Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Öğrenci misin, derdin var

Aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım, bu sayısını öğrencilerin problemlerine ayırmış. Gündemin sık sık değiştiği, her gün yeni bir olayın hararetle tartışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bir haberi bütün boyutlarıyla konuşamadan, başka bir haberle sarsılıyoruz. Oysa bu ülkenin hiç değişmeyen gündemleri de var. Eğer bir öğrenciyseniz, o gündemlerden biriyle, eğitim sorunuyla sürekli yüzleşmek zorundasınızdır.



Kum taneleri Anadolu efsanelerine dönüşüyor

Antalya’da 10 Haziran'da açılacak ‘’Anadolu Efsaneleri’’ ana temalı ‘’Uluslararası Kum Heykel Sergisi’’ için 10 ülkeden 22 heykeltıraş, kum sanatçısı ve heykel bölümü öğrencisi toplam 28 sanatçı, Antalya’nın kızgın güneşi altında kuma şekil veriyor. Kumdan eserlerin yapımı, Lara Plajındaki 8 bin metrekarelik alanda sürdürülüyor.



Türklerin müzikle serüveni ilk çağlara dayanıyor

Türkler’in müzikle serüveni ilkçağlara dayanıyor. Eski Türkler’de ayin ve törenlerin yanı sıra tedavi amaçlı icra edilen pentatonik müzik bugün dünyada otistik çocukların tedavisinde kullanılıyor.



Faruk Nafiz’in “Han Duvarları” bilimle şenlendi

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 16. yüzyılda Sadrazam Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve şair Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Han Duvarları” şiirine konu olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı 4. Ulukışla bilim şenliğiyle şenlendi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004