Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şener: İşsizlik sadece hükümetlerin meselesi değil

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, istihdam ve işsizliğin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak sorunu haline gelerek, küresel bir boyut kazandığını söyledi. Şener, Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) Müsteşarlığı ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen ‘’Doğu Avrupa ve Orta Asya’da İş Yaratma Forumu’’nda yaptığı konuşmada, istihdam ve işsizliğin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak sorunu haline gelerek, küresel bir boyut kazandığını anlattı.


Gelirde enflasyon kaybı

Gazi Üniversitesi (GÜ) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Konukman, enflasyondaki artış sebebiyle ‘’çalışanların ve emeklilerin reel gelir kay

Asgarî ücretli et için 1 gün çalışıyor

Asgarî Ücret Tespit Komisiyonu’nun yeniden toplanması gerektiğini savunan Türk-İş, bir asgarî ücretli çalışanın bir kilo et alabilmek için bir gün, bi


  10 proje AB’den hibe aldı

Avrupa Birliği (AB) tarafından, mali işbirliği kapsamında bu yıl desteklenecek projelerden ilk paketi belirlendi. Bu yıl toplam 500 milyon avroyu bulacak mali işbirliği kapsamında sağlanacak hibe verilecek projeler, geçen yıllardan farklı olarak iki etapta belirlenecek.


  Zam beklentisi otomobil satışını arttırdı

Piyasalardaki dalgalanmanın etkisiyle dolar ve faizlerdeki artış zam beklentisi oluşturdu ve Mayıs ayında otomobil satışları yüzde 26.1 arttı.


  Vorkink: Herhangi bir kriz beklemiyorum

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, herhangi bir kriz beklemediğini belirterek, piyasalardaki hareketliliğin bir süre daha devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.


  Yabancılar, 381 bin YTL vergi beyan etti

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir’in soru önergesini cevaplayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancıların, Türkiye’de satın aldıkları gayrimenkullerini kiraya vermeleri halinde, yıl içinde elde ettikleri kira gelirlerinin 2 bin 200 YTL’den fazlası için vergi ödediklerini ifade etti.


  Dünya ticareti 10 trilyon doları geçti

Dünya ticareti 2005’de ilk kez 10 trilyon doları geçti.


  Turkcell, Mısır’da ön elemeyi geçti

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin içinde bulunduğu konsorsiyumun, Mısır’daki ihalede ön eleme safhasını geçtiği bildirildi.


  Güneydoğu’yu tanıtım hazırlığı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Koordinatörü Figen Öğüt, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını, çalışmanın sonunda, bölgede alternatif tur güzergahlarının ortaya çıkacağını söyledi.


  Şölen 3. fabrikasını İstanbul’da kuracak

Avrupa’nın önde gelen çikolata üreticileri arasında yer alan Şölen Çikolata, 3. fabrikasını, ilk etapta 20 milyon dolarlık yatırımla İstanbul’da kuracak.


  ABD’li seramikçilerden Türkiye çıkartması

ABD’li Seramik Karo Distribütörleri Derneği (CTDA) üyesi 60-70 firmayı temsilen yaklaşık 150 iş adamı, Türkiye’de çeşitli temaslarda bulunacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004