Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Almanya’da olmalıydık

Güney Kore Ve Japonya’da yaşadıkları heyecanı ve güzel sonucu Almanya’da yaşayamadıkları için çok üzüldüğünü belirten Güneş, ‘’Çünkü bir Dünya Kupası’nın ne kadar önemli olduğunu bileceklerden biri benim, ama bunları da yaşayacağız, öğreneceğiz, dersler çıkaracağız. Daha iyi sonuçlar almamız için herkesin katkısı olması lazım. Almanya’da, Türkiye’nin muhakkak olması gerekiyordu. Taraftar açısından zaten ikinci ülkemiz. Türkiye katılsaydı, Dünya Kupası’nda iyi bir yere gelirdi’’ diye konuştu.

Şenol Güneş, milli takımın geleceğini çok iyi gördüğünü ifade ederek, şöyle devam etti: ‘’Fatih Terim çok iyi bir teknik direktör. Ama sabırlı olmamız lazım. Türkiye ilerde yeniden adını duyuracak. Federasyon yönetimi iyi bir yönetim, ancak kurumsal kimlik oturmadı. Bunu geliştirmeliyiz. Eğer halen Türkiye’de UEFA kriterleri konuşuluyorsa, sıkıntı var demektir. Bu sıkıntıyı bir an önce ortadan kaldırmamız gerekir.’’

SÜRPRİZ OLABİLİR

Brezilya’nın herkes tarafından favori gösterildiğini vurgulayan Güneş, ‘’6. kez kupayı almak istiyorlar. Brezilya hata yaparsa, iş değişir. Hata yapma ihtimali de büyük. Bu Dünya Kupası’nda büyük bir sürpriz olabilir. Örneğin İsveç-Trinidad ve Tobago maçı gibi. Ufacık bir millet, dev futbol ülkesiyle berabere kaldı’’ dedi.

TÜRKİYE’DE ÇALIŞMAM

‘’Şu an Türkiye de yeni bir takım çalıştırmaya hazır değilim’’ diyen Güneş, umutlarının kırıldığını söyledi. Teknik direktör Şenol Güneş, daha çok şey yapmak istediğini belirterek, ‘’Aslında teklifler var. Yurtdışından da teklifler var. Dışarıdan gelen teklifleri değerlendiriyorum. Uygun görürsem yurtdışındaki bir kulüple anlaşabilirim’’ diye konuştu.

12.06.2006


 

Holiganlar işbaşında

Alman polisi, İngiltere ile Paraguay arasında Frankfurt’ta oynanan maçın ardından İngiliz taraftarların çok büyük olaylar çıkarmamasından dolayı memnun olduklarını açıklarken, holiganlar bu kez İngiltere’yi birbirine kattı.

İngiltere’nin Paraguay karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetin ardından Frankfurt’ta yaklaşık 65 bin İngiliz taraftar toplanırken, bir kaç küçük çaplı olayın dışında ciddî bir hadise yaşanmaması, Alman polisini memnun etti. Bir polis sözcüsü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Holiganlara karşı aldığımız güvenlik tedbirleri çok iyiydi ancak misafirlerimiz de bizlere zorluk çıkarmadılar” dedi.

Ancak Almanya’nın aksine İngiliz holiganlar bu kez kendi ülkelerinde sahneye çıktılar. Takımlarının galibiyetini kutlamak için İngiltere’nin başşehri Londra ve Liverpool Kenti’ne akın eden holiganlar, her iki bölgeyi de savaş alanına çevirdiler. Maçı Londra ve Liverpool’da kurulan dev ekranlardan takip eden taraftarlar maçın sona ermesiyle birlikte, çevreye saldırmaya başladılar.

12.06.2006


 

İngilizler şansıyla

Dünya Kupası’nda B Grubu’nun açılış maçında İngiltere ile Paraguay karşılaştı. Henüz 4. dakikada Beckham’ın ortasında Paraguaylı Gamarra’nın dokunduğu top kendi ağlarına gitti.

İngilizler bu golle karşılaşmayı 1-0 kazandı ve ilk maçlar sonunda 3 puanla liderliğe oturdu.

12.06.2006


 

Alkışlar Tobago’ya

B Grubu’ndaki ikinci karşılaşmada tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılan Trinidad&Tobago, ilk maçında ayakta alkışlanacak bir performans sergiledi.

T&T, İbrahimovic, Larson, Ljungberg gibi yıldızları olan İsveç karşısında ikinci yarı 10 kişi mücadele etmesine rağmen, 0-0’lık sonuçla sahadan puanla ayrıldı.

12.06.2006


 

Tecrübe kazandı

Son Dünya Şampiyonası’nda hayal kırıklığı yaşayan Arjantin, Almanya’da galibiyetle başladı.

Güney Amerika ekibi, Hollanda ve S. Karadağ’ın da bulunduğu C Grubu’nun ilk maçında Afrika’nın yükselen değeri Fildişi Sahili karşısında Crespo ve Saviola ile ilk yarıda iki farkı yakaladı. Maçın sonlarına doğru Drogba’nın attığı gol ise skoru belirledi: 2-1.

12.06.2006


 

Fatih Terim’in favorisi Brezilya

2006 Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere Almanya’ya gelen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kupada favorisinin Brezilya olduğunu söyledi.

Yardımcısı Müfit Erkasap ile birlikte Köln’e gelen ve Excelsior Hotel’de açıklamalarda bulunan Fatih Terim, “Maçlar yeni başladı. Değişik maçlar seyrediyoruz. Gün geçtikçe maçlar kızışacak ve şekillenecek. Şu ana kadar seyircisiyle, organizesiyle çok iyi gidiyor. Şimdiye kadar Fildişi Sahilleri ile Arjantin arasındaki maç, en güzel maç oldu. Diğer maçlar kalite açısından iyi geçmedi. Oynanan 5 maçta sadece 1 iyi maç izledik. Brezilya, herkesin olduğu gibi benim de favorim ama Arjantin ve Hollanda da buna ortak olabilir. Bir ay boyunca, büyük ihtimalle buradayız” dedi.

Fatih Terim, Türk Milli Takımı’nın kamp yerinin henüz netlik kazanmadığını ancak Almanya’da kaldıkları süre içinde kamp yeri konusunda çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

12.06.2006


 

Trabzonspor, transferlere hız verdi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, seçim öncesi verdiği yıldız oyuncu sözünü yerine getirmek için Brezilyalı oyuncular Ricardinho, Marcelinho ve Kostarikalı Paul Wanchope’un işini bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Brezilya’nın Corinthias takımında forma giyen Ricardinho’yu Bordo-mavili renklere bağlamayı hedefleyen Başkan Albayrak, menajerlerden bu transferin bitirilmesini istedi. Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni de, Brezilyalı oyuncular Ricardinho ve Marcelinho isimlerinden birinin olması halinde bu oyuncuların Trabzonspor’a çok şey katacağını yönetime ilettiği ve birini mutlaka takımında görmek istediği öğrenildi. Dünya Kupası açılış maçında ev sahibi Almanya’ya 4-2 mağlup olan Kostarika’nın golcü oyuncusu Paul Wanchope için girişimlerde bulunan Bordo-mavili yönetim, ‘Wanchope’ yazılı bordo-mavili formayı Almanya’ya gönderdi.

12.06.2006


 

Yıldırım taburcu oldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 5 gündür kontrol amaçlı bulunduğu Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) dün saat 13.00’de taburcu oldu.

Başkan Yıldırım, hastaneden taburcu olmadan yaklaşık 45 dakika önce eşi Yıldız Yıldırım bir ciple hastaneden, açıklama yapmadan ayrıldı. Ankara’da yaklaşık 5 gündür bulunan ve rutin sağlık kontrolleri için bir dizi sağlık taramasından geçen başkan Aziz Yıldırım’a hastanede kaldığı süre içinde balon ve stent uygulaması yapıldı.

12.06.2006


 

Servet: Tümer’le güçlendik

Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye transfer olan Tümer Metin ile sarı-lacivertli defans oyuncusu Servet Çetin, tatillerini İzmir’in Çeşme İlçesinde geçiriyor.

Tümer Metin, eşinin Seferihisarlı olduğunu belirterek, bu nedenle her yıl tatilini Çeşme’de geçirmeyi tercih ettiğini ifade etti. Tatilde futbol konuşmak istemediğini ve bu konuda yeni kulübünün kendisine konuşma yasağı koyduğunu belirten Tümer Metin, ‘’Fenerbahçe’de iyi işler yapmak istiyorum. Burada da sezon öncesinde moral depoluyorum’’ dedi.

Servet Çetin ise sarı-lacivertli kulüpte yapacağı çok şeylerin bulunduğunu ve kulübüyle yeniden anlaştığı için mutlu olduğunu belirtti. Tümer’in Fenerbahçe’ye transferinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Çetin, ‘’Tümer Metin ile daha da güçlendik. Fenerbahçe’nin 100’üncü yılında, hem Şampiyonlar Ligi’nde hem Süper Lig’de büyük başarılara imza atacağız’’ dedi.

12.06.2006


 

Kayseri stadında UEFA hazırlığı

Kayseri Atatürk Stadı’nda, UEFA Stat ve Güvenlik Departmanı tarafından yapılacak denetim öncesi yoğun bir çalışma gözlenirken, stat müdürü Osman Kayaalp, stadın UEFA kriterlerini taşıdığını, ancak bazı iyileştirmeler yaptıklarını söyledi.

Kayaalp, 4 kişilik UEFA heyetinin bugün şehre gelerek yapacağı denetlemeye hazır olduklarını söyledi. Yaklaşık 10 gün önce, stadın VIP tribünlerinden soyunma odalarına kadar pek çok noktada çalışma başlattıklarını ve bu çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Kayaalp, ‘’UEFA kriterlerini taşıyoruz. Yaptığımız çalışmalar tamamen modern ve nezih bir stat içindir’’ dedi.

12.06.2006


 

G. Saray’ın şampiyonluğu Romanya’da kutlandı

Galatasaray’ın şampiyonluğu, Romanya’da düzenlenen bir törenle kutlandı. Romanyalı Aslanlar Derneği tarafından düzenlenen şampiyonluk gecesine, çok sayıda Türk ve Rumen davetli katıldı.

Bükreş Intercontinental Otel’de düzenlenen gece, saat 20.45’te başladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray ve şampiyonluk tezahüratları yaptı. Taraftarların Galatasaray formaları ve ellerinde Galatasaray bayrakları ile katıldığı gece, renkli görüntülere sahne oldu. Sahneye çıkan Rumen sanatçılar, “Hagi, Galatasaray şampiyon” şeklinde tezahüratlarda bulundu.

12.06.2006


 

Schaefer Togo yolunda

Togo’da teknik direktörün oyuncu primleri ile ilgili sorunların çözülmemesi üzerine istifa etmesinin ardından yardımcı çalıştırıcının takımın başına geçtiği Togo’da Kamerun Milli Takımı eski çalıştırıcılarından Winfried Schaefer’i kampa davet etti. Schaefer’in Togo’nın başına geçtiğini kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

12.06.2006


 

Kosta Rika’da Martinez şoku

Dünya Kupası finallerinde (A) Grubu’nda mücadele eden Kosta Rika’nın defans oyuncusu Gilberto Martinez, sakatlığı nedeniyle kupaya veda etti.

Kosta Rika Milli Takımı yetkilileri, Almanya’ya 4-2 yenildikleri grubun açılış karşılaşmasında dizinden sakatlanan Martinez’in, turnuvaya devam edemeyeceğini açıkladı.

12.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004