Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pazarlıklar son âna kadar sürdü

Türkiye’nin AB ile müzakerelere fiilen başlayacağı hükümetlerarası konferansta pazarlıklar son âna kadar sürdü. Uzlaşma önündeki en büyük engel, Türkiye’nin, Rum kesimine limanlarını açması konusuydu. Rumlar, bu konunun yıl sonundaki AB zirvesine kadar ertelenmesi yönündeki teklifi son dakikada kabul ettiler.


SON TEKLİFE “EVET”

AB ile fiilî müzakerelerin başlamasına Rumların çıkardığı engel AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinde aşıldı. Dönem başkanı Avusturya’nın Rum yön

Zihniyet değişimi takvimle olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonunun hazırladığı takvimin, şu anda aynen çalıştığını ifade ederek, “Bu takvimde herhangi bir aksama yok. Zih


  Yetimler coşturdu

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın dâvetlisi olarak Türkiye’de bulunan yetim çocuklar, önceki gün eski adı My Showland olan İstanbul Gösteri Merkezi’nde düzenledikleri programla büyük küçük herkesi duygulandırdılar.


  Yeni bir yağışlı hava geliyor

Yurdun kuzeybatı kesimlerinin bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.


  ÖNDER gazetecileri dâvâ ediyor

ÖNDER (İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği), Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ve Hürriyet gazetesi yazarı Tufan Türenç’i Basın Konseyine şikâyet etmeye ve haklarında tazminat dâvâsı açmaya hazırlanıyor.


  Zamma ek ders yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere verilen ek ders ücretlerine zam yapılmasına karşın, maaşla girilen ders saati sayısının artırılmayacağını bildirdi.


  DİSK’ten hükümete zincirli protesto

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Temsilciliği önünde toplanan DİSK üyeleri, kendilerini kapıya zincirleyerek, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.


  Meclis 30 Haziran’da tatile giriyor

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Meclis çalışmalarının 30 Haziranda sonuçlandırılmasının öngörüldüğünü bildirerek, ‘’Meclis çalışmalarında finişe girmiş bulunuyoruz’’ dedi.


  CHP’li Değer: Türkiye’de metrekareye 1 çete düşüyor

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Türkiye’de son aylarda yapılan çete baskınlarına ilişkin olarak, “Türkiye’de metrekareye nerdeyse bir çete düşmeye başladı” dedi.


  Hastaneler depreme karşı güçlendiriliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugüne kadar 200 hastanenin ‘’Deprem Güvenlik Tahkiki ve Deprem Güçlendirme’’ projelerinin hazırlandığını bildirdi.


  Zabıtalar da trafik cezası kesebilecek

Trafikte AB’ye uyum için hazırlanan Karayolları Trafik Kanunu Tasarısı, 15 Haziran Perşembe günü TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.


  Koçak: Disipline sevk edilmem sürpriz oldu

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin kendisi için ‘’sürpriz’’ olduğunu belirterek, ‘’Ben AK Parti’liyim. Partide çok terim, maddî manevî emeğim var’’ dedi.


  Ecevit’in durumunda gelişme yok

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in sağlık durumunda değişiklik olmadığı bildirildi.


  Başesgioğlu: En önemli önceliğimiz yoksulluk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 1999’dan beri yürütülen çalışmalar sonucunda Türkiye’de çocuk işçiliğinin yüzde 50 oranında azaltıldığını bildirdi.


  Küçük ressam yetimler için atölye açacak

Küçüklüğünden beri resim yapmayı çok sevdiğini anlatan sekiz yaşındaki Fatma Esra Güler, “Babamlarla konuştuk, yetim arkadaşlarım için ne yapabiliriz diye düşündük ve yaptığım resimleri satarak onlara yardım etmeye karar verdik” dedi.


  Sessizlerin yeni dili Tanrıverdi

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonluğu Başkanlığına Ercüment Tanrıverdi seçildi.


  ‘Sağlıklı süt için’

Sağlık Bakanlığı ve Tetra Pak Türkiye, toplumun daha fazla ve sağlıklı şartlarda süt tüketimi konusunda bilinçlenmesi amacıyla “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” projesini hayata geçirdi.


  Sigaradan uzak durun

Yaz aylarında; hayvansal kaynaklı gıdaların yoğun olarak tüketimi, yemeklerin aşırı yağlı pişirilmesi, meyve ve sebze tüketiminin yeterli düzeyde olmaması, fizikî aktivitelerin yetersizliği, yüksek tansiyon ve sigara kullanımı, şişmanlık ve diyabet, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini artıran faktörlerin başında yer alıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004