27 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gazeteciler özgür olmalı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Bazı gazeteciler maalesef cezaevine girmiştir. Bu durum hem şahsımı, hem de hükümetimi rahatsız etmektedir. Türkiye, gazetecilerin yazdıklarından ya da düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı cezalandırıldıkları bir ülke değil, gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ülke olmalıdır” dedi.

Bakan Arınç: Gazeteciler özgür olmalı DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, “Türkiye, gazetecilerin yazdıklarından ya da düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı cezalandırıldıkları bir ülke değil, bütün gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ülke olmalıdır’’ dedi.

Arınç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Vakfının, bugüne kadar 56 ilde ve 7 bine yakın gazetecinin sertifika aldığı Yerel Medya Eğitim Seminerleri çerçevesinde, Taksim Nippon Otel’inde düzenlediği ‘’Geleneksel Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’’nda yaptığı konuşmada, şimdiye kadar medya ile ilgili doğru, makul ne varsa yaptıkllarını söyledi. “Medyanın sorunu, bizim de sorunumuzdur. Eğer medyamız sorunluysa demokrasimiz de sorunludur” diyen Arınç, şunları söyledi:

“Fakat şunu da unutmamak gerekir, Türkiye aynı zamanda yargının bağımsız bir şekilde çalıştığı, kanunlarla yönetilen, yazılı hukuk kurallarının geçerli olduğu bir hukuk devletidir. Herkesin uymakta zorunlu olduğu kurallar var. Bugün mevcut yasalardan dolayı bazı gazetecilere, yazdığı haber ve yorumlardan dolayı, bağımsız yargı tarafından soruşturmalar başlatılmış, davalar açılmış ve cezalar verilmiştir. Bazı gazeteciler maalesef cezaevine girmiştir. Bu durum hem şahsımı hem de hükümetimi rahatsız etmektedir. Türkiye, gazetecilerin yazdıklarından ya da düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı cezalandırıldıkları bir ülke değil, bütün gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ülke olmalıdır. Bunun için Adalet Bakanlığı ile müşterek bir çalışma yaptık. Bu çalışma da son Bakanlar Kurulunda genel bir çerçeve içinde kabul edildi. Umuyorum ki, bugünlerde bu kanun, bütçe görüşmelerinden önce gerçekleştirilecek ve bazı sorunlarımızın halledilmesinde önemli bir netice alınacaktır.” GARİPSENECEK BİR DURUM YOK DEVLET Bakanı Bülent Arınç, komutanların ilgili bakanlarca görevden alınmasıyla ilgili soru üzerine ise “Sivil hükümetin kendisine yasalarla tanınmış yetkilerini kullanması kadar normal bir şey olamaz. Olan biten herşey hukuk çerçevesindedir. İdarenin bütün eylemleri yargı denetimindedir. Zarar gördüğünü düşünenler hukuki yollara başvurabilir.” dedi.

27.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik cezalarında yeni dönem

  Her öğrencinin bir dikili ağacı olacak

  Emniyet’ten ailelere uyarı

  Kaybolan keşif heyeti 4 saat sonra bulundu

  Diş hekimleri için uzmanlık sınavı talebi

  Denizli’de mevlid heyecanı yaşanıyor

  Gazeteciler özgür olmalı

  Konu yargıda bekleyelim

  TBMM Başkanı Şahin: Terör örgütü muhatabımız değil

  Madencilerin cenazesi “Çinlilerin vizesini bekliyor’’

  Gül: Minareden korkulacak bir şey yok

  Kışlada şehit olan er defnedildi

  Atlasjet yöneticilerine dâvâ

  KARARGÂH ANAYASASI DEĞİŞMELİ

  Şehit yakınları, Hantepe’de yeniden keşif istedi

  Ailenin desteklenmeye ihtiyacı var

  Cem Garipoğlu’nun aklî dengesi yerinde

  YAŞ, 30 Kasım’da toplanacak

  Cansuyu, 15 bin Etiyopyalı’ya kurban eti dağıttı

  Yargı reformu şart

  Afyon buluşmasında 2011 yılı planlandı

  'Hür Adam'ı Çekmeseydim Üstad'ı Tanıyamazdım'

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.