Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Alman basını: Harika başladık

Alman basını, Almanya'nın Kosta Rika'yı 4-2 yendiği maçta çok iyi oynadığı, ancak defansta hala büyük sorunları olduğu yorumunu yaptı. Maçla ilgili haberlere geniş şekilde yer veren Bild gazetesi, ''Harika goller-Ancak defansımız bir kabus'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Alman milli takımının attığı gollerin çok güzel olduğunu, ancak defansta hala sorunların yaşandığını yazdı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, gazeteye verdiği demecinde, futbol sözkonusu olduğunda Almanlar'ı hiç bir zaman küçümsemediklerini ifade ederek, İngiltere ve Almanya'nın finale kalabileceklerini, ancak finalde Almanya'nın yenileceğini söyledi. Almanya'ya çok sayıda İngiliz turistin geldiğini, siyasi ilişkilerin de çok iyi olduğunu belirten Blair, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de çok iyi anlaştığını, kendisinin tüm konularda çok açık sözlü bir insan olduğunu kaydetti.

''Klinsi'' lakabıyla tanınan Alman milli takım teknik direktörü Jürgen Klinsmann da, gazeteye yaptığı açıklamada, yedikleri gollerden sonra da takımının kendisini iyi şekilde toparladığını ve bundan sonra da şımarmayacaklarını söyledi. Bazı oyuncuların sarı kart görmesine üzüldüğünü ifade eden Klinsmann, hakemlerin artık bazı faullerde çok hassas davrandığını ve hiç çekinmeden sarı kart gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi de, ''Bu daha başlangıçtı-Bravo Klinsi'' başlığıyla verdiği haberde, Alman milli takımının zaferinin tüm halk tarafından büyük bir coşkuyla kutlandığını yazdı. ''Berliner Morgenpost'' gazetesi de, Almanya'nın galibiyetinden sonra, çeşitli kentlerde düzenlenen taraftar şenliklerinde vatandaşların bu zaferi coşkulu şekilde kutladığı ifade edildi.

Bir Meksikalı 135 biletle yakalandı

Meksika'da bir kişinin, yanında 135 bilet ve 155 bin avro nakit parayla Paris'e gitmeye hazırlanırken yakalandığı bildirildi. Meksikalı yetkililer, 39 yaşındaki Meksikalının Meksika polisi tarafından gözaltına alındığını belirtti. Bilet ve paranın, Meksikalının bagajlarının havaalanındaki X ray cihazından geçirilmesi sırasında fark edildiği kaydedildi.

Frankfurt'ta İngiliz polisler dolaşıyor

Almanya'nın Frankfurt kentinde İngiliz polisleri de görev yapıyor. İngiltere'de ''Boby'' lakabıyla anılan polisler, Alman polisleriyle işbirliği yaparak, şiddet yanlısı taraftarların tespit edilmesi ve düzeninin sağlanması amacıyla sokaklarda dolaşıyor. Frankfurt'a gelmeye başlayan İngiliz taraftarlar da havanın sıcak olması nedeniyle sokaklarda yarı çıplak bir şekilde geziniyor.

11.06.2006


 

Hamit'i isteyen Canaydın'a sürpriz teklif

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 Başkanı Gert Rehberg ile yaptığı özel görüşmede Hamit'i istedi, ancak Kuranyi teklifiyle şaşırdı. Başkan Canaydın şimdi beklenmeyen teklif için karar aşamasında.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, transferde atağa kalktı. Özhan Canaydın, Bundesliga ekiplerinde Schalke Başkanı Gert Rehberg ile çok özel bir görüşme gerçekleştirdi. Canaydın Rehberg'le yaptığı görüşmede, Schalke'nin ve milli takımın başarılı oyuncusu Hamit Altıntop'u istedi. Galatasaray Başkanı'nın, ''Hamit'i bir yıllığına bize kiralayın'' önerisine Schalke Başkanı'ndan ilginç bir cevap geldi.

Rehberg'in ''Hamit'i vermeyi düşünmüyoruz, ama sana dünya çapında bir yıldız verelim, Türkiye'de yer yerinden oynasın'' sözleri üzerine kim olduğunu soran Canaydın'ın, ''22 numara'' cevabını aldığı belirtildi. Başkanın geçen sezon Stuttgart'tan Schalke'ye transfer olan ancak Schalke'de forma şansı bulamayan Kevin Kuranyi'yi teklif etmesi üzerine Canaydın, Galatasaray'ın forvet hattındaki yoğunluk nedeniyle düşünmek için zaman istediği ileri sürüldü.

Brezilya doğumlu Kevin Kuranyi, geçen sezon başında Stuttgart'tan Schalke'ye transfer olmuş, ancak kadroda kendine yer bulamamıştı. Bundesliga'da gol krallığı da bulunan yıldız golcü geçen sezon Schalke formasıyla 30 maçta 10 gole imza attı. Kuranyi'nin, Bundesliga'da oynadığı toplam 99 maçta 40 golü bulunuyor.

Öte yandan Bursa'da kendi adını taşıyan ilköğretim okulunun mezuniyet törenine katılan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, önemli transfer yapmak için çalıştıklarını söyledi. Canaydın, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hastalığı için; "Geçmiş olsun dileklerimi kendilerine ilettim, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur" dedi. Törenin son bölümünde öğrencilerin izdihama neden olmaması için devreye giren korumalar, Canaydın'ı salon dışına çıkarttı.

11.06.2006


 

Golcü Umut Trabzon'da

Trabzonspor, Ankaragücü'nden transferettiği Umut Bulut ile sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Kulüp Genel Saymanı Emin Kahraman, uzun zamandır Umut'u takip ettiklerini ifade ederek, ''Umut'u Trabzonspor'a kazandırmak için çok çaba sarfettik ama sonunda mutlu sona ulaştık. Trabzonspor camiasına çok iyi bir oyuncu kazandırdığımıza inanıyoruz'' dedi. Kahraman, Umut'un Trabzonspor ile 4 yıllık anlaşma yaptığını bildirdi.

FATİH TEKKE HEYECAN

Umut ise kendisini Trabzonsporlu yapan imzayı attıktan sonra yaptığı açıklamada, Trabzonspor gibi büyük camiayı geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Hedeflerim var. Onun için hedefleri olan bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. İnşallah özlenen şampiyonluğu önümüzdeki yıl yaşarız ve ben de o kadronun içinde olurum'' diye konuştu. Genç forvet, Fatih Tekke ile birlikte oynayacak olmasından dolayı da çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

11.06.2006


 

İbrahim Kutluay kız babası oldu

Ülkerspor ve (A) Milli Basketbol Takımı kaptanı İbrahim Kutluay baba oldu. İbrahim'in eşi Demet (Şener) Kutluay, Beşiktaş'taki Jinemed Hastanesi'nde dün saat 02.10'nda nur topu gibi bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Dr. Teksen Çamlıbel tarafından gerçekleştirilen doğumile dünyaya gelen bebeğe, Kutluay çifti ''İrem'' ismini koydu. İrem'in 3 kilo 155 gram ağırlığında ve 49 cm boyunda doğduğu kaydedilirken, bebek ve annesi Demet Kutluay'ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. İbrahim Kutluay, çocuğunun dünyaya gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Kızımın doğumu, bana şampiyonluktansonra ikinci ve daha büyük bir mutluluk yaşattı. Çok güzel bir duygu, çok mutluyum'' dedi.

11.06.2006


 

Ümit Karan: Favori yine G.Saray

Galatasaray'ın milli oyuncusu Ümit Karan, bu sezon da şampiyonluğun favorisinin Galatasaray olduğunu söyledi.

Antalya'da hem tatil hem de çalışma yapan Ümit Karan, sakatlığınınardından konakladığı otelde fizyoterapist İlhan Er ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü, aynı zamanda da güneşlenme imkanı bulduğunu belirtti. Sakatlığının her geçen gün düzeldiğini vurgulayan Karan, kısa sürede sahalara dönmeyi arzuladığını ifade etti. Ligin son şampiyonunun Galatasaray olduğunu, bu yüzden rakiplerinin Galatasaray'ı yakalamak durumunda olduklarını anlatan Karan, ''Rakiplerimiz ona göre transfer yapmalı. Galatasaraylı futbolculardan daha kalitelisini bulmak, daha iyi bir takım kurabilmekiçin çalışmalılar'' dedi.

Karan, Galatasaray'daki forvetin Avrupa kulüplerinde bile zor bulunabileceğini savundu. Galatasaray'ın tecrübeli oyunculardan kurulu olduğuna dikkati çeken Karan, bir kaç takviyeyle Şampiyonlar Ligi içingüçlü bir takım yaratılabileceğini söyledi. Önümüzdeki sezon ligin favorisinin Galatasaray olacağını da iddia eden Karan, şampiyonluk yarışının İstanbul takımlarıyla Trabzonspor arasında geçeceğine değindi.

11.06.2006


 

Tümer: Paşa paşa askerlik yaparım

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transferi olay olan Tümer Metin, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda alkışlarla karşılanmayı beklemediğini belirterek, ''Ancak benim için Kadıköy'deki Beşiktaş maçı, İnönü'dekinden daha önemli'' dedi.

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Tümer, herkesin kendisine BJK İnönü Stadı'na nasıl gideceğini sorduğunu ifade ederek, ''Ben ise Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçı düşünüyorum. Benim için bu maç daha önemli olacak. Beşiktaş'ın Kadıköy'de 5 senedir süren yenilmezlik geleneğini bozmak adına, o maç benim için daha önemli olacak'' diye konuştu.

Tümer Metin, askerlik konusunda da açıklamalarda bulunarak, her Türk evladı gibi o şerefli ve özel görevi kendisinin de yapacağını kaydetti. Tümer, şunları söyledi: ''(Ben askere gitmek istemiyorum) asla demem. Bu başımızdakilere, devlete, Genelkurmay'a, hem de binlerce askere, şehit analarına saygısızlık olur. Benim istediğim tek şey, futbol oynadığım müddetçe oynamak, daha sonra askere gitmek. Normal askerliğe gidip 15 ay yapmak istiyorum. Yetkililerden anlayış bekliyorum.Her Türk genci gibi ben de paşa paşa gidip askerliğimi yaparım."

11.06.2006


 

Ronaldinho dondurma markası oldu

Pele'nin veliahtı olarak gösterilen 'harika çocuk' Ronaldinlho'nun ismi artık markalaştı.

Almanya'da başlayan 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde Brezilya Milli Takımı forması giyecek Ronaldinho, dondurma markası oldu.Ronaldinho'nun ismi, Algida'nın yeni ürününde yer alacak.

11.06.2006


 

Bayan kaleciyi küfür ağlattı

Futbol Federasyonu'nun, 'Amaç futbol ise biz de varız' sloganıyla Denizli'de düzenlediği Kızlar Futbol Turnuvası'nda erkek öğrencilerin küfürlü tezahüratına isyan eden eden 11 yaşındaki kaleci Handan Halaylı gözyaşları içinde oyunu terk etti.

Futbolcular küfürlü tezahürata tepki gösterdi.

11.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004