Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Düşük enflasyona alıştık

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin düşük enflasyona artık alıştığını belirterek, “Düşük enflasyona öyle alıştık ki piyasalarda son bir ayda görülen hareketlilik dahi Türkiye’de tartışılır hale gelmiştir” dedi.

2. Türk-Arap Ekonomik Forumu’nda konuşan Babacan, küresel piyasalarda yaşanan kısa süreli dalgalanmanın Türkiye’nin yakaladığı ivmeyi tersine çevirebilecek düzeyde olmadığını söyledi.

29 Haziran’da yapılacak 3. Yatırım Danışma Konseyi toplantısına bugüne kadar görülmeyen bir ilgi olduğunu söyleyen Babacan, toplantıya 10 ayrı ülkeden ve 10 ayrı sektörden 20 uluslararası firmanın katılacağını kaydetti. Babacan, “Türkiye çok önemli bir ivme yakaladı ve bunun da yavaşlaması mümkün görünmüyor” diye konuştu. Yeni Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle başlayan tartışmalara da değinen Devlet Bakanı, döviz kurundaki yükselişin, carî açık sorununu çözmeyeceğini söyledi.

‘FİYAT İSTİKRARI BİZİM DE ÖNCELİĞİMİZ’

Devlet Bakanı Ali Babacan, fiyat istikrarını sağlamanın hükümetin de en önemli önceliği olduğunu kaydetti. Ali Babacan, son bir aydır piyasalarda görülen hareketliliğin yansıması olarak enflasyon projeksiyonlarındaki bir iki puanlık farklılıkların tartışılır hale gelmesinin sebebinin düşük enflasyona alışılması olduğunu söyledi. Babacan, “34 yıl yüksek enflasyon yaşayan bir ülke enflasyondaki bir iki puanlık farklılığı önemser hale gelmiştir. Bu bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin kanıtıdır” dedi.

/ İSTANBUL

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Düşük enflasyona alıştık

  Unakıtan: Ek vergi gündemde yok

  2 milyon 520 bin kişi işsiz

  Olumlu beklentiler azaldı

  Hazine’den yüklü borç ödemesi

  Bank Asya’dan güvenlik çözümü

  Sigortacılar: Tarım sigortası riskli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004