Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ülker, yarın Efes'i yenerse şampiyon

Basketbolda Efes'in tahtı sallanıyor. Final serisine 1-0 önde başlayan Ülkerspor, ard arda iki maç kazanarak durumu 3-0'a getirdi. Abdi İpekçi Salonunda yarın oynanacak maçı da kazanması halinde Ülkerspor şampiyonluğunu ilan edecek.

Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan final serisi ikinci maçında Ülkerspor'un, Efes Pilsen'i 74-78'lik skorla yenmesinin yankıları sürüyor. Final serisine 1-0 önde başlayan Ülkerspor, ard arda iki maç kazanarak durumu 3-0'a getirirken otoriteler, final serisinin 7 Haziran Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçı da Ülkerspor'un kazanmaya ve şampiyonluğa daha yakın olduğunu söylüyorlar. Final serisindeki ikinci maçı yorumlayan Ülkerspor takım kaptanı İbrahim Kutluay, uzatma periyodunda 13 sayı atarak galibiyette önemli rol oynayan Cüneyt Erden, Ömer Onan ve Efes Pilsen'de forma giyen tecrübeli oyuncu Kaya Peker ilginç açıklamalarda bulundular.

İBRAHİM: YAKLAŞTIK

Final serisinin ikinci maçını 18 sayı, 6 ribaund ile tamamlayan Ülkerspor takımı kaptanı İbrahim Kutluay hem oynayanlar hem de seyredenler açısından iyi bir maç olduğunu belirtirken " Öncelikle çok keyifli bir maç oldu. Şampiyonluk yolunda bu tür maçların kazanmak çok önemli. İyi bir direnç gösterdik. Final serisinde oynadığımız iki maçta da skor üstünlüğü elimizdeydi. Dört periyot boyunca çok iyi basketbol oynadık. Takım olarak müdafaamızı ön plana çıkardık. Hücumlarda da istediğimiz sayıları bulduk. Şu an 3-0'lık ciddi bir avantaj yakaladık. Ancak her şeyin bitmediğini biliyoruz. Çarşamba günü oynanacak maçı da kazanıp kupayı kazanmak istiyoruz. Bunun için aynı direnci ve anlayışı ortaya koyup, maçı kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

GÜNÜN ADAMI CÜNEYT

Ülkerspor'da forma giyen Cüneyt Erden ise uzatma periyodunda bulduğu 13 sayı ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Uzatma periyodunda 2/2 iki sayı, 3/3 üç sayı isabeti ile mücadele eden Cüneyt Erden maçı da 16 sayı, 2 ribaund, 1 asist ile tamamladı. Mücadeleyi kazandıkları için büyük mutluluk duyduğunu belirten Cüneyt Erden yaptığı açıklamada "İki takım da iyi mücadele etti. Mücadelede zaman zaman sertlik de yaşandı. Uzatmada daha iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Uzatmada kendimi çok iyi hissettim. Attığım atışlarda da başarı sağladım. " diye konuştu.

ÖMER: EFES ZOR RAKİP

Ülkerspor'da forma giyen başarılı oyuncu Ömer Onan, zor bir mücadeleyi geride bıraktıklarını belirtirken, "Çok iyi bir maç oldu. Her iki takım da iyi mücadele etti. Sezon sonu gelmesine ve iki gün ara ile maç oynanmasına rağmen bu mücadelenin ortaya konulması her iki takım içinde gerçekten zor. Ancak iki takım basketbolu en üst seviyede oynadı. Efes'i de tebrik ederim. Şimdi 3-0 öndeyiz. Ancak bir şey değişmedi. Önümüzde kazanmamız gereken bir maç daha var. " dedi.

Kaya: Pes etmedik

Efes Pilsen'de forma giyen tecrübeli oyuncu Kaya Peker ise maçı 20 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ile tamamladı. Maçın en skorer oyuncusu olan Kaya Peker, mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtirken "Bu mücadelenin sonunda kaybettiğimiz için üzgünüm. Bizim açımızdan seri zor bir duruma geldi. 3-0 geriye düştük. Ancak hiçbir zaman mücadeleyi bırakmayan bir ekibiz. Çok da tecrübeli bir takımız. Kapasitemizi sahaya yansıtırsak daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

06.06.2006


 

Okur: NBA'de en iyi sezonu geçirdim

Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, NBA'de bu sezon kariyerinin en iyi maçlarını çıkardığını belirterek, "Sezon başında All Star'a katılmaya çok yaklaştım. Ama You Mee'nin dönmesiyle bu şansımı kaybettim" dedi.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, NBA'de bu sezon kariyerinin en iyi maçlarını çıkardığını kaydederek," Rakamlar üzerinden konuşursak bu sezon oynadığım süre, sayı, ribaund, asist kategorilerinde kariyerimin en yüksek rakamlarına ulaştım. Bu tabii ki beni tatmin etmedi, daha iyisini de yapabileceğimi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Birçok eksik yönünün olduğunu kaydeden başarılı basketbolcu,"Hem içeride hem dışarıda oynama özelliğim, bunun yanında da topla daha çok oynama özelliğimi geliştirmem gerekiyor. Önümde daha uzun yıllar var." değerlendirmesinde bulundu. Utah Jazz olarak play - off hedefiyle sezona başladıklarını belirten Mehmet Okur, takım içerisinde yaşanan sakatlıklarını hedeflerinden uzaklaşmasına neden olduğunu kaydetti.

HEDEFİM ALL STAR

Milli basketbolcu, sezon başında All Star'a katılmaya çok yaklaştığını belirterek,"All Star olmaya çok yaklaşmıştım. You Mee'nin sakatlanmasıyla ilk 5'te başlama şansım doğmuştu. Umudum vardı, ama You Mee'nin dönmesiyle bu şansımı kaybettim. İnşallah seneye Allstar'a aday olabilirim. Hiçbir zaman pes etmiyorum. Hedeflerim hep büyük, o yüzden bu doğrultuda çalışıyorum." şeklinde konuştu.

JAPONYA ZORLU

Mehmet Okur, A Milli Takım'ın katılacağı Dünya Şampiyonası'nda güçlü rakiplerle mücadele edeceklerini belirterek,"Oraya gittiğinizde bütün performansınızı sergilemek zorundasınız. Çünkü kaybettiğiniz zaman dönüp baktığınızda telafisi olmayan maçlar oluyor. O yüzden çok iyi konsantre olup, çok iyi çalışıp en iyi şekilde mücadele edilmesi gerekir" diye sözlerini tamamlandı.

06.06.2006


 

Beşiktaş'lı Koray Erciyes'le anlaştı

Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünen Koray ile görüşüyor. Koray'ı kadrosuna kazandırmak isteyen Erciyesspor yönetimi, menajerler düzeyinde görüşme başlattı.

Yabancı transferi tamamlamalarına karşın, 'İzlediğimiz birkaç futbolcu var' diyen Kayseri Erciyesspor Kulübü Basın sözcüsü Aşkın Genç, Beşiktaşlı Koray'ın transferi için görüşmeler başlattıklarını kaydetti. Koray'ın Beşiktaş'tan ayrılmayı düşündüğünü öğrendiklerinde menajerler düzeyinde görüşmelerin başladığını anlatan Genç, "Görüşmeler olumlu. Koray'ın Erciyesspor'a gelmek istemesi de bizi sevindirdi. Ancak kulübü ile ilgili olan bir sorunu var. Onu çözerse görüşmelerinde olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Koray gibi bir futbolcuyu takıma kazandıracak olmamız Erciyesspor adına önemli bir transfer olacaktır" dedi.

06.06.2006


 

F.Bahçe'de imzalar yarın atılıyor

Fenerbahçe Kulübü, daha önce anlaştığı Tümer Metin, Uğur Boral ve sözleşme yenileyen futbolcuları için 7 Haziran Çarşamba günü imza töreni yapacak.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe ile sözleşme yenileyen oyuncular ile 20062007 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek olan Tümer Metin ve Uğur Boral için kulüp binasında imza töreni yapılacağı bildirildi.

06.06.2006


 

Genç Lucescu G.Antep'e geliyor

Gaziantepspor'un Rumen teknik direktör Ravzan Lucescu ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Kırmızı-siyahlı kulübün, genç teknik direktör ile her konuda anlaştığı ve kısa bir süre içinde içinde mukavele imzalayacağı belirtildi.

Futbol Şube Sorumlusu Bülent Mamatoğlu, Lucescu'nun Romanya Ligi'nde takımı Rapid Bükreş'i şampiyonluğu oynattığı ve çarşamba günü maçlarının tamamlanmasıyla sözleşmesinin biteceğini belirtti. Lucescu ile tüm konularda anlaşttıklarını ve sadece Lucescu'nun ligindeki maçlarını tamamlamasını beklediklerini belirten Mamatoğlu, Ravzan Lecuscu'nun kaliteli bir teknik direktör olduğunu sözlerine ekledi.

06.06.2006


 

Terim: Kimsenin bilmediği oyuncuları çıkardık

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde yaptığı 16 günlük Almanya kampını tamamlayarak öğle saatlerinde İstanbul'a döndü. Havalimanı'nda, A Millilerin, 16 günlük Almanya kampıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, kampın son derece verimli geçtiğini söyledi.

Futbolcuların tatillerinden fedakarlık yaparak büyük bir özveri örneği gösterdiklerini kaydeden Terim, "Teknik heyet olarak son derece mennunum kamptan. Uzun ve yorucu geçen bir ligin ardından 2 gün arayla maç oynadı futbolcularımız. Kendilerine, hocalarına ve kulüplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kampın asıl amacının kimsenin bilmediği oyuncuları Milli Takım'a kazandırmak olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Mühim olan bazı oyuncularımızı kazanmaktı. Kimsenin bilmediği oyuncuların ortaya çıkması, bilinen futbolcuların daha iyi durumda gözükmesi bizi sevindirdi. Bu sayede bazı arkadaşlarımız ön plana çıkarak Milli Takım'ın uzun yıllar futbolcu sıkıntısı çekmeyeceğini göstirdiler" şeklinde konuştu.

Terim, sezonun yeni bitmesine rağmen futbolcuların büyük bir ciddiyetle ortaya koyduğu performansın kendilerini gelecek için ümitlendirdiğini sözlerine ekledi.

06.06.2006


 

Yağlı güreşlere hanımağa damgası

İstanbul Ordu Kumrulular Derneğince Maltepe Başıbüyük piknik alanında organize edilen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı İrfan Şen kazandı. Güreşlerin birinci turunda güreş alanına gelen eğitimci, işkadını ve A. Gazi Güreşleri hanımağası Tülay Orhun alkışlarla karşılandı.

Ünlü güreşçilerin kol bağladığı ve kıran kırana geçen güreşler 34 derece sıcaklığa rağmen büyük bir ilgi ile takip edildi. Güreşlerin birinci turunda güreş alanına gelen eğitimci, işkadını ve A. Gazi Güreşleri hanımağası Tülay Orhun alkışlarla karşılandı. Başcazgır Kemal Kesler'in hanımağa için okuduğu şiir ise alanı dolduran 5 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra yapılan final mücadelesinde rakibini mağlup eden İrfan Şen başpehlivan olurken, Cengiz Zengin ikinci, Şaban Donat ve Mustafa Bayram birlikte üçüncü oldular. Hanımağa Tülay Orhun, başpehlivan İrfan Şen'e gümüş bir kupa verdi, diğer üç pehlivana ise birer altın taktı.

Fethi Satıcı

06.06.2006


 

Arıcı başpehlivan

105. Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri'nde Gökhan Arıcı başpehlivan oldu.

Kırkpınar'dan sonraki en büyük yağlı güreş organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen 105. Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri, Yalova'nın Fevziye Köyü'nde yapıldı. Büyük ilgi gören yağlı güreşlere, çeşitli illerden yaklaşık 500 güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonrasında finale kalan Bülent Yavuz ve Gökhan Arıcı, tekbirlerle çayıra çıktı. Yaklaşık 45 dakika süren mücadelede Bülent Yavuz'u açık düşüren Altınovalı Gökhan Arıcı başpehlivan oldu.

06.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004