Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AK Parti, Vural Savaş’ın TMK’sını çıkarıyor!

Terörle Mücadele Kanunu’nun ihtilaflı bir maddesinde de dün uzlaşma sağlanmış ve AK Partili yöneticiler, Meclis tatile girmeden önce, yasanın mutlaka kabul edileceğini açıklayarak müjdeyi vermişler!

Bunun anlamı şu; AK Parti, bu sene Meclis tatile girmeden önce, kendisini, kendi eliyle vurmaya kararlı!

Kendi kendisini vuracak ve ondan sonraki hızlı tükenişini de seyretmeye başlayacak! Niçin TMK üstünde bu kadar önemle duruyorum?

Çünkü TMK’daki bir madde ile, Türkiye’nin altını üstüne geçirdikleri halde, kimsenin ruhunun duymamasını sağlayacak bir güce sahip olacaklar!

O tek bir madde, diğer maddelerin hepsinin üstünde ve çok daha büyük önemde.

Hiçbir kanunda, hiçbir düzenlemede olmayan bir yetki, TMK ile ilk defa tanınacak!

Bakmayın siz; Adalet Bakanı’nın, “Yeni bir suç ihdas etmiyoruz, sadece mevcut suçlara verilecek cezaların miktarını arttırıyoruz” açıklamalarına..

TMK ile öyle bir değişiklik yapılıyor ki, Türk Ceza Kanununu oturup baştan aşağıya yeniden yazsalar, bu kadar önemli bir değişiklik olamaz!

TMK’daki o madde; bazı suçlar sebebiyle soruşturma başladığında, ilgili yayın kuruluşunun süresiz ka-patılabilmesi ile ilgili madde.. (Mevcut kanunda sadece o günkü yayın topla-nabiliyor. Tasarıda 15 güne kadar yasak öngörülüyordu, alt komisyon iyileştirme yapacağına, kısıtlamayı daha da arttırdı ve yasağı süresiz hale getirdi.)

Biz, bu ülkede 28 Şubat sürecini de yaşadık! Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın, “İngiltere’deki terörle mücadele kanunları ithal edilmeli” söylemini de dinledik. Ama böyle bir maddeyi, ne ANAP, ne DSP, ne de MHP getirmedi, getiremedi!

Vural Savaş’ın istediği madde, şimdi AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu bir dönemde getiriliyor!

Vay ki ne vay! AK Partililer diyecekler ki; “Ortamı görüyorsunuz, terörün bu denli arttığı bir dönemde, temel hak ve özgürlüklere aykırı da görsek, bu kanunu değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin elini kolunu bağladığımız şeklinde bir propaganda ile bizi ezmek isteyecekler!”

Bu propagandayı çok yakınen biliyorum. Ama bu propaganda tehdidi ile her istenilen kanunu çıkarmaya kalkışırsanız, hele hele gerçekleri yazacak basının büyük bölümünü susturmaya yönelik bir kanunu kendi elinizle çıkarmaya kalkışırsanız, sonunda kendi ipinizi çekmiş olursunuz!

Çok küçük bir örnek vereyim.

Hiç bahsetmeye niyetim yoktu.

Konya Milletvekili Halil Ürün, aile içi bir tartışma sonucu, eşinin şikâyeti ile karakolluk olmuştu. Bilahere eşi şikâyetinden vazgeçti. Ama Ankara Başsavcılığında görevli bir savcı, eşler arasındaki bu küçük tartışmayı; çok açık bir şekilde TCK 88. madde kapsamında olduğu, yani basit bir tıbbî müdahale ile zararın giderilebileceği açık iken, TCK 86 kapsamında değerlendirdi. Böylece şikâyet geri alındığında soruşturma yapılmaması gereken TCK 88 yerine, şikâyetsiz takibi gereken 86. maddeye eylem sokuldu ve fezleke düzenlendi.

100 tane hukukçuya gidin Tarafla-rın isimlerini söylemeden, olayı tüm ayrıntıları ile anlatın. “Eylem TCK 88’deki şikâyete tabi suça mı, yoksa şikayet olmasa da takibi gereken TCK 86’daki suça mı girer?” diye sorunuz. Sorduğunuz hukukçuların hepsi, “Suç, şikâyete tabi TCK 88’e girer ve şikâyet olmayınca da soruşturma düşer” diyecektir. Ama olay önünüzde, evrak önünüzde. Savcı, Halil Ürün’ün dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekeyi yazdı gönderdi bile!

Siz; olayları böyle önyargılı yorumlayan görevlilerin olduğu bu ülkede, kendi güvenliğinizi, dokunulmazlıkları kaldırmayarak sağlıyorsunuz, ama, gazetelere de adeta yem olarak kullanmış olmuyor musunuz?

Ürün’ü ilgisiz bir madde ile soruşturan savcının, gazeteleri de ilgisiz madde ile kapatmayacağı ne malum?

Vakit, 9 Haziran 2006

A. İhsan KARAHASANOĞLU

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Soğutma suçları

  Zerkavi öldü, şimdi ne olacak?

 

  Koruma, kollama

  AK Parti, Vural Savaş’ın TMK’sını çıkarıyor!

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004