Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarımda sigorta dönemi başladı

Devlet Bakanı Ali babacan, devlet destekli tarım sigortaları uygulamasının tarım sektörünün çehresini değiştireceğini belirterek, ‘’Bu sigortayı yaptıran çiftçimiz rahat edecek’’ dedi.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları uygulaması, dün Ankara Sheraton’da düzenlenen törenle, çiftçilere ilk poliçeler dağıtılarak başlatıldı.

Bakan Babacan, törende yaptığı konuşmada, sistem için ciddî araştırmalar yapıldığını AB ülkelerinin tek tek incelendiğini anlattı. İstikrar ve güven ortamının tarım sektörünün sorunlarının çözümüne imkan verdiğini kaydeden Babacan, ‘’Riskler sigorta havuzunda toplanacak. Ancak çiftçimiz uygulama hakkında çok iyi bilgilendirilmeli. Yeni bir uygulamanın zemin kazanması, iyi bir iletişim programıyla gerçekleşecektir. Sistemin en önemli özelliklerinden biri de, tüm tarafların elini biraz taşın altına koymasıdır’’ dedi.

Uygulama kapsamında primlerin yarısının devlet tarafından karşılanacağını vurgulayan Babacan, bu amaçla Tarım Bakanlığı bütçesine 200 milyon YTL’lik kaynak ayırdıklarını bildirdi.

Babacan, prim bedellerinin, ürün bedeliyle karşılaştırıldığında çok önemli rakamlar olmadığını belirterek, ‘’Bu sigortayı yaptıran çiftçimiz rahat uyuyacaktır’’ diye konuştu.

/ ANKARA

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon yeniden dert oldu

  Nemalarda son taksit yüzde 4.7 zamlı olacak

  Tarımda sigorta dönemi başladı

  Motorine 5 YKr zam

  Piyasaların gözü Merkez Bankası’nda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004