

  Şehit yakınları, Hantepe’de yeniden keşif istedi

  Ailenin desteklenmeye ihtiyacı var

  Cem Garipoğlu’nun aklî dengesi yerinde

  YAŞ, 30 Kasım’da toplanacak

  Cansuyu, 15 bin Etiyopyalı’ya kurban eti dağıttı

  Yargı reformu şart

  Afyon buluşmasında 2011 yılı planlandı

  'Hür Adam'ı Çekmeseydim Üstad'ı Tanıyamazdım'

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.