Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Potada millî forma krizi

Japonya'da yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası kadrosuna davet edilmelerine rağmen milli takıma gelemeyeceklerini açıklayan NBA oyuncuları Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur ile İspanya'da TAU'da oynayan Serkan Erdoğan'a tepkiler devam ediyor.

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, oyuncular hakkında bir yaptırımlarının olmadığını söyledi.Doğan Hakyemez, Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de oynadıkları için milli takıma katılmamaları halinde bir ceza vermelerinin mümkün olmadığını söyledi. Hakyemez, 2005 yılında idari problemler yaşadıklarını ifade ederek, ''Bununla ilgili tedbirleri aldık. Programa uymayan oyuncularla işimiz olmayacak'' dedi.

SAKAT RAPORU ALDILAR

Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan konusunda 3 Temmuz'da karar vereceklerini belirten Hakyemez, "Bu 3 oyuncu o tarihte gelirlerse, kadroda yer alabilirler. Sakatlık durumları da raporların uygun görülmesi halinde o tarihte değerlendirecektir. Raporu olan Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu eğer gelmezse, NBA'de oynadığı için bir ceza veremiyoruz. Ancak, Türkiye'ye döndüğünde gereken yapılabilir. Bu oyuncular aday kadrodalar" dedi.

TANJEVİÇ'İ SIKINTI

Milli Takım Teknik Direktörü Bogdan Tanjeviç, kadroda ismi açıklanan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan'ın sakatlık mazereti bildirdiklerini belirterek, milli takıma gelmek istemediklerini söyledi. Tanjeviç, bu oyuncularla sürekli irtibat içinde olduğunu belirterek, ''Serkan bana, tüm sezon boyunca iğnelerle oynadığını ve ağır bir sakatlığının olduğunu söyledi. Dizinden sakat olduğunu ve ameliyat bile olabileceğini söyledi. Ameliyat olursa da 6 aydan önce iyileşemez" dedi.

HİDAYET'İN 2 MAZERETİ

Tanjeviç, Mehmet Okur'un ise bir sağlık raporuyla kendilerine geldiğini, bel ağrılarından şikayetçi olduğunu, kendi takımında bile zorlanarak oynadığını söylediğini belirtti. Hidayet Türkoğlu ile ilgili uzunca bir konuşma yaptıklarını ve bu oyuncunun 2 sorunla kendilerine geldiğini ifade eden Tanjeviç, bu mazeretlerin birinin sakatlık birinin ise teknik olduğunu söylediğini belirtti. Tanjeviç, Hidayet'in hem sakatlığını, hem de takımı Orlando Magic ile temmuz ayında antrenman yapmak zorunda olduğunu kendilerine bildirdiğini belirterek, Hidayet'in Dünya Şampiyonası'nda oynamak istediğini, ancak Orlando Magic'de de iyi bir pozisyon elde etmeyi de düşündüğü için temmuz ayındaki antrenmanlara gitmesi gerektiğini anlattığını söylediğini belirterek, şunları söyledi;

SON TARİH

"Yaptığımız uzun konuşmalar sonucunda ben zayıf düştüm ve onun ilk 17 günlük hazırlık dönemini atlayabileceğini söyledim. Fakat ondan 20 Temmuz'da burada olmasını söyledim. Bu öneriyi sunarken kendimle savaş verdim. 3 tane milli takım yönettim, ilk defa böyle zayıf düştüm ve izin verir gibi oldum. Fakat Hidayet'in bana kesin ve net bir tarih veremeyeceğini, kendisini iyi hissettiği zaman döneceğini söyledi. Ben de kendi zayıflığımı yendim ve sunduğum önerinin artık geçerli olmadığını söyledim ve gelebiliyorsa 3 Temmuz'da gelmesini belirttim. Bu kararı vermemin en önemli nedeni, takımın diğer oyuncularına duyduğum saygıdır.''

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Potada millî forma krizi

  Polat: Yıldız oyuncu adayı arıyoruz

  Yılın onbirinde 5 F.Bahçeli var

  2010'daki kupada Türk hakemi olacak

  Lotto Kupasını Türkiye kazandı

  Fatih'e izin çıkmadı

  Yıldırım yoğun bakıma alındı

  Atletizm şöleni bugün

  Ayhan, haftaya imza atacak

  Fransız antrenöre 3,5 yıl hapis cezası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004