03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Assange İngiltere’de

İngiliz Independent gazetesi, dünkü sayısında birinci sayfadan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın fotoğrafına yer vererek, “Assange nerede? Ne istiyor? Ve bundan sonra ne yapacak?” sorularını sordu ve Assange’ın İngiltere’de olduğunu iddia etti.

Assange’a anarşist suçlaması ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley, ABD’nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan Wikileaks sitesinin kurucusu, eski hacker Julian Assange’ın, “gazeteci değil bir anarşist” olduğunu iddia etti. Crowley, yaptığı açıklamada, “Assange bir anarşistir ve gazetecilere tanınan hak ve korumayı hak etmiyor” dedi. Wikileaks sitesinin sözcüsü Kristinn Hrafnsson, bir açıklamasında, yaptıkları çalışmanın yasalara aykırı olmadığını, ABD yazışmalarına ilişkin ellerinde yüzbinlerce belge bulunduğunu, bunların tamamını yayımlamalarının aylar alacağını belirtmişti. Hrafnsson, ‘’Eğer küresel istikrar aldatma ve yalanlara dayalı ise onu biraz sarsmak da gerekli’’ demişti.

Tutuklama emrinin kaldırılmasına red

İsveç Yüksek Mahkemesi, tecavüz ve cinsel taciz suçlamasıyla hakkında tutuklama emri çıkarılan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın tutuklama emrinin kaldırılması yönünde yaptığı başvuruyu reddetti. İsveç Yüksek Mahkemesi yetkilisi Kerstin Norman, ‘’Yüksek Mahkeme itiraza izin vermemiştir. Bu sebeple Svea Temyiz Mahkemesinin bu konuda aldığı kararı hala geçerlidir’’ dedi. Avustralyalı 39 yaşındaki Assange hakkında, ağustos ayında İsveç’e yaptığı ziyaret sırasında 2 İsveçli kadına tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılmıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Assange, İsveç Yüksek Mahkemesine başvurarak, 2 alt mahkeme tarafından, gözaltına alınması ve hakkında uluslar arası tutuklama emri çıkarılması yönünde daha önce alınan kararlara itiraz etmişti.

AVUKATI: NEREDE

OLDUĞU BİLİNİYOR

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange’ın avukatı, İngiliz polisi ve birçok ülkenin Assange’ın nerede olduğunu bildiğini söyledi. Avukat Mark Stephens, “Scotland Yard’ın ve birçok ülkenin güvenlik servislerinin Assange’ın nerede olduğunu bildiğini” belirtti. Stephens, Assange’ın yeriyle ilgili bilgi vermedi. İngiliz “The Times” gazetesi bugün, Assange’ın İngiltere’nin güneydoğusunda bulunduğunu ancak İsveç’in çıkardığı tutuklama emrindeki şekil kusuru dolayısıyla tutuklanamadığını yazarken, ‘’The Independent’’ gazetesi de, Wikileaks kurucusunun İngiltere’nin güneydoğusunda yaşadığının sanıldığı belirtmişti. AMERİKAN YÖNETİMİ TEDBİRLER ALACAK Wikileaks belgelerinin yayımlanmasından sonra zor günler geçiren Amerikan yönetimi, gizli doküman ve ağların güvenliğini arttırmak ve “köstebekleri” engellemek için sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. Wikileaks’te yayımlanan belgelerdeki ifadeler yüzünden dış politika ilişkilerinde zorda kalan Amerikan yönetimi, aynı durumun tekrarlanmaması için Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün aralarında bulunduğu, gizli belge ve ağlarla ilgili bütün hükümet birimlerini incelemeye alıyor. Bu kapsamda Beyaz Saray’ın ilk adımlarından biri olarak, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon, belgelere ulaşım ve güvenlik politikalarını düzenlemek için Ulusal Güvenlik personelinin üst düzey danışmanlığına Russell Travers’i getirdi. Wikileaks’le ortaya çıkan sonuçlar ışığında belgelerin güvenliğine ilişkin yapısal reformları geliştirmek için kapsamlı çalışmalar yapacak olan Travers, Ulusal Güvenlik personeline, düzeltici eylemler, yatıştırıcı tedbirler ve belgelere yönelik ihlâllerle ilgili politika tavsiyelerinde bulunacak.

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AGİT Zirvesi

  ÇİN, BELGELERİ ‘SAÇMA’ BULDU

  Assange İngiltere’de

  ABD, inşaat konusunda İsrail’e söz geçiremedi

  Kudüs’te yeni konut projesi

  İki Filistinli öldürüldü

  Aborjinler parti kuruyor

  Kore’de adaya dönüş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.