Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çeteler Şemdinli’nin devamı

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Şemdinli dâvâsı müdahil avukatı ve Diyarbakır Baro Başkanı Avukat M. Sezgin Tanrıkulu, Şemdinli olayları ile Danıştay saldırısının yapılış biçimi, harekete geçirdiği refleks ve ondan sonra oluşan ortam ve söylemlerin aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirtti.


9. paket Temmuz'dan önce

Demokratikleşme reformlarına 17 Aralık’tan beri ara vermesinin bedelini, maruz kaldığı antidemokratik baskılardaki yoğunlaşma olarak gören hükümet, ça

Başoğlu: Millet sizin köleniz değil

Geçtiğimiz günlerde Emine Erdoğan’a bir mektup göndererek, “Giyim tarzınız ile yurtdışında Türk kadınını temsil etmiyorsunuz, rencide oluyoruz. Ya baş


  Liderler: Çevreyi koruyalım

Liderler Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladıkları masajlarda “çevreyi koruyalım” mesajı verdiler. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan birinin toplumda çevre bilincinin oluşturulması olduğunu belirterek, ‘’Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması, kuşkusuz, eğitimle olanaklıdır’’ dedi.


  Hastahanelerimizde rehin kalma dönemi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "bugün git, yarın gel’’ anlayışını ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, “Hastahanelerimizde rehin kalma dönemi sona erdi. Yolsuzluklara son verdik. Yoksulluğun belini kırıyoruz, üretim ve yatırım giderek arttı. SSK hastahanelerinde yüzde 130 doluluk vardı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastahanelerde ise bu oran yüzde 60-65’lerdeydi. Biz birleştirmek suretiyle dengeledik. Şimdi isteyen istediği hastahaneye gidiyor" dedi.


  20 bin memurun gözü Meclis’te

TBMM Genel Kurulu, bu hafta 20 bin 543 memurun terfi alamamasına, işten çıkarılmasına ve başka yaptırımlara uğramasına sebep olan disiplin affını görüşecek. En son 1 Mart'ta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi kararlaştırılan disiplin affı, son anda gündemden çıkarılmıştı.


  Irak’ta 86 vatandaşımız kaçırıldı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak’ta kaçırılan 86 Türk vatandaşından 59’unun serbest bırakıldığını, 24’ünün akıbetinin ise araştırıldığını bildirdi.


  Vali mahkeme kararıyla döndü

Danıştay kararıyla geri dönen Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, görevine başladı. Valiliğe gelen Özbek’i protokol girişinde vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.


  Eğitime yoksulluk engeli

UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mc Loughney, Türkiye’deki çocukların yüzde 37’sinin yoksulluk sınırında yaşadığını belirterek, ‘’Okula gitmeyen kızların önündeki en büyük engel, geleneklerden de önce yoksulluk’’ dedi.


  Panzer takla attı: Bir polis şehit, 3 yaralı

Tunceli’de, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait panzerin takla atması sonucu ilk belirlemelere göre bir polis memuru şehit oldu, 3 polis memuru yaralandı.


  Atalay: Komşularla işbirliği istiyoruz

Devlet Bakanı Beşir Atalay, hükümet olarak politikalarının Türkiye’nin komşularıyla hiçbir sorununun kalmaması olduğunu söyledi.


  Orman yangınları için kırmızı alarma geçildi

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ‘’Yangınla mücadele konusunda kırmızı alarma geçtik’’ dedi.


  Aydın'da orta şiddette deprem

Aydın’da orta şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, dün saat 07.23’te, merkez üssü Buharkent ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.


  Bingöl'de askerî birliğe saldırı

Bingöl’de askerî birliğe teröristlerin saldırısında, 1 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.


  Ecevit'in durumunda değişiklik yok

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in sağlık durumunda değişiklik olmadığı bildirildi.


  İhsanoğlu Moskova’da

Rusya’da bulunan İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.


  Emniyetten “yap-boz”lu trafik eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü, çocuklara trafik işaret ve kurallarını öğretmek için teknolojiyi kullanıyor. Genel Müdürlüğün “www.egm.gov.tr” adresindeki resmî internet sitesi üzerinden girilen “Çocuk Polisi” bölümünde çocukları eğlenceli sürprizler bekliyor.


  İlköğretimi tamamlama imkânı

Herhangi bir sebeple ilköğretimi tamamlayamayan ve 15 yaşın üstünde olanlar, 30 Haziran 2006 tarihine kadar Açık İlköğretim Okuluna kayıt yaptırabilecek.


  İstanbullular piknikte buluştu

Geçtiğimiz Pazar günü, Belgrat Ormanları Neşet Suyu Mevkiinde gerçekleştirilen pikniğe İstanbul’daki üniversitelerden mezun olan ve Yeni Asya okuyucularından yaklaşık 600 kişi katıldı.


  Sinekle mücadelede 39 kişi zehirlendi

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde, gece, belediye ekiplerinin sivrisinekle mücadelede yaptıkları ilâçlamadan sonra rahatsızlanan 39 kişi hastahaneye kaldırıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004