03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

HİDDİNK: TÜRK FUTBOLCUSU HAKEME KARŞI ÇOK AGRESİF

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Türkiye'de bu sezon hakemlerin geçtiğimiz yıllara nazaran daha iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi. Sarvan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada futbolcular tarafından eleştirilen hakem Halis Özkayha'ya da destek verdi. Türkiye'de bu sezon geçen sezonlara göre daha az hakem hatalarının olduğunu belirterek, "Bu yıl geçen yıllara göre daha az gürültü patırdı oluyor. Geçen hafta cuma günü bir toplantı yaptık. Bunun değerlendirmesinde hakemlerimiz geçen yıllara göre daha iyi ortaya çıktı. Bu durum gözlemci raporlarında da görüldü. Son üç yıldır hakemlerimiz bir çıkış içinde. Geçen yıla göre bu sezon daha iyiler. Artık sadece ince detaylar kaldı." dedi. Üç yıldır bir plan dahilinde hakemler üzerinde eğitim çalışmaları yaptıklarını kaydeden Sarvan, "Hakemlerimiz bizim beklediğimizden daha iyi performans gösterdiler. Bizim umduğumuzdan iyi sonuçlar almaya başladık. Hakemlerimiz UEFA'da kendilerinden ne istendiğini çok iyi biliyorlar. Hakem eğitimlerimiz gayet iyi gidiyor. Bu hafta Bülent Yıldırım ve Cünet Çakır Avrupa'da maç yönetecekler. Gelecek haftalarda hakemlerin terfileri söz konusu olacak. Burada bazı hakemlerimizin terfi etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

HAKEMLER SERTLİĞE DİKKAT EDECEK

Oğuz Sarvan, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg ve eski hakem Marcus Merk'in ortak görüşününün Türkiye'de hakemler futbolculara karşı çok hoşgörülü olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Üçünün de ortak söylemi, (Avrupa'nın hiçbir yerinde futbolcuların hakemlere karşı böyle agresif bir tavrı yok. Hakemler Türkiye'de çok hoşgörülü davranıyorlar) oldu. Bu durum bizi zaten daha öncesinde beri rahatsız etmekteydi çünkü kamuoyunu da rahatsız ediyordu ve bu yönde eleştiriler geliyordu. Biz hakemlerimize olan pozisyonları gösterdik. Daha ciddi üzerine gidilmesi gerektiğini, esas olarak ikinci yarıya başlamada önce ocak ayındaki TSYD seminerinde hem kulüplere, hem de kamuoyuna duyurup, ikinci yarı daha ciddi üzerine gideceğimizi ama şimdiden de biraz daha dikkatli olarak üzerlerine düşeni yapmalarını söyledik. Ayrıca kartların uygulanmasında homojenlik olmasını ve en önemlisi sertiğe karşı daha dikkatli olmalarını istedik. Hakemlerin bu haftadan itibaren biraz daha dikkat ettiklerini düşünüyorum. "

HATALAR VAR, ANCAK AZALDI

Sarvan, bu sezon geçen göre futbolcuların kulüplerin hakemlere karşı tavırlarının iyi olduğunu da kaydederek, "Şimdi herkes daha hoşgörülü davranıyorlar. Hakemlerin tabiki hataları yok değil. Ancak fark atan hakem hataları fazla değil. Sonuca tesir edecek seviyede hatalar fazla oluyor. Kulüplere bu konuda biraz daha bize karşı hoşgörülü bakıyorlar. Bu durumda hakemleri rahatlatıyoruz." diye konuştu.

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  HİDDİNK: TÜRK FUTBOLCUSU HAKEME KARŞI ÇOK AGRESİF

  “Potada Engel Yok” programı büyük ilgi gördü

  Milletvekilleri engelliler için sahaya çıkıyor

  Özil: Maç öncesi okuduğum duâlar beni sakinleştiriyor

  Kadir Has Stadı'nın çimlerine ışıklı bakım

  F.Bahçe Ülker Sean May'le sözleşme imzaladı

  Demirören: 3 yıldız sözümü tuttum

  Lider Trabzon Buca önünde fark arıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.