Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Beyin göçü geri bırakıyor

ERZURUM - Türkiye’de, 1960’larda doktorların terk etmesiyle başlayan beyin göçünün ülkenin bilimsel ve teknolojik çalışmalarda geri kalmasına sebep olduğu belirtildi. Vasıfsız insan göçünü önlemek için çok sert tedbirlere başvuran batı ülkeleri, yaptıkları bilimsel ve teknolojik çalışmalarla kendilerini kabul ettiren bilim adamlarının ülkelerine yerleşmesi için her türlü kolaylığı sağlaması dikkat çekiyor.


Sendikalar toplu görüşme hazırlıklarına başladı

Her yıl 15 Ağustos’ta hükümet ve yetkili sendikalar arasında gerçekleştirilen Toplu Görüşmeler için sendikalarda çalışmalar başladı.

İŞ-KUR’dan hem kurs, hem günlük

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ülkenin en büyük problemlerinden biri olan işsizliğin azaltılması amacıyla kendisine kayıtlı işsizlik sigortasından faydala


  TOKİ, konut satışında şartları hafifletti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut satışlarını hızlandırmak amacıyla, İstanbul-Halkalı’da, orta gelir grubuna yönelik projede satış şartlarını hafifletti. İdare, 5 Haziran’da satışa sunduğu, ‘’orta gelir grubuna’’ yönelik 2 bin 480 konut projesinde, 100 metrekarenin üzerindeki konutlarda, ‘’konut sahibi olmama’’ şartını kaldırdı.


  Çiftçi de, tüccar da mennun kalmadı

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney, önceki gün açıklanan buğday taban fiyatlarından çiftçinin de tüccarın da memnun kalmadığını söyledi.


  Al Omar: Türkiye’ye yatırımlarımız sürecek

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Omar, Türkiye’deki hızlı değişim ve büyümeyi desteklediklerini belirterek, sağlık, demiryolu, toplu konut projelerine yatırım yapmak istediklerini söyledi.


  Kapıkule’de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan, yurt dışına çıkış yapacak 160 civarında TIR, 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004