Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Öğrenci misin, derdin var

Aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım, bu sayısını öğrencilerin problemlerine ayırmış. Gündemin sık sık değiştiği, her gün yeni bir olayın hararetle tartışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bir haberi bütün boyutlarıyla konuşamadan, başka bir haberle sarsılıyoruz. Oysa bu ülkenin hiç değişmeyen gündemleri de var. Eğer bir öğrenciyseniz, o gündemlerden biriyle, eğitim sorunuyla sürekli yüzleşmek zorundasınızdır.

İlköğretim ve lise çağları, genellikle ailenin yanında ve koruması altında geçtiğinden, zor derslerden, “kazık” sorulardan, “öğrencisine takan” öğretmenlerden öteye bir sorun karşınıza çıkmayabilir. Ancak üniversite hayatıyla birlikte hayatın kimi gerçekleriyle karşılaşmanın vakti gelmiştir: Bir yandan barınma problemleri, öte yandan maddî sıkıntılar, lise düzeyinde eğitim vermekle suçlanan üniversitelerin kalitesi, sosyal imkân(sızlık)lar bunlardan bir kaçıdır.

Bestami Çiftçi, bu sorunlardan birine dikkat çekiyor ve “Evrensel ülke olmadıkça, evrensel okullarınız (Üniversite) olmaz” diyor.

Mustafa Oğuz da, üniversitelilerin karşılaştıkları—barınma, burs, maddî sıkıntılar ve kendini geliştirme imkânları gibi—somut problemleri ele alarak, “Düşünen, sorgulayan bireylerin yetişebilmesi için yükseköğretim kurumlarında araştırmaya daha fazla kaynak ayrılması gerekmektedir” diyor ve bu konudaki eksikleri sıralıyor.

Veli Sırım ise, konunun bambaşka bir boyutunu ele alıyor, “Terörün gençlik avı” başlıklı yazısında.

Eğitim sorunu, hele hele üniversite gençliğinin sorunlarını, başörtüsü yasağından ayrı düşünemeyiz. Bu sayımızda, okullarında problem yaşayan genç kızların görüşlerine de yer verilmiş dergide.

“Bilmek Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi”nin Genç Yaklaşım için hazırladığı “Sınav kaygısı ve önlemler” başlıklı çalışma, gerek ÖSS’ye girecek adaylar için, gerekse öğrenim hayatındaki diğer sınavlarda stres yaşayan gençler için kılavuz niteliğinde.

Haziranda sadece sınav yok. Bütün dünyayı ekran başına kilitleyecek olan Dünya Kupası da içinde bulunduğumuz ayda gerçekleşecek. Cüneyt Üstün, maçları izlerken elinizin altında bulunması gereken bir yazı hazırlamış.

Peki futbol konusunda biraz ezberlerinizi bozmaya ne dersiniz? Murat Çetin’in sorduğu “9 kusurlu” soruyu merak ediyorsanız, bu ayki ‘Devrik Cümle’yi okumalısınız.

Mücahit Bilici’yle yapılan e-söyleşide okuyucular “Amerika’yı yeniden keşfetme”ye çağrılıyor.

06.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenci misin, derdin var

  Kum taneleri Anadolu efsanelerine dönüşüyor

  Türklerin müzikle serüveni ilk çağlara dayanıyor

  Faruk Nafiz’in “Han Duvarları” bilimle şenlendi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004